Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ!

.ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
.
Κατωτέρω αναφέρονται συγκλονιστικά στοιχεία περί της ασθένειας του καρκίνου. Αναφέρω τις απόψεις μου διά τον καρκίνον και την διαπίστωση μου μετά την ανάγνωση του πάρακατω άρθρου.
.
Μού έκανε εντύπωση πριν από πολλά έτη όταν ανάγνωσα ότι ο Άγιος Παϊσιος όταν ερωτήθηκε ποία είναι η θεραπεία διά τον καρκίνον, απάντησε: «η θεραπεία για τον καρκίνον ευρίσκεται κάτω από την μύτη μας αλλά δεν την βλέπουμε». Δεν γνώριζα σχεδόν τίποτε για την ασθένεια αυτή, αλλά συνειδητοποίησα ότι είτε γνωρίζοντας είτε όχι σε τι αναφερόταν, αυτόν όπου είναι κάτω από την μύτη μας είναι το οξυγόνον. Με το πέρασμα του χρόνου ανάγνωσα ότι όντως η έλλειψη οξυγόνου δημιουργεί καρκίνον και δεν γνωρίζω εάν ο Άγιος Παϊσιος ήταν ενήμερος ή όχι, ή από έμπνευση αράδιασε τις ανωτέρω λέξεις του.
.
Οι παρατηρήσεις μου διά τα γλυκίσματα με έφεραν εις το σημείον να συνειδητοποιήσω τα εξής: «εάν οιοσδήποτε άνθρωπος τρώγει διά μία εβδομάδα μόνον γλυκίσματα θ’ αποθάνει». Ποίος μπορεί να το αμμφισβητήσει; Όσον ολιγότερα γλυκίσματα τρώγει εις την διάρκεια της εβδομάδος έστω και αν δεν τρώγει τίποτε άλλον θα ζήσει περισσότερον. Όσον περισσότερα γλυκίσματα τρώγει θ’ αποθάνει το γρηγορότερον.
Τα γλυκά σαπίζουν τα κύτταρα και ο καρκίνος είναι κυρίως η σαπροποίηση των κυττάρων και η μετάδοση της κληρονομείται με την επαφή από το έναν κύτταρον εις το άλλον όπως εις την περίπτωση του ενός σαπρού μήλου το οποίον συνσαπίζει και τα άλλα εφαπτόμενα συμμήλα του!
.
Ο καρκίνος είναι εφάμιλλος με την καραμέλα (καρά = μαύρο + μέλι = μαυρόμελο), έχει την ίδια υφή, πλαστικότητα, ελαστικότητα! Τόσον η καραμέλα όσον και καρκίνος είναι μία πολτοειδές μεμβράνη αδιαπέραστη από το οξυγόνο.
.
Η καραμέλα είναι ζύμωση γλυκόζης. Ο καρκίνος τρέφεται από γλυκόζη, είναι γλυκοζεθισμένος! Θα αποκαλύψουμε όμως διατί πάρακατω. Τα όσα σας λέγω εδώ τα διαπίστωσα πριν αναγνώσω το πάρακατω άρθρον, αλλά τον λόγον όπου τα καρκινογόνα κύτταρα απαιτούν όλον και περισσότερη γλυκόζη τον διαπίστωσα μετά όπου ανάγνωσα ότι ο Γερμανός ιατρός Όθωνας Γουόρπουργκ θεωρεί πώς μία ανισορροπία μεταξύ οξύτητος και αλκαλικότητος του αίματος και των κυττάρων προξενεί τον καρκίνο και αφού με ειδικό μηχάνη ποζιτονίων εντοπίζεται σε ποία περιοχή του σώματος προμηθεύει ο ο οργανισμός υπερβολική γλυκόζη, ήτοι όπου το σώμα πάσχει με καρκίνο (ίσως εις την αρχαιοελληνική γλώσσα δεν είναι άσχετες οι λέξεις καρ+κίνος ή καρακίνος ήτοι σημαίνει και καύουρας = καύση = μαύρο = κάραχρωμα = κάβουρας και καρ+βουνο = κάρβουνο και την καραμέλα ή καρ+μέλα = καρμέλα, τροφή διά σκέψη!).
.
Λοιπόν, πρώτον, το αίμα πρέπει να είναι αλκαλικό (δεν γνωρίζω τι σημαίνει αλκαλικό, δεν έχω ψάξει την λέξη, αλλά εμπεριέχει ούτως ή άλλως την λέξη αλ = φως, θεός, λευκόν, τροφή διά σκέψη!). Άρα τε, κατά πάσαν πιθανότητα είναι το όξυνον όπου προξενεί μάλλον την έλλειψη εισαγωγής οξυγόνου εντός του οργανισμού και όχι η αλκαλικότητα. Η αλκαλικότητα είναι η γεύση του αίματος η οποία ομοιάζει με την γεύση του ωκεανού. Όλως διόλου, ο ωκεανός είναι αλκαλικός και ο τρώγων ιχθείς του ωκεανού διατηρεί το σώμα του αλκαλικό! Κατά συνέπεια, η αλκαλικότητα εντάσσεται εις τα είδη της αλμυρότητας ή το αντίστροφον!
.
Προσέξετε όμως τώρα! Πάντοτε εντόπιζα ως αντίστροφον του πικρού το γλυκόν και του αλμυρού το όξυνον, δεν θυμάμαι αν το είπε ωσαύτως και ο πρόπαππους μας ο Ιπποκράτης.
.
Προσέξετε όμως τώρα πολύ περισσότερον τι διαπίστωσα! Όταν θέλουμε να διατηρήσουμε τα εδέσματα μας εξ’ αμνημόνευτων ετών εμείς οι άνθρωποι, το κάναμε αρτύζοντας τα με αλμυρά και όξυνα και ποτέ με πικρά και γλυκά. Ήτοι με άλας και ξύδι = όξον = όξυνον = οξέα! Δηλαδή με αλκαλικά = άλάτι και με ξινά = όξον! Μόλις ξεκλειδώσαμε την αιτία της αποϊσορροπίας των κυττάρων διά της οποίας οδηγούντε προς τον καρκίνον και εξηγούμαι!
.
Τα τρόφιμα με τα δύο χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να είναι σε ισορροπία διά να μην υφίσταται έλλειψη οξυγόνου είναι τα αλκαλικά = αλμυροειδή και τα όξυνα (εις την Κύπρον το λεμόνι το καλούμε όξυνον και την λεμονέα/λεμονιά οξυνιά = οξυνέα, τροφή διά σκέψη!).
.
Ποίον είναι το χαρακτηριστικόν των αλμυρών και των όξυνων στερεών ή ρευστών όπου κάνει τα κάνει να διατηρούν τις τροφές, όπως τα αλίπαστα, τα οξυδάτα = ξυδάτα = πίκλες κ.α.; (Εις το οκτακόσιων ετών αλατορυχείον της Βιέλλιτσκας παρά την Κρακοβία με βάθος τριακόσιων μέτρων, σε παλαιότερες εποχές τα ιπποειδή όπου ανέβαζαν το αλάτι εις την επιφάνεια της γής, την νύχτα διανυκτέρευαν εντός του αλατορυχείου, αυτά τα ζώα ζούσαν μέχρι 160 έτη, τροφή διά σκέψη, έχω επισκεφθεί το μέρος και το γνωρίζω από την ξενάγηση!).
.
Το χαρακτηριστικών των αλμυρών και όξυνων στερεών και ρευστών είναι η έλλειψη οξυγόνου! Η Νεκρά Θάλασσα εις το Ισραήλ, έχω κολυμβήσει μέσα της, δεν έχει ζωή ελλείψει οξυγόνου. Δηλαδή, το αλάτι δεν ευνοεί την ανάτπυξη πολλών ειδών ζωής όταν είναι υπερβολικόν, όχι από άλλη αιτία αλλά ένεκα μη επίτρεψης του οξυγόνου να το διέρχεται! Ουσιαστικά το αποτέπει και το απορροφάει και μετά το ξερνάει. Και να μην είναι ακριβώς ωσαύτως κάπως ωσαύτως είναι, δηλαδή το αλάτι δεν αφήνει την ελεύθερη δράση του οξυγόνου, το απορροφάει και όπως απορροφάει και το νερό και το φράσσει. Έχετε δίκαιον ίσως να μην σας πολύ έπεισε αυτόν αλλά αναγνώστε πάρα πολύ προσεκτικώς το πάρακατω.
.
Τα αλίπαστα (άλας+παστώνω) διατηρούνται άσαπρα διότι επιβραδύνεται η σαπρότητα τους, από το άλας και τον ερυθρόν οίνον, ός έχει μεγάλη οξύτητα, Εις την Κύπρον ο ξηρός οίνος καλείται στερκός = στερεός επειδή στερεώνει ως πηλός και δεν αφήνει την εισαγωγή άλλων στοιχείων, σκοτώνει μαζί με το αλάτι τα παράσιτα, να τι πρέπει να τρώτε διά να σκοτώνετε τα παράσιτα, αλάτι χονδρόν όπως το λέμε, δηλαδή συναγμένον από λάντες = λακκούβες από την θάλασσα και όχι επεξεργασμένον εκ του οποίου αφαιρούντε υγειή στοιχεία. Μαζί με το αλάτι και τον ερυθρόν οίνον ενίοτε γύρνετε και όξος. Τα φλαιβονοειδή με την στυφνή γεύση έχουν την ίδια γεύση με το αίμα, ειδικά όταν ο ερυθρός οίνος είναι πολύ όξυνος = ττοππουζόκρασον όπως καλείται ελληνοκυπριαστί = οίνος «κακής όξυνης ποιότητος, όπου σύντομα θα γίνει όξος». Αυτός ο κακής ποιότητος ερυθρός οίνος κάνει τα αλίπαστα πιο ανθεκτικά εις τον χρόνον από τους πιο ήπιους σε οξύτητα οίνους! Και προχωρούμε πάρακατω! Τα αλίπαστα κρέατα περικλείνοντε εντός των φιάλων φυλάξεων τους με μίλλα (χοιρινό λίπος) διότι φράττουν περαιτέρω την έλευση οξυγόνου. Ενώ αλείφοντας το πρόσωπον και το σώμα το καταχείμωνο διατηρείται η θερμότητα εσωτερικά του σώματος, είναι θα έλεγα το καλύτερο «μαλλί» συγκράτησης της θερμοκρασίας.
.
Οι αρχαιολόγοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι κάποια πήλινα και υάλινα αντικείμενα τύμβων, μόλις έρθουν σε επαφή με το οξυγόνον αφού οι τάφοι ανοιχθούν, διαλύονται από το οξυγόνον. Γνωρίζουμε επίσης ότι πολλά πράγματα καταστρέφονται από το οξυγόνον εξού και ο όρος οξύδωση (άγιωμα ελληνοκυπριαστί).
.
Το οξυγόνον είναι τέτοιον από Τον Θεόν ούτως ώστε είναι τροφοδοτεί την ζωήν ή να την μεταμορφώνει. Την τροφοδοτεί διά της αναπνοής και την μεταμορφώνει διά της σαπρότητος ή οξυδώσεως.
.
Το οξυγόνον διαλύει το εντύμβιον/εντάφιον κτέρισμα μόλις ο τάφος ανοιχθεί, το οξυγόνον σαπίζει το νεκρόν κτηνοκρέας και φυτοκρέας, αυτή είναι η διαδικασία της φύσης. Το οξυγόνον κολλάει επάνω εις το σίδηρον και το οξυδώνει δηλαδή το διαλύει, το κατατρώγει ως χτικιό ή καρκίνος και το εξαφανίζει! Τώρα έχετε καταλάβει κάπως την λογική μου ανάπτυξη και προχωρούμε πάρακατω!
.
Το αλάτι ή και αλμυρόν και ο όξος ή όξυνον καθυστερούν την διαδικασία της σαθροποίησης και σαπροποίησης της σάρκας, και ως εκ τούτου διατηρούντε τα αλίπαστα και τα οξυδάτα. Η καθυστέρηση φίλοι απλά έγγειται εις την φραγήν και φρενάρισμα της διακίνησης του οξυγόνου και εις την ελαχιστοποίηση της ταχύτητος και της ποσότητος του, παρατείνοντας την ακεραιότητα της αλατισμένης και οξυνομένης προς διατήρηση τροφής! Αυτήν ακριβώς την διεργασία κάνει η ισορροπία αλκαλικότητας και οξυνότητας μέσα εις το κύτταρον!!!!! Όμως η διεργασία αυτή εντός του κυττάρου, είναι τέτοια ούτως ώστε να κυκλοφορεί ελεγχόμενη ποσότητα οξυγόνου ως από ωρολογιακό φίλτρο. Όταν η ισορροπία αυτή αλλάξει, τότε δημιουργείται έλλειψη οξυγόνου και το κύτταρο νοιώθε να πνίγεται, δεν χορταίνει το οξυγόνον και τότε επισυμβαίνει το μοιραίον λάθος. Ο οργανισμός διά να σώσει τα κύτταρα με έλλειψη οξυγόνου = αναπνοής δίδει διαταγήν να μεταφερθούν μεγάλες ποσότητες οξυγόνου και γλυκόζη. Τα υπερβολικά σάκχαρα εισάγοντε εντός του αποπνιγμένου ελλείψει οξυγόνου κύτταρου, ένεκα της διαταραχής της αλκαλικοξύτητος και τα σάκχαρα κάνουν το αντίστροφον με τα αλκαλικά και όξυνα στοιχεία, σαπίζουν τα κύτταρα!!!!
Όταν φάτε όξυνα και αλμυρά φαγητά επιθυμείτε κάτι γλυκιστικό, αυτήν την επιθυμία σάς την ορίζουν τα κύτταρα σας! Η διαταραχή της αλκαλικότητος και της οξυνότητος διψάει τα κύτταρα διά γλυκόζη και αυτή αντί να επιβραδύνει ή σταθεροποιήσει την σαπότητα τους σε υπερβολικές δόσεις την επιταχύνει!!!! Και τότε έρχεται η εσωτερική επιδημία της σαπρότητος. Να διατί όταν κάποιος έχει καρκίνο πρέπει να τρώγει πικρά, διότι τα πικρά απορροφούν και καταστρέφουν τα γλυκά και τις συνέπειες τους!!!!
.
Τα κύτταρα απαιτούν περισσότερη γλυκόζη διότι χρειάζοντε ενέργεια διά να αντέξουν τις αντίξοες και εξαντλητικές συνθήκες του πνιγμού από την έλλειψη οξυγόνου (εν τω μεταξύ το οξυγόνον είναι και αυτόν έναν οξύν/όξυνον προϊόν) από την ανομαλία της ανισορροπίας αλμυρού και όξυνου.
Δυστυχώς η φύση μας είναι τέτοια όπου δεν επιθυμούμε ποτέ τα πικρά, διότι δεν είναι εθιστικά αλλά αντιεθιστικά και μόνον και μόνον με το ότι είναι αντιεθιστικά θα έπρεπε να πιέζουμε τον εαυτόν μας να τα καταναλώνει, διότι ο οργανισμός ένεκα κτηνώδους άγνοιας είναι φύσει φιλήδονος και φιλαπολαυστικός και θεωρεί το πικρόν εχθρόν του, διότι δεν τον κολακεύει αλλά τον θεραπεύει και όποιος κολακεύει αρέσει και όποιος θεραπεύει πικραίνει. Εξού και η παροιμία: «η αλήθεια είναι πικρή». Εγώ θα το ειπώ και αλλιώς: «η θεραπεία είναι πικρή».
.
Την ανισορροπία αλμυρού και όξυνου διορθώνει το γλυκόν αλλά αν δεν επεμβεί σε ίση δόση και περισσότερη το πικρόν, τότε θα γίνει ανισορροπία γλυκού προς πικρόν και γλυκού. Αλμυρού και όξυνου προς το πικρόν και τότε έρχεται η κατιούσα οδός της ζωής, πνέωντας τα λοίσθια! Τα πικρά φρενάρουν τόσον την ανισορροπία των αλμυρόξυνων όσον και την αυθαιρεσία της οίησης του γλυκού. Η εκκλησιαστική νηστεία είναι καλύτερη ψυχοσωματική εφαρμογή ευισορροπίας (ευ+ισορροπία). Ο καρκίνος εν τέλει είναι η ανισορροπία όχι των δύο αλλά των τριών, ήτοι αλμυρού, όξυνου και γλυκού και η ανομαλία της έλλειψης του πικρού.
.
Το γλυκόν με το όξυνον έχει σχέση, από την ζύμωση της γλυκόζης γεννόνται πολλά όξυνα, όπως από τα στάμφυλα ο οίνος και από τον οίνο ο όξος.
.
Η λευχαιμεία είναι η επίθεση των λευκών αιμοσφαιρίων εις τον οργανισμόν διότι ο οργανισμός μολύνθηκε και τα λευκά αιμοσφαίρα γίνοντε πραξικοπηματίες, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσουν ό,τι σώζεται σκοτώνοντας ότι είναι μολυσμένον και να αμυνθούν έναντι του εαυτού τους.


Η χρυσοφόρος φλέβα που λέγεται “καρκίνος”
Τελευταία έγινε μεγάλος θόρυβος, όσον αφορά τα φύλλα ελιάς. Ακούστηκαν απόψεις ότι τα φύλλα ελιάς είναι επικίνδυνα, προκαλούν αλλεργίες και εμετούς. Η προτροπή που επαναλαμβανόταν πολλές φορές ήταν να μην διακόψουν οι ασθενείς την θεραπεία της επίσημης Ιατρικής (χημειοθεραπεία και ακτινοβολίες) . Είναι τα πράγματα όντως έτσι;
Πριν πάρει οποιοσδήποτε μια θέση υπέρ ή εναντίον των φύλλων της ελιάς, μετά από ήρεμη και νηφάλια κρίση, πέρα ​​από κραυγές και δογματισμούς, κατηγορίες και τσαρλατανισμούς και άλλα ηχηρά παρόμοια, πρέπει να σταθμίσει ορισμένα δεδομένα. Να απαντήσει σε κάποια επιχειρήματα και γεγονότα και έπειτα να εκφέρει την κρίση του.
Δεδομένο 1ο
Ο Γερμανός Otto Warburg τιμήθηκε με δύο βραβεία Νόμπελ. Οι περισσότεροι γιατροί τον αγνοούν, αν και ξέρουν τον μαθητή του Krebs, διδάσκονται τις ανακαλύψεις του Krebs. Αποκαθηλώνουν τον δάσκαλο και τιμούν τον μαθητή. Δεν έχουν τιμηθεί πολλοί με δύο βραβεία Νόμπελ. Μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Γιατί έδωσαν στον Warburg 2 Νόμπελ; Μαντεύετε την απάντηση. Για την ανακάλυψη μιας βασικής αιτίας του καρκίνου. Ο Warburg ανακάλυψε και απέδειξε, κάτι πολύ σημαντικό.
Χωρίς να χρησιμοποιήσω την ιατρική ορολογία – όσο είναι δυνατό – το αναφέρω με απλό τρόπο, για να καταλάβει ο κόσμος. Τα καρκινικά κύτταρα καταβροχθίζουν σάκχαρο σε ποσότητες δέκα έως δεκαπέντε φορές μεγαλύτερες από το φυσιολογικό. Το σάκχαρο που καταναλώνεται από τα καρκινικά κύτταρα, παράγεται κυρίως από το συκώτι ενώ τα φυσιολογικά κύτταρα χρησιμοποιούν γλυκόζη που παίρνουν από τις τροφές.
Το γαλακτικό οξύ ένα υποπροϊόν της όλης διαδικασίας βρίσκεται στα καρκινικά κύτταρα 10 φορές και περισσότερο, απ ‘ότι στα υγιή κύτταρα. Αυτή η κατάσταση οδηγεί σε μια ανισορροπία της σχέσης οξέων και αλκαλίων (χαμηλό PH) και στέρηση του οξυγόνου. Καθώς τα καρκινικά κύτταρα έχουν PH γύρω στο 5 και η οξύτητα αυξάνει, είναι πολύ δύσκολο στα κύτταρα αυτά να αναπνεύσουν κανονικά.
Τα καρκινικά κύτταρα δεν μπορούν να υπάρξουν σε ένα περιβάλλον πλούσιο σε οξυγόνο. Η ζωή χωρίς οξυγόνο ή αναεροβίωση των καρκινικών κυττάρων είναι ένας κανόνας χωρίς καμία εξαίρεση δήλωνε ο Warburg.
Όλα τα κανονικά κύτταρα έχουν μια απόλυτη ανάγκη για οξυγόνο αλλά τα καρκινικά κύτταρα ζουν με τη ζύμωση της ζάχαρης. Ο Warburg απέδειξε την θεωρία του, που του απέφερε τα 2 βραβεία Νόμπελ, όταν πήρε κανονικά κύτταρα από ένα έμβρυο και τα ανάγκασε να μεγαλώσουν χωρίς οξυγόνο.
Πήραν όλα τα χαρακτηριστικά των καρκινικών κυττάρων. Αυτό σημαίνει πως τα κανονικά κύτταρα μπορούν να μετατραπούν σε καρκινικά κύτταρα αλλάζοντας απλά μια μεταβλητή.
Το οξυγόνο. Το χαμηλό PH και η ανάγκη καταβρόχθισης τεράστιας ποσότητας σακχάρου είναι τα άλλα χαρακτηριστικά των καρκινικών κυττάρων όπως και η επιτυχής άμυνα τους στο ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού. Σ ‘όσους κατηγορούν τα φύλλα της ελιάς τίθεται το απλούστατο ερώτημα. Συμφωνούν Ναι ή Όχι με τη θεωρία του Warburg; Του έδωσαν άραγε λανθασμένα τα 2 βραβεία Νόμπελ; Η απάντηση έχει πολύ μεγάλη σημασία.
Δεδομένο 2ο
Υπάρχει ο τομογράφος εκπομπής ποζιτρονίων (ΡΕΤ). Μηχάνημα εξαιρετικά ακριβό. Υπερτερεί σημαντικά έναντι της κλασσικής αξονικής και μαγνητικής τομογραφίας, γιατί μπορεί να δείξει καρκινικές βλάβες σε περιοχές που στην απλή αξονική φαίνονται καθαρές. Μια εξέταση με PET κοστίζει 40 φορές πιο ακριβά από την αξονική τομογραφία.
Απ ‘όσο γνωρίζω ελάχιστοι τομογράφοι εκπομπής ποζιτρονίων υπάρχουν στην Ελλάδα και κατά 99% χρησιμοποιούνται για τον καρκίνο. Πώς λειτουργούν; Ο ασθενής παίρνει ραδιενεργή γλυκόζη σεσημασμένη με ειδικό ραδιοφάρμακο και χρησιμοποιώντας το PET με ειδικό αξονικό τομογράφο μπορούνε να δούμε σε ποια σημεία του σώματος πηγαίνει αυτή και έτσι να εντοπίσουμε τις περιοχές αυξημένης κατανάλωσης ζάχαρης πολύ πριν αυτές φανούν σε οποιαδήποτε άλλη εξέταση.
Όπου απορροφάται περισσότερη ζάχαρη υπάρχει και υποψία όγκου. Σημειωτέον ότι ο PET θεωρείται η πιο προχωρημένη τεχνολογικά εξέταση διαγνώσεως καρκίνου αλλά και μεταστάσεων. Αν δεν είναι σωστός ο Warburg, πως χρησιμοποιούμε τις αρχές του περί αυξημένης κατανάλωσης ζάχαρης των καρκινικών κυττάρων στο PET; Γιατί δεν λέμε στους ασθενείς, που δεν γνωρίζουν τίποτα απ ‘όλα αυτά, να απορρίψουν τελείως τις πατάτες, τα αναψυκτικά, τα γλυκά κ.λ.π. που προσφέρουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης στα τρελά για ζάχαρη καρκινικά κύτταρα; Βλέπουμε λοιπόν ότι εφαρμόζουμε τις αρχές του Warburg στη διαγνωστική πρακτική αλλά από την άλλη μεριά δεν πληροφορούμε τον κόσμο για τη σωστή διατροφή και μια βασικότατη αιτία του καρκίνου.
Δεδομένο 3ο
Η κα. Αποστολοπούλου (η γνωστή ερευνήτρια από την Αυστραλία) βρήκε το εμβόλιό της για τον καρκίνο από μόρια ζάχαρης. Αν αληθεύει η πληροφορία αυτή, γιατί το ιατρικό κατεστημένο την έδιωξε;
Δεδομένο 4ο
Η LDH (γαλακτική αφυδρογενάση) και ειδικά τα ισοένζυμά της (υπάρχουν 5 κατηγορίες ισοενζύμων) είναι ανεβασμένα σε περιπτώσεις καρκίνου .Στους περισσότερους καρκίνους ένα μέχρι τρία ισοένζυμά (LD2, LD3, LD4) είναι συχνά αυξημένα .Συχνά η αύξηση της LD3, είναι η πρώτη ένδειξη για την παρουσία καρκίνου. Η LD3 αυξάνεται σε προχωρημένο καρκίνο και κακοήθες λέμφωμα και μειώνεται μετά από επιτυχή θεραπεία.
Γιατί δεν ξέρει ο κόσμος για την LDH και τα ισοένζυμά της; Τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια τα ξέρουν οι πάντες. Γιατί αποκρύπτεται από τον κόσμο; Μήπως η δίαιτα ομαλοποιεί μόνη της την LDH και τα ισοένζυμά της; Μήπως η LDH και τα ισοένζυμά της επηρεάζονται από τη ζάχαρη;
Δεδομένο 5ο
Αν μία βασική ιδιότητα ταυ καρκινικού κυττάρου είναι η καταβρόχθιση ζάχαρης (όπως δείχνει το PET) και η έλλειψη οξυγόνου, τότε η θεραπεία είναι τα πικρά. Αν υπάρχει έλλειψη οξυγόνου και τεράστιες ποσότητες γαλακτικού οξέος, οι τροφές που περιέχουν οξυγόνο είναι η θεραπεία. Αν το PH είναι το πρόβλημα, τότε οι αλκαλικές τροφές, το αντίθετο του όξινου PH, λύνει το πρόβλημα.
Δεδομένο 6ο
Τα φύλλα της ελιάς είναι πολύ πικρά. Έχουμε απορρίψει σαν κοινωνία την πικρή γεύση. Μοναδικό κριτήριο είναι η ευχαρίστηση, η ηδονή του λάρυγγα. Πηγαίνουμε ενάντια στη φύση. Τα φύλλα της έχουν χλωροφύλλη. Τι κάνει η χλωροφύλλη στα φυτά; Μήπως συμμετέχει στη διαδικασία παροχής οξυγόνου στα φυτά; Επιπλέον τα φύλλα της ελιάς περιέχουν τεράστιες ποσότητες ασβεστίου και σιδήρου όπως δήλωσε και ο πρόεδρος των γιατρών Δημόσιας Υγείας κ. Τσαντήρης.
Οποιοσδήποτε γεωπόνος ξέρει πως στο όξινο PH του εδάφους (PH 0-7 όξινο, PH 7 ουδέτερο, PH 7-14 αλκαλικό), το ασβέστιο διορθώνει την αλκαλικότητα του εδάφους. Αν έχει όξινο PH το έδαφος π.χ. 5 ρίχνουμε ασβέστιο και γίνεται ουδέτερο. Το ίδιο γίνεται και στον άνθρωπο. Το ασβέστιο φτιάχνει το PH που στα καρκινικά κύτταρα είναι όξινο. Η τεράστια ποσότητα ασβεστίου των φύλλων της ελιάς (770 mg στα 100 γραμμάρια) είναι εύκολα απορροφήσιμη και διορθώνει βαθμιαία την όξινη κατάσταση των καρκινικών κυττάρων.
Η πικρή γεύση, η χλωροφύλλη, το ασβέστιο, η eleupeine και άλλες ίσως άγνωστες ουσίες επιδρούν με την τεράστια παροχή οξυγόνου, στη διόρθωση του PH και την κατάργηση της ανάγκης για ζάχαρη.
Αν όμως παράλληλα με τα φύλλα ελιάς καταναλώνει ο ασθενής γλυκά, αναψυκτικά, πατάτες, κ.τ.λ., δηλαδή ακατάλληλες τροφές, η αγωγή καθίσταται χωρίς νόημα. Αυτό τόνιζε ο γιατρός Λαμπρόπουλος. Θα βγουν λοιπόν κάποιοι από τα παράθυρα της τηλεόρασης και θα κατηγορούν τα φύλλα ελιάς χωρίς να έχουν εφαρμόσει ακριβώς τη δίαιτα, τρώγοντας κρέας και ζάχαρη, αγνοώντας τις ουσιαστικές ιδιότητες των φύλλων της ελιάς το οξυγόνο, το ασβέστιο και την πικρή καταπληκτική γεύση που τόσο μας λείπει .
Άλλωστε από παλιά το πικρό ταυτιζόταν με το φάρμακο. Από πού παίρνει σήμερα ο άνθρωπος πικρές τροφές για να καταπολεμήσει την ακόρεστη μανία των καρκινικών κυττάρων για ζάχαρη; Μήπως είναι λάθος το
PET που βασίζεται στην αρχή της σεσημασμένης γλυκόζης;
Δεδομένο 7ο
Επειδή υπάρχουν πολλοί δύσπιστοι και η αλήθεια σκόπιμα κρύβεται από τις φαρμακευτικές εταιρείες, θα πρέπει να απαντήσει ο οποιοσδήποτε επιθυμεί στο εξής ερώτημα που έχει άμεση σχέση με τα φύλλα της ελιάς και τη λειτουργία τους: Γιατί δεν παθαίνουμε καρκίνο του λεπτού εντέρου; Έχουμε ακούσει για καρκίνους του παχέος εντέρου. Γιατί πολύ σπάνια έχουμε καρκίνους του λεπτού εντέρου; Ποιες είναι οι ουσίες που εμποδίζουν την εμφάνιση καρκίνου στο λεπτό έντερο; Η αλκαλικότητα; Αλκαλικό ΡΗ ή άλλη αιτία; Καλείται ο οποιοσδήποτε κατήγορος των φύλλων της ελιάς να απαντήσει. Μήπως εδώ κρύβεται το μυστικό;
Δεδομένο 8ο
Χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες. «Επικίνδυνα τα φύλλα της ελιάς .Ακολουθήστε τη θεραπεία σας» φώναζαν σε όλους τους τόνους οι ειδικοί. Είναι αλήθεια κομπογιαννίτης ο Watson νομπελίστας – ναι αυτός που ανακάλυψε το DNA – όταν δήλωνε πως η χημειοθεραπεία και οι ακτινοβολίες είναι ένας σωρός σκ … .; Γιατί αποκρύπτεται αυτή η δήλωση του Watson; Μήπως είναι τσαρλατάνος ​​ο L. Pauling με 2 βραβεία Νόμπελ όταν δήλωνε «Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι πως ο πόλεμος κατά του καρκίνου είναι σε μεγάλο βαθμό απάτη».
Το ακούτε. ΑΠΑΤΗ. Είναι άραγε τσαρλατάνοι αυτοί οι 2 επιστήμονες που εναντιώνονται στις χημειοθεραπείες και στις ακτινοβολίες. Και τι να κάνουμε αναρωτιέται ο κόσμος. Οι χημειοθεραπείες και οι ακτινοβολίες είναι αναγκαίο κακό. Θα πεθάνω, αλλά θα έχω ποιότητα στη ζωή μου. Έτσι άλλωστε μου λένε. Βέβαια τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Ένας καρκινοπαθής μπορεί να ζήσει περισσότερο και καλύτερα, αν δεν κάνει θεραπεία. Αυτό είναι το συμπέρασμα του καθηγητή της ιατρικής Χάρτιν Τζόουνς και άλλες τρεις μελέτες ερευνητών υποστηρίζουν αυτή τη θέση η οποία δεν έχει αντικρουσθεί ΠΟΤΕ. Ο Τζόουνς δήλωσε σε συνέδριο της Αμερικανικής αντικαρκινικής εταιρείας ότι οι ασθενείς που δεν υποβάλλονται σε καμιά αγωγή δεν πεθαίνουν νωρίτερα από τους ασθενείς στους οποίους εφαρμόζεται η ορθόδοξη αγωγή.
Άλλωστε και στο τεύχος του Lancet της 13ης Απριλίου του 1991, ο Α. Μπρέιβμαν κάνει έκκληση για ένα περιορισμό του όλου χημειοθεραπευτικού τομέα. Τι είναι άλλωστε η παρηγορητική θεραπεία; Ξέρω πως ο ασθενής θα πεθάνει αλλά του κάνω χημειοθεραπεία για να υπάρξει δήθεν ποιότητα ζωής χωρίς να ελπίζω στην θεραπεία του. Για διατροφή βέβαια κουβέντα. Άλλωστε δεν διδάσκεται στις ιατρικές σχολές.
Έχουν άραγε λάθος πολλοί Γερμανοί ογκολόγοι – όπως έγραψε ο Der Spiegel – που με θάρρος δήλωσαν πως οι ίδιοι αν πάθαιναν καρκίνο, δεν θα έκαναν ποτέ χημειοθεραπεία; Μόνο για το μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα υπάρχουν δεδομένα που δείχνουν βελτίωση και η βελτίωση αυτή φτάνει στο χρονικό διάστημα των 3 μηνών. Στους καρκίνους του μαστού, του εντέρου, των πνευμόνων που πεθαίνουν οι περισσότεροι δεν ανταποκρίνονται. Στους μεγάλους όγκους – πρέπει να ξέρει το κοινό- εμφανίζει περιορισμένη αποτελεσματικότητα.
Η χρήση της χημειοθεραπείας τη στιγμή που έχει ελάχιστες πιθανότητες να αποδειχθεί αποτελεσματική είναι στην καλύτερη περίπτωση βλακεία και στη χειρότερη έγκλημα λέει ο γιατρός Άτκινς και όμως μας λένε να συνεχίσουμε αυτές τις θεραπείες. Ένας λόγος είναι ο οικονομικός.
Το κύκλωμα του καρκίνου που έχει τζίρο 10 τρις ​​ετησίως, θα καταρρεύσει αυτόματα. Αυτό το σύστημα που δηλώνει «δεν μπορούμε να σε θεραπεύσουμε, σου προξενούμε εμετούς, χάσιμο στα μαλλιά, τα μαρτύρια της αλεπούς στον κάθε κακόμοιρο άνθρωπο που πέφτει στα νύχια του, τονίζει να μη δοκιμάσει ο καρκινοπαθής καμιά άλλη αγωγή». Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν «φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες» διότι τα δώρα τυφλώνουν τους οφθαλμούς της σκέψης.
Ζούμε σ ‘ένα «αγνό κόσμο» και οι πιο αθώες εταιρείες είναι οι φαρμακευτικές μιας και δεν λαδώνουν ποτέ. Δεν υπάρχουν δωρεάν συνέδρια, δεν υπάρχουν παροχές στους γιατρούς, δεν υπάρχουν ιατρικοί επισκέπτες, ο καρκίνος είναι η πιο ιάσιμη ασθένεια σήμερα με τις χημειοθεραπείες, όπως δήλωσε ο Vita διάσημος καρκινολόγος. Ο λόγος λοιπόν είναι απλός. Τα κότερα, οι βίλες και οι παροχές απειλούνται.
Θα αφήσουν οι καρχαρίες το χυμό από τα φύλλα ελιάς; Όπως έγραψε η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» ο καθηγητής Ευάγγελος Μιχελάκης βρήκε ένα υπερόπλο κατά του καρκίνου, ένα φθηνό φάρμακο το DCA που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια. Αυτό ενεργεί στα μιτοχόνδρια, τους δίνει οξυγόνο και διορθώνει το PH. Βρίσκεται δηλαδή προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο καθηγητής βασίζεται στη θεωρεία του Warburg αλλά ανησυχεί για τις φαρμακευτικές εταιρείες. Θα τον αφήσουν αναρωτιέται δημόσια (ΤΟ ΒΗΜΑ, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2007, σελ Α9.); Εσείς τι λέτε;
Μελέτες: Δεν υπάρχουν μελέτες για τα φύλλα της ελιάς φωνάζουν. Ο καθηγητής παθολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σ. Καραγιαννόπουλος βασιζόμενος σε πλήθος μελετών, αναφέρει πως το σελήνιο – είναι ένα ιχνοστοιχείο όπως ο σίδηρος – είναι αντικαρκινικό. Έχετε μήπως δει κανένα γιατρό να το χορηγεί στους ασθενείς του; Πείτε το μου για να σας πω μπράβο. Η Κίνα πραγματοποίησε μελέτη σε 300.000 άτομα μαζί με το Πανεπιστήμιο Cornel των ΗΠΑ σχετικά με το σελήνιο επί 10 έτη. Είδατε τη μελέτη δημοσιευμένη πουθενά; Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.
Το σελήνιο προλαβαίνει τον καρκίνο και βοηθάει τη θεραπεία του στο αρχικό στάδιο μαζί με βιταμίνη Ε. Η μελέτη του καθηγητή Μιχελάκη που δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Cancer Cell θα ανοίξει το δρόμο προς χρησιμοποίησή του ή θα θαφτεί και αυτό προς δόξα της χημειοθεραπείας; Βέβαια και το κράτος πληρώνει πολλά λεφτά στις φαρμακοβιομηχανίες, μπαίνει μέσα, χρωστάμε παντού μας λένε, δεν δίνει λεφτά στους εργαζόμενους αλλά τα φάρμακα για τις χημειοθεραπείες πάντοτε υπάρχουν και μάλιστα δωρεάν.
Συμπέρασμα: Όπως δήλωσε και καθηγητής χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών τα φάρμακα για τον καρκίνο υπάρχουν, αλλά δεν τα αφήνουν οι φαρμακευτικές εταιρείες να βγουν στην επιφάνεια. Ο Πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας τον Ιούνιο του 2004, έκανε την εξής δήλωση: «Μία φίλη μου είχε καρκίνο και είχε διάρκεια ζωής για 2 μήνες. Ακολούθησε την θεραπεία του Max Gerson και τώρα έπειτα από 8 χρόνια είναι τελείως καλά. Πρέπει να προσεχθεί αυτή η θεραπεία ».
Δήλωσε τίποτα άσχημο αυτός ο άνθρωπος; Είπε μόνο την εμπειρία του. Όμως το κατεστημένο δεν τα θέλει αυτά. Απειλείται. Οι οικονομικοί λόγοι που είπαμε … Τι χρησιμοποιεί ο Max Gerson; Μόνο 8 ποτήρια πράσινους χυμούς καθημερινά και αυστηρή διατροφή. Δεν θεράπευσε αποδεδειγμένα χιλιάδες ανθρώπους; Μάλιστα 50 περιπτώσεις με τα ιστορικά τους, ακτινογραφίες κ.τ.λ. τις παρουσίασε ενώπιον του Κογκρέσου.
Όπως είπαμε η χλωροφύλλη δίνει οξυγόνο στον οργανισμό και πολλά ένζυμα και αυτά έκαναν καλά τους καρκινοπαθείς. Γιατί κυνηγήθηκε αυτός ο υπέροχος άνθρωπος; Γιατί δεν ξέρει τίποτα ο πολύς κόσμος, γι ‘αυτόν τον οποίο ο Α. Σβάιτσερ, νομπελίστας, που θεραπεύτηκε από τον Gerson τον θεωρεί μια από τις μεγαλύτερες ιδιοφυίες του 20ου αιώνα;
Η γυναίκα του προέδρου της Αγγλικής Βουλής πως θεραπεύτηκε μόνο με τη θεραπεία του
Gerson; Ο χυμός των φύλλων της ελιάς έχει πολύ περισσότερα θεραπευτικά συστατικά από τους χυμούς πράσινων φυτών που χρησιμοποιούσε ο Gerson και ειδικά ένζυμα που βοηθούν την πέψη των καρκινοπαθών η οποία έχει διαταραχθεί.
Το συκώτι κρύβει το μυστικό της πρόληψης και θεραπείας του καρκίνου. Αυτό πίστευε και ο βραβευμένος με Νόμπελ Δρ. Ζέντ Γκιόργκι. Και ο λόγος είναι απλός. Το συκώτι παράγει την χολή. Θέλει πικρές ουσίες για να λειτουργήσει και τα φύλλα της ελιάς έχουν μια πικρή, ιαματική γεύση. Τα πειράματα του Γκιόργκι ήταν εντυπωσιακά στην καταστολή καρκίνων με την λειτουργία του συκωτιού. Γιατί κρύβονται ακόμα και από τους γιατρούς;
Πρέπει να τιμούμε και να ευχαριστούμε τους γιατρούς. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα θέσουμε μεγάλα ερωτήματα που βασανίζουν τον κάθε άνθρωπο που αντιμετωπίζει τον καρκίνο. Δεν θα μπορέσουν οι φαρμακευτικές εταιρείες να καταπνίξουν και να κρύψουν την αλήθεια αιώνια. Η αλήθεια είναι σαν το ελατήριο. Την πιέζεις, την πιέζεις αλλά κάποια στιγμή πετάγεται με δύναμη. Αυτή η στιγμή ήρθε. Ένας και η αλήθεια είναι η πλειοψηφία.
Οι φαρμακευτικές εταιρείες βασανίζουν τον κόσμο με το φόβο . Ο φόβος σταματάει το μυαλό να λειτουργεί κανονικά. Η αλήθεια ελευθερώνει. Νικάει το φόβο. Κάνε τη χημειοθεραπεία σου. Τώρα. Χάθηκες. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Χωρίς φόβο, ας σκεφτούμε γιατί όλες αυτές τις πληροφορίες τις κρύβουν και ας ψάξουμε για μόνιμες εναλλακτικές αγωγές.
Οι
New York Times αναφέρουν τον De Andrew Weil ως τον πιο γνωστό γιατρό της Αμερικής. Αυτός ο καθηγητής Ιατρικής αναφέρει την ύπαρξη κλινικών για πλουσίους με € 35000 την εβδομάδα όπως και για θεραπευμένους από τον καρκίνο. Οι πλούσιοι έχουν τις κλινικές τους. Ο Ρήγκαν είχε καρκίνο κακοηθεστάτης μορφής και έγινε καλά με Carnivora, ένα φυτικό σκεύασμα από την Γερμανία όπως είχε γραφτεί, χωρίς ποτέ να διαψευσθεί.
Η θεραπεία Moerman στην Ολλανδία είναι η μόνη εναλλακτική θεραπεία του καρκίνου με διατροφή που έχει αναγνωρισθεί από το Ολλανδικό κράτος. Έχει μεγάλα ποσοστά επιβίωσης στα αρχικά στάδια. Οι Ελβετικές κλινικές ακολουθούν επίσης θεραπευτική προσέγγιση με διατροφή. Οι θεραπείες αυτές όμως δεν είναι πανάκεια. Ένας που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο δεν θα θεραπευθεί.
Θα έχει όμως καλύτερη ποιότητα ζωής από τις συμβατικές θεραπείες. Το να δέχεσαι την χημειοθεραπεία είναι σαν να παίρνεις ποντικοφάρμακο είπε ένας παθών. Ας απαντήσουμε ειλικρινά στους εαυτούς μας σχετικά με τις θεραπείες του καρκίνου και ας διαλέξουμε. Η αλήθεια περνάει από τρία στάδια όπως έλεγε ο Σοπενχάουερ.
Πρώτα προσπαθείς να την γελοιοποιήσεις. Έπειτα επιτίθεσαι βίαια σ ‘αυτή και στο τελικό στάδιο την δέχεσαι. Ελπίζω η αναζήτηση της αλήθειας που γίνεται με καλή προαίρεση, τόσο από τους γιατρούς όσο και από τους ασθενείς, να ανάψει το φως της υποψίας για τον ρόλο των λίγων. Των φαρμακευτικών εταιρειών. Και τότε θα αλλάξουν γιατί το φάρμακο για τον καρκίνο είναι μπροστά στα μάτια όλων των γιατρών.
(Ο συγγραφέας είναι πρόσωπο υπαρκτό, περιμένει μέσα από το kentri.gr τις τοποθετήσεις και τα επιχειρήματα των ειδικών και είναι πρόθυμος για δημόσιο διάλογο).

Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
.
Ο καρκίνος είναι σάπισμα της σάρκας, του κυττάρου της σάρκας. Το κύτταρον καλείται και κύσσαρον και κύσταρον, είναι δηλαδή μία κύστης, μία μονάδα κυστοφόρας ζωής. Το σώμα δεν είναι τίποτε άλλον από το συνονθύλευμα των κυστών ζωής, ήτοι της υποζωής δηλαδή των υποδομών της ζωής και της ζωών όπου δημιουργούν μία άλλη μεγαλύτερης κλίμακας ζωή, την οποία καλούμε σώμα. Κάθε κύσταρον είναι έναν σώμα και κάθ’ έναν από αυτά τα σώματα δηλαδή υποσώματα δημιουργούν τον μεγαλύτερον οργανισμόν σώματος ή υπερσώματος του φυτού και του ζώου συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου. η κύστη δηλαδή το κύσταρον ή κύσσαρον ή κύτταρον είναι μία κοιτίδα ζωής η οποία συναρμολογεί μία μεγαλύτερης έκτασης ζωή, το σώμα του οργανισμού μας, του κάθε κτήνους, του κάθε φυτού. Αυτά ως προοίμιον.
.
Όπως το σαπισμένον μήλον προσσυσαπίζει το διπλανόν και συνεπαφώμενον του μήλον, η ίδια διαδικασία συμβαίνει και με τα κύσταρα, σαπίζει το καθένα το διπλανόν του. ισχύει όμως και το αντίστροφον, όταν έναν κύσταρον ή μία ομάδα ευυγιαίνουν συνυγειαίνουν και τα συνεφαπτώμενα τους.
.
Το σάπισμα των κυττάρων δεν είναι η αφορμή της ασθένειας αλλά το αποτέλεσμα. Η ασθένεια των κυττάρων από άλλη αιτία οδηγεί εις την μετασθένεια του καρκίνου. Πρωτίστως δημιουργείται μία αρχική ανομαλία εντός και πέριξ των κυττάρων και ο οργανισμός με την υπερβολική δόση γλυκόζης για να προλάβει, εξαλείψει και διαφοροποιήσει την δηλητηρίαση και την ανισορροπία της κατάστασης των κυττάρων, άθελα του δημιουργεί μία άλλη και χειρότερη ασθένεια. Ο καρκίνος όμως εξελίσσεται και με άμεση τροφοδότηση υπερβολικής δόσης γλυκών. Δηλαδή η αφετηρία του καρκίνου είναι η υπερβολική δόση γλυκόζης είτε με αφορμή να ιατρεύσει και εξισορροπήσει μία άλλη υφιστάμενη ασθένεια είτε με την άνεϋ προηγουμένης ασθένειας δοσολογίας πέραν του δέοντος ζακχάρων και δη σαποειδών γλυκαντικών τύπων τροφής.
.
Με την ανισορροπία ανά μεταξύ αλκαλικότητος και οξύτητος εντός του κυστάρου ο οργανισμός παρέχει γλυκόζη για εξισορρόπιση και όσον περισσότερον διαρκεί αυτή η ανισορροπία, μεταφέρεται είς το μέτωπον του προβλήματος περισσότερη γλυκόζη. Τα ίδια ισχύουν όταν εντός του κυττάρου συναχθεί περισσότερη ποσότητα από το κανονικόν πικρού ή κάποια ποσότητα δηλητηριαστικού πικρού ή δηλητηριαστικού οξέος ή δηλητηριαστικού αλκαλικού. Η αλκαλικότητα είναι κατ’ ουσία είδος αλμυρότητος. Τότε ο οργανισμός προσφέρει υπερβολική δόση γλυκόζη και παγιδεύεται σε αυτασθένεια μέσω της ίδιας του της προσπάθειας για αυτοθεραπεία. Στην προσπάθεια του να θεραπεύσει μία ασθένεια ή ανισορροπία δημιουργεί μία άλλη ασθένεια και ανισορροπία, λαμβάνοντας την θέση της πρώτης εχθρικής νόσου.
.
Τα πάσχοντα μέρη του σώματος απαιτούν τροφοδοτούντε πέραν του δέοντος γλυκόζη και οξυγόνον και η γλυκόζη καραμελοποιεί την σάρκα του πάσχοντος μέρους. Η καραμελοποίηση είναι ζύμωση ανάλογη με την ζώμωση του οινοπνεύματος και του σαπισμένου μήλου.
.
Ο όξος, το οινόπνευμα και ο όξος είναι τα τρία κυριότερα φυσικά συσστατικά συντηρήσεως τροφών ή διατήρησεως της αριτμέλειας. Ο όξος και το οινόπνευμα παράγονται μετά την ζύμωση των ζακχάρων μέσα στους ληνούς.
.
Το οινόπνευμα είναι ουδέτερον σε προδιάθεση αλκαλικότητος και οξύτητος, ενώ το γάλα αμφότερα****. Frank Duncan, BS Chemistry, 1967
.
Technically, pure alcohol of any kind has no pH. pH stands for the negative logarithm of the hydrogen ion concentration in water. If there is no water, there is no negative hydrogen ion concentration. If you have a mixture of alcohol and water, an aqueous solution, then you can determine the pH with a  meter of pH paper.
Is Milk an Acid or a Base?


Updated April 06, 2017
It's easy to get confused about whether milk is an acid or a base, especially when you consider that some people drink milk or take calcium to treat an acidic stomach. Actually, milk has a pH of around 6.5 to 6.7, which makes it slightly acidic. Some sources cite milk as being neutral since it is so close to the neutral pH of 7.0. Milk contains lactic acid, which is a hydrogen donor or proton donor.
If you test milk with litmus paper, you'll get a neutral to slightly acidic response.
As milk "sours", its acidity increases. Harmless lactobacillus bacteria use the lactose in milk as an energy source. The bacteria combine it with oxygen to produce lactic acid. Like other acids, lactic acid has a sour taste.
Milk from mammalian species other than cattle has a comparable slightly acidic pH. The pH changes slightly, depending whether milk is skim, whole, or evaporated. Colostrum is more acidic than regular milk (less than 6.5 for cow's milk). https://www.thoughtco.com/milk-an-acid-or-a-base-607361
.
Υπάρχουν όξυνες τροφές όπου άμα τη καταναλώσει των μετατρέποντε σε αλκαλικές όπως τα όξυνα ήτοι κυπριαστί τα λεμόνια και αλκαλικές τροφές όπου άμα τη καταναλώσει των μετατρέποντε σε όξυνες όπως τα κρέατα. Η συμπεριφορά αυτή είναι συγχυστική και απροσδιόριστη. Εν τω μεταξύ, η κάθε οξύτητα ή αλκαλικότητα βλάπτει ή ωφελεί το άτομον αναλόγως της προδιάθεσης του, την ψυχορμονική του κατάσταση, τον συνδοιασμών σημερικών και προηγούμενων τροφών αλλά και του κλίματος, της εποχής, του τοπίου, του τύπου αίματος, του ζωδίου, της φυλής, της θρησκείας, της ιδεολογίας, της αγνότητος ή της αμαρτωλότητος και της κάθε είδους αγνότητος και αμαρτωλότητος και των συνδοιασμών αυτών όπως προδιαγράφεται ανωτέρω κ.ο.κ.. Πρόκειται περί ενός πολυφαύλου κύκλου διατάξεων. Υπάρχουν τροφές με υψιλή οξύτητα αλλά μας παρέχουν άλλα συσστατικά όπου καταπραϋνουν την πλειστότητα της πιθανής ζημίας, της οξύτητας και άλλων βλαβερών καταστάσεων εντός του οργανισμού. Το γάλα παρέχει ασβέστιον όπως και ο ιχθύς παρότι ως κρέας γίνεται οξυκόν.
.
Η κατανόηση του δείκτη αλκαλικότητος και οξύτητος είναι το ίδιον το υδρογόνον και το οξυγόνον. Όσον περισσότερη ποσότητα έχουμε εξ’ αμφοτέρων τόσον περισσότερη υγειής ισορροπία παρέχεται και παρότι η δεικτικότητα διά την αλκαλικότητα είναι το υδρογόνον, χωρίς το οξυγόνον δεν υπάρχει ουσιαστικά αλκαλικότητα! Άλλωστε, η έλλειψη οξυγόνου οδηγεί εις την οξύτητα. Παρότι η λέξη οξυγόνον είναι σύνθετη από το οξύν+γόνος/γένος/γέννηση, όπως και το λεμόνι μετατρέπεται σε αλκαλική τροφή όταν παρέχεται εντός του οργανισμού.
.
Η αλκαλικότητα είναι μία αυθαίρετη διαπίστωση ως το αντίστροφον της οξύτητος. Εάν λαμβάναμε την λέξη κυριολεκτικώς ως αρχαία ελληνική, έχει ως εξής: αλ+καλόν = φωτεινόν καλόν, αυτά διά τους μυστιριωδιφείς και όχι μόνον όμως!
Ο καθορισμός της ισορροπίας αλκαλικού με οξυκού περιοχομένου εντός του κυττάρου, σε φυσικομαθηματική κλίμακα προσδιορίζεται από τον Νόμον της Τετραπιθανότητος των: α) μεν β) δε γ) ουδέτερον και δ) ανάμεικτον ή/και: α) θετικόν β) αρνητικόν γ) ουδέτερον και δ) ανάμεικτον. Η βασική υπόθεση της Ισορροπίας των Στοιχείων της Πλάστιγγας (PH) είναι τα ιόντα δηλαδή την πρόσληψη ή αποβολή ηλεκτρονίων.
.
Στην περίπτωση των α) μεν και β) δε θέσεων της Τετραπιθανότητος μπορούμε να θέσουμε τα φορτισμένα θετικά και τα φορτισμένα αρνητικά σωματίδια, και δη τα ηλεκτρόνια ως επί τω πλείστον. Αυτά κάνουν έναν σώμα ή μία τροφή θετική ή αρνητική ή και αλκαλική ή όξυνη. Όταν έναν σωματίδιον υπό κάποια χημική διαδικασία μετατρέπεται από θετικά σε αρνητικά φορτισμένον ή από αρνητικά σε θετικά φορτισμένον τότε αλλάζει η Πρόθεση του σε ποία πλάστιγγα του PH θέλει να ανήκει, και από την μεν πηδάει εντός της δε πλάστιγγας ή το αντίστροφον. Επί παραδείγματι, ενώ το λεμόνι είναι αρνητικά φορτισμένον εισερχόμενον εντός του οργανισμού μεταφορτίζεται σε θετικόν και το ψάρι από θετικά φορτισμένον εισερχόμενον εντός του οργανισμού μεταφορτίζεται σε αρνητικά φορτισμένον. Ουσιαστικά εδώ παρατηρούμε την ίδια ιδιοτροπία όπως σε πολλές περιπτώσεις παρατηρούμε στην χημεία της αστροφυσικής του Ηλεκτρομαγνητοβαρυτισμού, όπου τα σωματίδια μεταφορτίζοντε διαφορετικά και αντίστροφα φορτία.
.
Σε έναν τετράγωνον ισορροπίας του Νόμου της Τετραπιθανότητος, η ανισορροπία ανά μεταξύ του μεν και του δε  αυτομάτως αποϊσορροπεί και την αρμονία ανά μεταξών του ουδέτερου  και του ανάμεικτου.  Διότι ουσιαστικά και κυριολεκτικά αυτή η ισορροπία αφορά και τα τέσσερα στοιχεία ανά μεταξύ τους σε όλες τις εκφάνσεις και όχι ανά δύο δυάδες όπως τις προπαραθέσαμε.
.
Υπάρχουν πράγματα με αλκαλική βαθμική προδιάθεση, με οξυκή βαθμική προδιάθεση, με ουδέτερη προδιάθεση όπως το οινόπνευμα και με αμφότερη προδιάθεση όπου αντιδράει και δέχεται ή είναι συνάμα αλκαλικό και οξυκό.
.
Όταν το κύτταρο γίνει πέραν του δέοντως οξυκό η εισαγωγή οξυγόνου είναι δυσκολότερη ή και αδύνατη. Τότε με την αρωγή της γλυκόζης, των ζακχάρων και των υδατάνθρακων γίνεται «απόβαση» οξυγόνου, αλλά όπως είπαμε μετά παρρησίας κατ’ επανάληψη οι γλυκαντικές ή κάποιες γλυκαντικές ουσίες σαπίζουν το κύτταρο και μάλλον με κάποιον τρόπον κάθε γλυκαντική ουσία μπορεί να μετεξελιχθεί σε βλαβερή γλυκαντική ουσία με κάποια ζύμωση ή χημική διάδραση και αντίδραση.
.
Ο καρκίνος ως ουσία είναι μία πολτώδες καραμέλα δηλαδή ψημένη ζάκχαρις εντός της οποίας δεν υπάρχει οξυγόνον. Αυτή η πολτώδης ουσία είναι ζάκχαρις, αλλά και όξυνη η οποία απέκλεισε μαζί με την ζάκχαρη την οξυγονοποίηση των σαπισμένων πολτοδών κυττάρων της τρεμουλιαστής πάστας του καρκίνου. Ο καρκίνος είναι ο συνεργατικός συνδοιασμός ζακχάρεως και οξύτητος.
.
Η Τετραπιθανότητα των: α) αλκαλικού β) οξυκού γ) γλυκού και δε) πικρού διαταράσσεται εκ βάθρων. Ο κακός συνδοιασμός γλυκόξυκου ή γλυκόξυνου εξουδετερώνεται με τον θεραπευτικόν αλκαλικόπικρον συνδοιασμόν. Δι’ αυτού τα πικρά είναι η λύση κατά του καρκίνου, διότι προάγουν την αλκαλικότητα και οξυγονώνουν το κύτταρον διαλύωντας το αντιοξυγονοποιητικόν τείχος του γλυκού με το οξύν. Τόσον η καραμέλα όσον και ο όξος έχουν το ίδιον καφετί χρώμα όπως άλλωστε και ο καρκίνος εκ των οποίων προάγεται. Η λέξη καρκίνος σημαίνον καύουρας/κάβουρας από το καύω = καίγω = καυμένος = καμμένος εξ’ αρχής ήταν καράκινος ήτοι καρά = μελανόν+κίνος = κίνηση ή κάννη, ήτοι μαύρη κίνηση ή μαύρα κάννη διά τα οστρακοειδή της Μεσογείου.
.
Ο ανθρώπινος οργανισμός όπως και των κτήνων είναι ελαφρώς αλκαλικός και διαρκώς μάχεται να βαστάξει αυτόν το προβάδισμα έναντι της οξύτητας. Η σωστή διατροφή, ψυχορμονική ισορροπία και ψυχοπνευματική νοοτροπία δύναται να χαρίσει όχι μόνον μακροζωία αλλά και υπερμακροζωία. Άνθρωποι όπου έζησαν πέραν των 100 ετών με μεθόδους ήταν άνθρωποι όπου γνώριζαν την υγειινή με βοτανικό, γυμναστικό και ψυχοπροδιαθεστικό πνευματικό ένστικτο.
.
Οι όξυνες τροφές και η οξύτητα γενικότερα είναι κακός αγωγός οξυγόνου εντός των κυττάρων όπως το ξύλον κακός αγωγός ηλεκτρικού ρεύματος. Οι αλκαλικές τροφές και η αλκαλικότητα είναι καλός αγωγός οξυγόνου όπως το ύδωρ.
.
Η θετική οξύτητα είναι σε αντίθεση με την αρνητική οξύτητα και η θετική αλκαλικότητα σε αντίθεση με την θετική αλκαλικότητα. Δρουν όπως τα φορτισμένα ιόντα, ηλεκτρόνια, σωματίδια. Αναλόγως του θετικού ή αρνητικού φορτίου συνάδουν με άλλα αντίστοιχα εν συναρμολογήσει φορτισμένα σωματίδια. Με την ίδια τακτική δρουν και τα φορτία οξύτητος και αλκαλικότητος. Το αρνητικά φορτισμένο οξύ συνάδει και συλλαμβάνει τα θετικά φορτισμένα αλκαλικά μόρια και το αρνητικά φορτισμένο αλκαλικό συνάδει και συλλαμβάνει τα θετικά φορτισμένα οξυκά μόρια. Βεβαίως υπάρχουν και ουδέτερα και ανάμεικτα φορτισμένα μόρια αλκαλικότητος και οξύτητος. Η ανάμειξη σημαίνει αμφοτεροδιάθεση, δηλαδή την προδιάθεση αναλόγως των άλλων τροφών, ζυμώσεων, χημικών αντιδράσεων, να γίνει αλκαλικό ή οξυκό και, σε άλλες πολύπολοκες περιπτώσεις να συνυπάρχει μέσα του σε συνδοιασμόν ανεξάρτητον ή εξαρτημένον η αλκαλικότητα, η οξύτητα και η ουδετερότητα, βάσει του Νόμου της Τετραπιθανότητος.
.
Θα πρέπει να δοκιμάσουμε την αγωγιμότητα του οξυγόνου και του ηλεκτρικού ρεύματος σε διαφορετικά και σε όμοια πειράματα μέσα από τον όξον, το άλας και τον ερυθρόν οίνον, τροφές όπου αρτύζουμε και ραντίζουμε πατροπαράδοτως τις στερεές τροφές μας χλωρές και κρεατικές για να τις διατηρήσουμε σε βάθος χρόνου. Ως γνωστόν, εκείνον όπου κάνουν αυτά τα οξέα είναι να αποτρέπουν, να περιορίζουν και να επιβραδύνουν την εισροή μορίων οξυγόνων όπου θα αλλοίωναν την υπό διατήρηση τροφή κάνωντας την να σαπίσει και να μπαγιατώσει. Κατανοούμε ότι οι όξυνες τροφές συμβάλλουν στην προσωρινή ταχίρευση των τροφών, τότε πως προάγουν τον καρκίνον; Όπως επισημάναμε πριν, ο καρκίνος επέρχεται σε μεταγενέστερον στάδιον κατά την απελπιστική προσπάθεια του οργανισμού να οξυνογονώσει τις περιοχές κυττάρουν όπου ασφυκτιούν με την υπερβολική παροχή στα κύσταρα αυτά μεγάλης ποσότητας οξυγόνου και γλυκόζης. Η ζύμωση από την γλυκόζη, το οξυγόνο και το οξύν μεταχημεύει (δημιουργεί) το σάπισμα της αρρώστιας που καλούμε καρκινοποίηση, την καραμελοποίηση του κυττάρου. Μία σωστή αντικαρκινική δίαιτα είναι ουσιαστικά μία προληπτική αντισηπτική (αντισαποτική) διατροφή με συνδοιασμούς τεχνικής τακτικής και μεθόδου επί μονίμου βάσεως στην καθημερινότητα μας. Μία πολεμική τέχνη όπου να γνωρίζουμε όλες τις λαβές αποξύνωσης (αποτοξίνωσης) και αλκαλοποίησης και συνάμα αντιγηραντικής αμυντικής προσαγωγής.
.
Η γλυκόζη και γενικά διάφορα παράγωγα της ζάκχαρης επιταχύνουν την διαδικασία της σήψης όπως το κάνει και το οξυγόνον. Ο συνδοιασμός γλυκύτητας και οξυγόνου επιταχύνει ακόμη περισσότερον την διαδικασία σήψης. Και μέσα σε αυτήν την διαδικασία η οξύτητα αποτρέπει την διαδικασία ελιγμού για ανάπτυξη και άμυνα του κυττάρου. Ως εκ τούτου, το κύτταρον σαπίζει επισφραγισμένον μέσα στην παγίδα της οξύτητας με κύριους εκτελεστές την από κοινού δράση γλυκόζης και οξυγόνου. Η οξύτητα φορτίζει με αρνητική προδιάθεση το οξυγόνον εναντίον του αποξυγονοποιημένου κυττάρου. Είναι ωσάν να ρίχνουμε απότομα μία κυβική νερού επάνω σε κάποιον όπου ασθενεί από υψηλόβαθμο πυρετό, ή ωσάν να ρίχνουμε κρύο νερό σε ζεματισμένο σήδερο.
.
Το όξυνον (λεμόνι ελληνοκυπριαστί) αν και οξυκόν τροποποιείται σε αλκαλικόν εντός του οργανισμού την πέψη. Παρατηρούμε ότι αν και όξυνον το λεμόνι δεν μπορούμε να διατηρήσουμε μέσα ο,τιδήποτε όπως συμβαίνει με τον όξον και ούτε το ίδιον έχει την ιδιότητα της αυτοδιατήρησης. Ο ερυθρός οίνος όπου χρησιμοποιείται για να ραντίζοντε και φουσκώνουν επί δεκαπενθήμερου τα ελληνοκυπριακά παστά μετά από έναν δεκαπενθήμερον φουσκώσεως εντός χονδρής άλμης συναγμένης από τις παραθαλάσσιες λακκούβες, χαρακτηρίζεται για την κακή ποιότητα του και την πολλή οξύτητα του. Στην αρχή είναι αρκετά γλυκύς αλλά εν συνεχεία καθώς ζυμώνεται οξυνίζει και εν τέλει καταντάει όξος, γι’ αυτό οι πότες το καλούν ττοππουζόκρασον, από τις λέξεις ττοππούζα όπου σημαίνει ρόπαλον και κρασί = οίνος, δηλαδή «ο οίνος όπου βαράει την κεφαλή ωσάν να είναι ρόπαλον», υποδηλώνοντας προξενεί πονοκέφαλον ένεκα της οξύτητας του και της κακής ποιότητος του ως ευγενής εισποτικός οίνος. Ακριβώς αυτή η ιδιότητα της υπερβολικής οξύτητας είναι όπου το κάνει ειδικό για να μουχλάζουν μέσα του τα διάφορων μύων και μίλλων κρεατοτεμάχια του χοίρου όταν γίνοντε κρασάτα/οινάτα αλίπαστα.
.
Το ζακχάρη δεν είναι ούτε οξυκή ούτε αλκαλική αλλά μπορεί να συμπεριφέρεται συναμφότερη. Η φρουκτόζη συμπεριφέρεται ως οξυκή και η γλυκόζη ως αλκαλική γι’ αυτόν συνοδεύει και το οξυγόνον στα κύτταρα που έχουν αποξυγονοποιηθεί. Εξού και η ισνουλίνη. Επειδή η οξυκότητα είναι κακός αγωγός οξυγόνου συνοδεύει η αλκαλική γλυκόζη το οξυγόνο για να βοηθήσει στην επανοξυγονοποίηση του κυττάρου και το σαπίζει. Διότι η διατήρηση του κυττάρου χρειάζεται οξύτητα. Γι’ αυτό το PH χρείαζεται να είναι εν μέρει οξύ για να διατηρεί το κύτταρο και εν μέρει αλκαλικό για να το κάνει ν’ αναπνέει. Με την υπερβολική δόση γλυκόζη αναπνέει μεν το κύτταρο αλλά δεν διατηρείται ελλείψει οξύτητας που είναι διατηρητικό στοιχείον. Εξού και τα άλογα στην Βιέλινσκα της Πολωνίας που ζούσαν 100 μέτρα κάτω από την γήν σε αλατορυχεία ζούσαν 150 με 160 έτη.
.
Η ζάχαρη του φρούτου και η κανονική ζάχαρη έχουν ίδια ποσοστά φρουκτόζης και γλυκόζης και συμπεριφέροντε εξισορροπητικά. Το ζάκχαρη δεν είναι ούτε αλκαλικό ούτε οξυκό. Η φρουκτόζη δεν είναι οξυκή αλλά συμπεριφέρεται ως οξυκή και η γλυκόζη δεν είναι αλκαλική αλλά συμπεριφέρεται ως αλκαλική, επειδή φέρουν διαφορετικά φορτία ηλεκτρονίων, η μεν θετικά φορτισμένα ηλεκτρόνια και η δε αρνητικά φορτισμένα ηλεκτρόνια. Οι περισσότεροι καρκίνοι ξεκινούν από το πεπτικό σύσστημα το οποίον συμπεριφέρεται αφηρημένα, δηλαδή αν του τοποθετήσεις κάποιον ιόν θ’ αλλάξει η οργανική του λειτουργία και θ’ ακολουθήσει την επιβεβλημένη λειτουργία που καθόρισε έμμεσα ή άμεσα ο ιός και βάζοντας του κάτι που ομοιάζει με αυτόν τον ιόν όπως βακτήρια ή τροφή θα συμπεριφέρεται δυσλειτουργικά παρομοιάζοντας τον ως ιόν. Άρα το πρόβλημα του καρκίνου εστιάζεται στην αφηρημένη συμπεριφορά του οργανισμού και την επιφανειακή και όχι την πραγματική συμπεριφορά της φρουκτόζης και της γλυκόζης ως αλκαλική και οξυκή αντίστοιχα μέσα στο κύτταρο. Εξού και πολλές παθήσεις του πεπτικού συσστήματος προξενούν δυνανεξία στην φρουκτόζη και την γλυκόζη, βλέπε δίαιτα Fodmap.
.
Αλκαλικές μπαταρίες. Επειδή το αλκαλικό είναι καλός αγωγός του ηλεκτρικού ρεύματος και το οξυκό κακός αγωγός του ηλεκτρικού ρεύματος. Άρα τε το οξυκό είναι θετικό και το αλκαλικό είναι αρνητικό στοιχείο.
.
Όταν θέλουμε να διατηρήσουμε ένα τεμάχιο κρέατος το βάζουμε σε υάλλινη φιάλη εντός όξου και όχι κάποιου αλκαλικού στοιχείου. Το διατηρεί αλλά λέμε ότι σιγά σιγά το καταναλώνει (κατατρώγει) το ξύδι, είναι δηλαδή ότι παθαίνει έναν κύτταρον όταν αποκλείεται ένεκα οξυκότητας από το οξυγόνο. Το οξυγόνο είναι το πρώτο χημικό στοιχείο, εξού και το αναπνέουμε και είναι το πρώτο στοιχείο της φύσης (ίδε ή υδρογόνο****) και το αλκαλικό σημαίνει μεταφορά υδρογόνου, αυτά τα δύο στοιχεία μας συναρμολογούν το ύδωρ, το πρωταρχικό στοιχείο ανάπτυξης και διατήρησης της ζωής μαζί με τα άλατα από τα μέταλλα των λίθων που ξεκίνησαν μέσα σε σπήλαια.
.
Το οξυκό και το αλκαλικό μπορεί να είναι θετικά ή αρνητικά φορτισμένο και το θετικό του εκάστοτε μεν συνάδει με το αρνητικό του εκάστοτε δε. Η φρουκτόζη είναι η θετικά φορτισμένη ζάκχαρη και η γλυκόζη είναι αρνητικά φορτισμένη ζάκχαρη. Δηλαδή η ζάκχαρη αποδεικνύεται όπως ισχυριζόμαστε πιο πάνω είναι συναμφότερη συν/πλην (+/-). Η φρουκτόζη συμπεριφέρεται οξυκά επειδή είναι θετικά φορτισμένη και η γλυκόζη συμπεριφέρεται αλκαλικά επειδή είναι αρνητικά φορτισμένη ενώ στην πραγματικότητα ως ζάκχαρη είναι ουδέτερη. 
.
Αντιπαραθέτουμε την Φυσική στην Χαμεία διότι η Φυσική είναι η ίδια η φύση και η φύση είναι χημεία. Είναι η ίδια η φύση της μπαταρίας, η διαφορά είναι ότι ο θετικός πόλος είναι φορτισμένος με θετικά φορτία σωματιδίων και ο αρνητικός πόλος είναι φορτισμένος με αρνητικά σωματίδια και με την ανταλλαγή φορίτων γίνεται η κίνηση, η ενέργεια, η κυκλοφορία και η εξισορρόπηση, τα ίδια ισχύουν στον διπολισμό οξυκού και αλκαλικού είτα αυτά είναι εξ’ αρχής ωσαύτα είτε συμπεριφέρονται ωσαύτως όπως στην περίπτωση της φρουκτόζης και της γλυκόζης. Όπως στην περίπτωση του πεπτικού συσστήματος στο οποίον πολλές παθήσεις του όπως η ανόμαλη λειτουργία του εντέρου και κίνηνη η οποία βασίζεται στην ενέργεια οφείλεται στην ανικανότητα αναγνώρισης η οποία υπέστηκε λόγω της άτακτης ανισορροπίας μεταξύ οξυκού και αλκαλικού. Η μπαταρία είναι ταυτόχρονα οξυκή και η αλκαλική. Το κύτταρο είναι μία αλκαλοξυκή μπαταρία όπως σε κάθε άλλη περίπτωση. Όμως τονίζουμε ότι η ανισορροπία οφείλεται στην επιφανειακή ανισορροπία του εγκεφάλου των κυττάρων καθότι η φρουκτόζη και η γλυκόζη συμπεριφέροντε οξυκά και αλκαλικά αντίστοιχα ενώ δεν είναι εξ’ αρχής αλλά ένεκα ειδικών φορτίων του θετικού και του αρνητικού αντιστοίχως. Πάντοτε πίστευα ότι η Λογιστική κατοικεί σε κάθε σωματίδιον της ύπαρξης/φύσης και είναι ο αποκλειστικός φορέας ισορροπίας τους, ο Λογιστικός Εξισορροπητικός Ισολογισμός τους.
.
Η απάντηση στην θεραπεία του καρκίνου είναι ο ομαλός βομβαρδισμός, όχι με βία, των κυττάρων με ισόποση ή ανάλογη αν υπερτέρει η μεν ή δε πολικότητα (οξέος ή αλκαλικού) και ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε τύπου και κατάστασης οργανισμού αλλά και κυττάρου έκαστης περιοχής και είδους με πραγματικό αλκαλικό και οξυκό στοιχείο, συνοδευόμενο με φαινομενικό αλκαλικό και οξυκό στοιχείο όπως η φρουκτόζη και η γλυκόζη στην ποσότητα που δημιουργήθηκε η ανομαλία της αναπηρίας. Δηλαδή συμβομβαρδισμός πραγματικού όπως λέμε συνείδηση και αφηρημένου ή φαινομενικού όπως λέμε υποσυνείδηση, ορμονολογία και ψυχολογία, εξού και λέγεται ότι συναιτία του καρκίνου και των ανομαλιών όπου τον προκαλούν και τον προδιαθέτουν είναι και η ορμονική ψυχολογική συναισθηματικοκεντρική κατάσταση του ατόμου που πάσχει. Το φαινομενικό ή ψυχολογικό στοιχείο ανισορροπίας πρέπει να θεραπευτεί με φαινομενικά ψυχοδιεγερτικά στοιχεία που να θεραπεύσουν με τρόπον υπνωτικό και φυσιολογογικοκεντρικό ως μία αυτόματη φυσική διεργασία ψυχαναλυτικής θεραπείας και αυτοθεραπείας. Αυτά επετυγχαίνοντε με στοιχεία όπου δεν είναι αλλά συμπεριφέροντε αντίστοιχα ως οξυκά και αλκαλικά όπως η φρουκτόζη και η γλυκόζη. Ενώ τα αμέσα οξυκά και αλκαλικά στοιχεία δρουν στο πραγματικό συνειδησιακό επίπεδον.
.
Η υποψία για τα πραγματικά οξυκά και αλκαλικά στοιχεία που πρέπει να χρησιμοποιηθούν είναι η σορβιτόλη (αλκαλικά ζάκχαρα) και μανιτόλη (οξυκά άλατα) οι οποίες είναι οι πολυόλες. Επειδή φαίνεται ότι συμπεριφέροντε ως πραγματιστικά αλκαλικά και οξυκά στοιχεία.
.
Το άλας είναι ουδέτερο όπως το οινόπνευμα είναι συναμφότερα αμφότερα τα στοιχεία οξυκότητος και αλκαλικότητος, όπως στην Τετραπιθανότητα υπάρχει το ανάμεικτο, ενώ τα ζάκχαρα είναι ουδέτερα όπως την ουδετερότητα της Τετραπιθανότητος.
.
Η ιδιότητα της γλυκόζης είναι να μεταφέρει οξυγόνο στα κύτταρα. Όταν υπάρχει έντονη έλλειψη οξυγόνου, η δραστηριότητα και η ποσότητα της γλυκόζης που κυκλοφορεί στο αίμα προς τα κύτταρα είναι υπεραυξημένη. Ο ρόλος της γλυκόζης είναι μόνον και μόνον αυτός τίποτε περισσότερον. Επειδή η γλυκόζη συμπεριφέρεται σαν αλκαλική αλλά δεν είναι στην πραγματικότητα το κύτταρο συγχύζεται εκλαμβάνοντας την ως το πραγματικό αλκαλικό που χρειάζεται ούτως ώστε να την απορροφά αλλά να μην αφομοιώνεται ως πραγματική αλκαλικότητα και να δημιουργεί ενέργεια και οξυγονοποίηση. Το γεγονός ότι η κίνηση του κυττάρου είναι ο διπολισμός μεταξύ οξυκότητας και αλκαλικότητας και ότι η αλκαλικότητα οξυγονοποιεί το κύτταρο το ίδιον το κύτταρο απορροφά την γλυκόζη η οποία επειδή συμπεριφέρεται ως αλκαλική εξαπατείται το κύτταρο με αποτέλεσμα να απορροφά την γλυκόζη και η γλυκόζη να απορροφά την οξυκότητα απογυμώνοντας εν τέλει το κύτταρο πλήρως τόσον από την οξυκότητα του ενώ ήδη είναι απογυμωμένο και απο την αλκαλικότητα. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το κύτταρο να είναι γεμάτο από ζάκχαρη δηλαδή γλυκόζη και να μην εμπεριέχει ούτε αλκαλικότητα αλλά ούτε οξυκότητα. Ο διπολισμός είναι απών και το κύτταρο καταντάει μία μάζα/στότσιην σκέττης ζάκχαρης. Εξού και η διαπίστωση από τους ερευνητές του καρκίνου ότι είναι σκέττη ζάκχαρης. Η σύγχυση του κυττάρου αυτή έγγειται στην άμεση ανάγκη του για απορρόφηση αλκαλικότητας η οποία δεν του παρέχεται αλλά μηχανικά αναγνωρίζει ως αλκαλικό στοιχείο το ψευδαλκαλικό στοιχείο της γλυκόζης.
.
Στις περιοχές όπου μεταφέρεται αυξημένη γλυκόζη τα κύτταρα σαπίζουν και η μετάσταση του καρκίνου δεν οφείλεται στο σάπισμα αυτόν καθεαυτόν εξού και συνήθως εκδηλώνεται με μακρυνό σημείο από το αρχικό καρκίνωμα, αλλά στο γεγονός ότι τα κύτταρα της μετάστασης μιμούντε την σύγχυση και την συμπεριφορά των αρχικών καρκινογόνων κυττάρων επειδή μεταφέρεται εκ του μακρός μέσω του αίματος και των νεύρων η εσσφαλμένη πληροφορία ότι η ψευδαλκαλική γλυκόζη είναι τω όντι αλκαλική. Η συμπεριφορά αυτή ομοιάζει με την κακή συνήθεια που μεταφέρεται από το ένα άτομο στο άλλο σε μία κακή παρέα, όπως ένας καπνιστής που μυεί έναν άλλο φίλο την συνήθεια του, αλλά πολύ περισσότερο όπως την διαφήμιση όπου μεταδίδει εκ του μακρός μία κακή ή καλή συνήθεια. Η πληροφορία δεν αποκλείεται να μεταφέρεται και από πιο λεπτεπίλεπτους διαβιβαστές του ντι εν εϋ.
.
Ο μεγαλύτερος μαθηματικός δρα πάντοτε με την μαθηματική σειρά της λογιστικής. Αρχίζει βήμα τω βήμα κάθε φορά την διερώτηση του, όπως έναν συν έναν, και ομοίζει με έναν συγγραφέα που όταν σε έναν βιβλίο του θέλει να αποτυπώσει όλες τις εμπειρίες του, δεν αφήνει κενά και δεν αρχίζει τυχαία την αφήγηση του από την μέση, αλλά κάθε φορά που κάθεται να γράψει στον Η/Υ μεταφέρει την σκέψη του από την αρχή, δηλαδή από την ώρα που έκλεισε την θύρα του σπιτιού του με την βαλίτσα στο χέρι για να θυμάται τι συναισθήματα, ανασφάλειες και γνώμες θα είχε για το επικείμενο ταξείδι και συνεχίζει ωσαύτως μέχρι την στιγμή όπου έγραψε το προηγούμενο κεφάλαιο, απ’ εκεί και πέρα συνεχίζει κάθε φορά για την συγγραφή του εκάστοτε επόμενου κεφαλαίου. Και σαν το παινχίδι του μικρού παιδιού το οποίο είναι αμφίδρομο καθώς συνδοιάζει τα ξεκάθαρα και απλά βήματα και σχήματα με το πλουραριστικό στοιχείο και το οποίο παιδί τα συνδοιάζει και τα ανακατανέμει με διάφορους τρόπους, αυτός είναι ο μαθηματικος της έρευνας κάθε συνειδητού και ασυνείδητου τομέα κάθε φορά!
Η μαθηματική σκέψη ανακαλύπτει πράγματα και συμπεραίνει μέσα από την κατ’ επανάληψη διάσκεψη των ίδιων δεδομένων ή ζητούμενων όσων απλών και αν είναι αργόστροφα και ύστερα μαθαίνει το αντικείμενο απέξω και ανακατωτά και καθώς αναπτύσει σε άλλους τα συμπεράσματα της φαίνεται ταχύστροφη, διότι π.χ. λογαριάζεις τι, πως, πού θα αναπτύξεις έναν οικόπεδον και πως θα ελιχθείς εάν παρουσιαστούν εμπόδια. Όταν μελετήσει κάθε πιθανόν ελιγμόν τότε όταν το εξηγείς στον συνέταιρο σου δεν τα καταλαβαίνει επειδή απλά δεν σπατάλησε καθόλου χρόνον στην ανάπτυξη του οικοπέδου ή της τάδε τέχνης, είναι δηλαδή θέμα πολυμεθοδιστικής και πολυπιθανολογικής βαθειάς αργόστροφης και υπομονετικής παιδείας η εις το μέλλον κατ’ εξακολούθηση γνώση και ισχυρή ικανότητα διαχειρισμού μίας κατάστασης, επαγγέλματος, δημιουργίας.
Γάλα = γάλατα = γ+άλατα! = γης άλατα = γαλαξίας = γης άλατα οξέα!
 .
Εάν δεν γινόταν η ανακύκλωση με νάτριον νευροδιαβιβαστές θα μπουχτίζαμε στην συσσώρευση πληροφοριών, όπως γίνεται με την πληθώρα πληροφοριών στις ημέρες της ηλεκτρονικής μας εποχής και κουράζοντε οι καθαριστές ανακυκλωτές και δεν προλαβαίνουν να παίρνουν στην αρχή την νατριακή ουσία που μεταφέρει τις πληροφορίες και να ξανά παίρνουν ως το τέλος των νεύρων τις πληροφορίες και δεν καταλάβουμε το νόημα. Πριν καταλάβεις την πληροφορία ξυλώνει την ο καθαριστής για να φέρει άλλη και δεν συνειδητοποιούμε την πληροφορία. Φαντάστου έναν άνθρωπο να διαβάζει εν ριπή οφθαλμού χιλιάδες μαθηματικές εξισώσεις, δεν θα καταλάβει τίποτε λόγω ταχύτητας. Αυτόν μας κάνουν με την υπερβολική πληροφόρηση.
.
Μετά την ανομαλία εκλαβής της γλυκόζης ως αλκαλική ουσία ενώ είναι ψευδαλκαλική, το κύτταρο για να εξισορροπήσει την εισροή του ψευδαλκαλικού προϊόντος επιζητεί μεγάλες ποσότητες οξυκού, γι’ αυτό και στα καρκινικά κύτταρα παρουσιάζεται μεγάλη ποσότητα αμινοξέων όπως γλουταμίνης (L γλουταμίνη). Επίσης η σορβιτόλη και η μανιτόλη είναι φτειαγμένες να μην διαπερνούν την μεμβράνη των κυττάρων καθώς η σορβιτόλη για παράδειγμα έχει την ιδιότητα να μετατρέπει την φρουκτόζη σε γλυκόζη και αντίθετα και έτσι θα παρέμβαινε στην ιδιότητα της γλυκόζης να μεταφέρει οξυγόνο στο κύτταρο.
.
Διά της ισνουλίνης επισυμβαίνει ένας τρόπος μεταφοράς και ενίσχυσης της ποσότητας του καλλίου και της γλυκόζης στο κύτταρο. Η γλυκόζη είναι το ψευδοαλκαλικό και το κάλλιο το αλκαλικό (αμφότερα εισχωρούν από την μεμβράνη των κυττάρων). Στην ινσουλίνη όμως δεν υπάρχει ο αντίστοιχος βομβαρδισμός με αμινοξέα για να αποσυγχυστεί το κύτταρο αλλά μόνον με αλκαλικά συσστατικά. Η απάντηση για την θεραπεία ευρίσκεται κάπου στον συνδοιασμό ινσουλίνης με αμινοξέα.
.
Τι γυρεύουν τα αμινοξέα στα καρκινικά κύτταρα; Είναι επαναστάτες πραξικοπηματίες εναντίον των κυττάρων τα οποία πλέον είναι άρρωστα και ημιθανή; Είναι η οπισθοφυλακή της άμυνας; Εάν τα οξέα αυτά με το όνομα αμινοξέα (πως συμπεριφέροντε τα αμινοξέα στα καρκινογόνα κύτταρα;) συμπεριφέροντε ως οξέα, τότε προσβαίνουν εκεί για να επανοξυκοποιήσουν τα κύτταρα, καθότι όπως προείπαμε με την εισαγωγή της υπερβολικής δόσης γλυκόζης στο κύτταρο, αυτό εκτός του ότι είναι απαλκαλικοποιημένο είναι αποξυκοποιείται αφού η γλυκόζη προσρουφάει την κυτταροξυκότητα και το κύτταρο απογυμώνεται.
.
(Είμαι της πεποίθησης ότι έχω ανακαλύψει τι γυρεύουν τα αμινοξέα στα καρκινογόνα κύτταρα. Να το συζητήσουμε μετά. Πρόκειται περί επαγωγικής συνέχειας των όσων έχουμε ειπεί εψές).
.
Η οξύτητα θέτει φρένο στην δηλητηρίαση της αλκαλικότητας και η αλκαλικότητα θέτει φρένο στην αποπνικτική στεγανότητα της οξύτητας. Το κύτταρο μετά την εισβολή της γλυκόζης η οποία γίνεται κατόπιν μαγνητισμού της γλυκόζης από το ίδιο το κύτταρο επειδή την θεωρεί αληθιναλκαλική καλεί βοήθεια επανισορρόπισης από οξύτητα και αλκαλικότητα και ενώ είναι απογυμνομένο τόσον από την μεν όσον και από την δε ιδιότητα της. Η γλουταμίνη και άλλα αμινοξέα (η λέξη από το άμυνα+οξέα ήτοι αμυνοξέα) προστρέχουν σε αρωγήν για να οξυνώσουν και απογλυκοζοποιήσουν το ήδη έως τινός βαθμού λασποκαραμελομένο κύτταρο από την σαπισμένη καυμένη γλυκόζη.
.
Η καρκινοφόρα φθορά των κυττάρων είναι συνεχής και αναπότρεπτη γι’ αυτό πρέπει να γίνεται και συνεχής αντικαρκινοφόρα πρόληψη. Συντήρηση των κυττάρων όπως γίνοντε στα τούβλα της οικοδομής, στα μέταλλα των αυτοκινήτων. Η πρόληψη είναι η ασταμάτητη ενεργός δράση της συντήρησης. Ή συντήρηση θα γίνεται ή φθορά, και ό,τι δεν συντηρείται φθείρεται και ό,τι συντηρείται τουλάχιστον εν μέρει αποφθορείται ή επιβραδεινοφθορείται.
 .
Οι όγκοι του καρκίνου δημιουργούντε από τα νεκρά σαπισμένα και μολυσμένα κύτταρα. Πολλές περιοχές του σώματος δεν τα δέχοντε ως εκ τούτου συνάγοντε σε κύστες. Επίσης εάν περάσουν από το ήπαρ θα το μολύνουν και ο οργανισμός διαχειρίζεται την κατάσταση με κύστες σκουπιδότοπους. Το σκόρδο ο σκουπιδιάρης του οργανισμού διαλύει τους όγκους του καρκίνου, των αιμορρόϊδων από προσωπική μου εμπειρία και του εχινόκοκκου από εμπειρία όπου άκουσα. Γνωρίζοντας ότι διαλύει τους καρκινικούς και εχινοκοκκικούς όγκους αυτοδοκίμασα διά την διάλυση των αιμορρόϊδων και σε πέντε ημέρες ήμουν αποθεραπευμένος. Εξ’ όσων φαίνοντε το σκόρδο όχι μόνον διαλύει αλλά προωθεί προς αφόδευση τους όγκους εκ του ασφαλούς, χωρίς δηλαδή να κινδυνεύουν τα εσωτερικά όργανα όπου διαμέσω τους εισέρχοντε τα προς αφόδευση διαλυμένα ογκίδια, δηλαδή η διάλυση αυτή τα κάνει ακίνδυνα και έχουν εν μέρει απωλαίσει την μολυντική τους ικανότητα.
 .
Η ζωή γεννήθηκε μέσα στα σπήλαια στα άλατα του νατρίου (νεατρίου = νέα+τρία). Η ζωή είναι χημική αντίδραση σε πολυδιάσταση.
.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου