Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

ΕΣΑ ΤΖΙΕΝΙΝΚΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΗΣ/ΜΕΘΟΔΙΣΤΗΣ ΕΣΩΣΕ 1,250,000 ΜΙΚΡΑΣΣΙΑΤΕΣ ΜΕ ΠΛΟΙΑ. ΕΝΩ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΩΦΕΥΑΝ. ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΣΩΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.



ΕΣΑ/ΑΣΑ ΤΖΙΕΝΙΝΚΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΗΣ/ΜΕΘΟΔΙΣΤΗΣ ΕΣΩΣΕ ΜΙΚΡΑΣΣΙΑΤΕΣ ΜΕ ΠΛΟΙΑ. ΕΝΩ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΩΦΕΥΑΝ. ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΣΩΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.
.
Ένας Αμερικανός πάστωρ/πατέρας/ιερέας Μεθοδιστής ο Έσα Τζιένινκς όπου ήταν αφορμή να σωθούν και να μεταφερθούν 1,250,000 Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι από την Μικρασσία εις την Ελλάδα, μετά την πυρκαία της Αρμενικής Συνοικίας της Σμύρνης, εις τις 13 Σεπτεμβρίου 1922! 
.
Η τότε κυβέρνηση κώφευε, όπως κώφευε και όταν κατόπιν ο Πλαστήρας ζητόυσε από τον Βενιζέλο, πολεμικόν υλικόν διά να συνεχίσει με τα παλλικάρια του την απελευθέρωση της Μικράς Ασσίας, τα οποία αποφάσισαν να παραμείνουν εις την Μικρασσία από μόνα τους. ο Πλαστήρας λέγει πως αν εστέλλονταν τα πολεμοφόδια θα ελευθέρωνε την Μικρασσία, ο τακτικός τουρκικός στρατός ήταν διαλυμένος και αφοπλισμένος. Τα πλοία φορτώθηκαν εις τον Πειραία αλλά ποτέ δεν σάλπαραν διά την Μικρά Ασσία, ούτε διά τον Πόντον όπως ζητούσαν επίσης όπλα.... Υπήρχαν τρόποι παραλαβής τους, οι Συμμάχοι μας, οι Συμμάχοι μας όπου τούδε καλούντε Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν, είναι και θα είναι εναντίον μας, και όστις έχει νουν ας λογαριάσει.
.
Σχεδόν κάθε Έλληνας έχει μέσα του έναν μερίδιον από πρόγονον εκ των σωσθέντων από την Μικρασσία, με υπαίτιον τον Έσα Τζιένινκς. Και πως του ανταποδίδουμε αυτήν την σωτηρία μας εμείς οι τάχατες Πρωτοκαλύτεροι Χριστιανοί; 
.
Με ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥΣ! Αφορίζουμε τις Διαμαρτυρώμενες/Προτεστάντικες εναντίον του Παποκαθολικισμού εκκκλησίες, την ημέραν της Ορθοδοξίας. Μην κάνετε την ημέρα της Ορθοδοξίας ημέρα Καταροδοξίας!!!!
.
Όταν αναθεματίζουμε τους Μεθοδιστές ως Διαμαρτυρώμενοι όπου είναι, συναναθεματίζουμε και τον Έσα Τζιένινινκς, τον σωτήρα των ενυπάρχοντων Μικρασσιατών. Εξανάγκασε την ελληνική κυβέρνηση να βοηθήσει με πλοίας της η οποία δεν έστελνε πλοία να παραλάβει Μικρασσιάτες, ένεκα σιωνιστικής εντολής εκ των άνωθεν και επειδή οι Ελλαδίτες ιθύνοντες ήσαν Εβραίοι ή Εβραιομασσώνοι. Ο Έσα πριν είχε ναυλώσει ο ίδιος πλοία διά της Παγκόσμιας Ένωσης Χριστιανών και άρχισε να μεταφέρει Ελληνοχριστιανούς από την Μικρασσία!
.
Ε, λοιπόν, αυτοί οι αναθεματισμοί, μου θυμίζουν Τον Χριστόν όπου έλεγε εις τους Ιουδαίους ιερείς, ότι επειδή δεν εισέρχετε εντός της Βασιλείας των Ουρανών, κλείνετε και την θύραν προς τους άλλους! 
.
Είναι δυνατόν η Θρησκεία όπου ο Ιδρυτής της είπε ν’ αγαπάμε και να προσευχόμαστε διά τους εθχρούς μας, ν’ αναθεματίζει τους εχθρούς της; 
.
Δεν υπάρχει απάντηση, ό,τι ισχυριστείτε είναι ψευδοδικαιολογίες εξωραϊσμού της κακίας!
.
Και να έκανε τους πρώτους αναθεματισμούς ο Απόστολος Παύλος τι σημαίνει αυτόν; Ήταν άλλη εποχή, άλλες συγκυρίες και άλλες καταστάσεις τότε. Επίσης ο Απόστολος Παύλος, δεν είναια αλάνθαστος, διότι αλάνθαστος είναι μόνον ο αναμάρτητος και αναμάρτητος είναι μόνον ο Ιάσων Χριστός! Είναι Άγιος ο Απόστολος Παύλος αλλά ερχόντουσαν στιγμές όπου έσφαλλε όπως έκαστος άνθρωπος. Και ο Μέγας Κωνσταντίνος είναι Άγιος επειδή νομιμοποίησε τον Χριστιανισμόν, αλλά τον υιόν του ως εχθρόν του επειδή του πήδηξε τη μικράν εις ηλικίαν γυναίκαν του «τον έφαγεν λάχανον», ουδείς αλάνθαστος έως το τέλος της ζωής τού, ακόμη και ο άγιος και δεν εννοώ Τον Άκτιστον Άγιον Τριαδικόν Θεόν. Ο Απόστολος Παύλος με υπερβάλλοντα ζήλον δίδαξε τον Χριστιανισμόν, αλλά αν δεν έσφαλλε ποτέ, δεν θα ήταν προηγουμένως Χριστιανοδιώκτης, διατάσσωντας να λιθοβολίσουν τον Χριστοπρωτομάρτυρα Διάκονον Άγιον Στέφανον! Όταν του κατάργησε την όραση ο Χριστός και του την επανέφερε, τότε πίστευσε, πριν όμως ο νους του δεν ήταν τόσον δυνατός να πιστεύσει εις Τον Χριστόν! Είχε χρέος εις Τον Χριστόν, διότι με την κατάργηση και κατόπιν αποκατάσταση της όρασης, ουσιαστικά τον έβγαλε από την σκοτιά και την Κόλλαση. Ούτως πείθοντε οι πλείστοι των Ιουδαίων, εν συγκρίσει με τους γνήσιους σε γονίδια Έλληνες όπου εισίν ευκολόπιστοι!!!!
.
Οι ιερείς μας ως ψιττάκοι/παπαγάλοι, αναθεματίζουν τους παραπλανημένους Χριστιανούς, αλλά όχι π.χ. τον Κεμάλ Αττατούρκ, ός μεταγενέστερα δήλωσε πως έκανε λάθος όπου δεν έσφαξε όλους τους Μικρασσιάτες και τους υπόλοιπους Έλληνες και έχουμε και τσογλάνια εδώ εις την Ελλάδα και την Κύπρον όπου τον έχουν και ίνδαλμα. Αυτούς δεν τους αναθεματίζουμε. Εγώ λέγω να μην αναθεματίζουμε κανέναν, ούτε τους εχθρούς ούτε τους αιρετικούς, αλλά δι’ όλους να προσευχόμεθα να σωθούν αι ψυχαί των, αυτή είναι η Εντολή Του Χριστού! Τι λέτε; Είναι σωστά; Ή μήπως είναι πειο σωστός και πειο αλάνθαστος από Τον Χριστόν ο δούλος Του Άγιος Απόστολος Παύλος ή ο οιοσδήποτε άλλος;
Όταν οι Ελληνορθόδοξοι Μικρασσιάτες καίγονταν, η ελληνική κυβέρνηση και η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία κώφευαν τότες, ούτε δραχμή δεν έδωκαν διά να σαλπάρει λέμβος προς τα παράλια της Ιωνίας (και αν σφάλλω συγχωρέστε με, αλλά θα είναι αμυδρές πραξούλες). Ενώ ο Μεθοδιστής με την μέθοδον του έσωσε τον ήμισυ Ελληνισμόν της Γής!!!! Η μεγαλύτερη λεωφόρος της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της ελληνοκατοικήσιμης Μελβούρνης και κάθε άλλης ελληνικής πόλης θα έπρεπε να φέρουν το όνομα Έσα Τζιέκινς, και δημόσια κτήρια κ.α., αλλά δεν ήταν κανένας διάσημος, κανένας απατεώνας, κανένας διπλομμάτης!!!! Αλλά πού ευγνωμοσύνη!!!!
.
Έσωσε το ήμισυ ποίμνιον της Ορθοδοξίας και η Ορθοδοξία ακόμη διά αντιευγνωμοσύνης, αναθεματίζει την πληγωμένη εκκλησία του, διότι τι είναι η αίρεση; Πληγή είναι, τραύμα, απολωλόν πρόβατον κυρίοι καρεκλοκένταυροι και σοφισταί της Ορθοδοξίας δηλαδή της Ψευδορθοδοξίας, διότι η Ορθοδοξία είναι άλλον πράγμαν. Και ο Χριστός είπε ν’ αφήνετε την αγέλην και να τρέχετε να φέρνετε όπισθεν το απολωλόν πρόβατον και εσείς αντ’ αυτού αναθεματίζεται το απολωλόν πρόβατον!!!! 
.
Διυλίζατε τον κώνωπα όταν καιγόταν η Σμύρνη Ψευδορθόδοξοι ταγοί, ενώ ο Μεθοδιστής μεθόδευσε και έσωσε το ήμισυ ποίμνιον σας. συγχωρέστε με αν εξοργίζομαι από αγανάκτηση και αν γενικεύω αλλά αυτή είναι η πλείστη αλήθεια. Και δεν βλέπετε εσείς οι πράκτες άθελα σας της Ψευδορθοδοξίας, πως γίνατε αίρεση εις την πράξην και μόνον εις τα τυπικά είστε σωστοί; Ως Γραμματείς και Φαρισσαίοι, ταγοί Υποκριταί, το λέγει και ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, που δεν τον πολυσυμπαθείτε πολλοί, το λέγουν και παλαιοί και σύγχρονοι Αγίοι, αλλά εγώ συγχωρώ και εσάς, εσείς αν θέλετε αναθεματίστε με, πού είπε ο Χριστός ν’ αναθεματίζουμε; Είπε να προστρέχουμε εις τα απολωλόντα πρόβατα και ο καθένας μας κάθε φορά που αμαρτάνει εις την ζωήν του, κάθε φορά που σφάλλει, είναι απολωλόν πρόβατον, πότε εσείς, πότε εγώ, πότε ο Μεθοδιστής και ο κάθε άλλος, ουδείς αναμάρτητος, ούτε καν ο άγιος άνθρωπος. Ο Θεός μαζίν σας και μαζίν μας και με όλην την ανθρωπότηταν. Επιτέλους καταλάβετε το ΧΡΙΣΤΟΝΟΗΜΑΝ!!!!
.
Μας έβαλε ομματοϋάλια (γυαλιά) πρακτικής εφαρμογής Χρισταγάπης ο Χριστομεθοδιστής Έσα Τζιένινκς, δίοτι η ελληνοκυπριακή παροιμία λέγει: «άλλος έχει το όνομα (φήμη/τίτλον) και άλλος έχει την χάριν».!!!! Άλλος λέγουν πως είναι ο καλός και άλλος είναι, εξού και κάποιοι Ορθόδοξοι Αγίοι είπαν πως όσοι υπάγουμε εν Παραδείσω θα εκπλαγούμε, άλλους θα προσμένουμε να ειδούμε και άλλους θα ειδούμε εν καταπλήξει των εξ’ ημών όσων!!!!
.
Και όσοι έχετε ρίζα από την Μικρασσία και είστε Ειδωλολάτρες οι άθεοι και υβρισταί Του Χριστού, μάθετε πως Χριστιανός Διαμαρτυρώμενος Μεθοδιστής έσωσε τις ρίζες των κατ’ εξοχήν περισσοτέρων Μικρασσιατών, άρα τε και των ρίζων σας. Οι δε άθεοι και οι Ειδωλολάτρες ούτε σβώλον χώματος αγρού δεν θα έκαναν τον κόπον να δώσουν διά να σωθούν οι προγόνοι σας, ή εσείς όταν θα διεξάγεται καινός πόλεμος. Ο άθεος και ο Ειδωλολάτρης δεν αλληλαρωγείται, ούτε ο Ψευδοχριστιανός, μόνον ο αληθώς πέραν δογμάτων Χριστιανόκαρδος αγαπάει αλλήλους και εχθρούς και δεν αναθεματίζει εχθρούς αλλά προσεύχεται διά την επαναφοράν αυτών εις την σύνεσην και την σωτηρίαν μετέπειτα των ψυχών των εχθρών του, ενώ συνάμα αμύνεται διότι οφείλει να αμύνεται.
.
Ευλογημένον το όνομαν του Έσα Τζιένινκς εις τους αιώνες των αιώνων της Βασιλείας των Ουρανών και το ελάχιστον ας κάνουμε έναν ίδρυμαν εις την μνήμην του, διά να μας διδάσκει το πνεύμα του, την αληθινήν Ελληνορθόδοξην Ορθόπρακτην Ορθοεφαρμοσμένην ΙησούΧριστιανοσύνη. Εις το Όνομαν Του Πατρός και Του Υιού και Του Αγίου Πνεύματος. Και δεν κάνει πάντοτε το δόγμαν το μέλος αλλά το μέλος το δόγμαν εν πράξει. Θεέ μου συγχώρεσε μας όλους!!!!
Πάρακατω ειδέστε το κείμενον με την Ιστορία του μέγα ευεργέτη του Ελληνισμού και Ελληνορθοδοξισμού.
.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΣ
Δημοσιεύτηκε από τον χρήστη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου