Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

ΥΠΕΡΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΝ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΘΕΪΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΡΟΝ



ΥΠΕΡΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΝ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΘΕΪΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΡΟΝ
.
Δεν θα σκεπτόταν άλλος αυτά τα λόγια παρά ένας Έλληνας επειδή ο λαός οι Έλληνες είναι πλήρως ελεύθεροι και αναρχικοί έχοντας εκφράσει όλες τις απόψεις συγκλίνουσες και αποκλίνουσες εξ' όλων και εφ' όλων των θεμάτων. Χαίρομαι.
.
Πρώτον, βάσει του πως θέτει ο Επίκουρος το ζήτημα ισχύει ο Νόμος της Τετραπιθανότητος εν αγνοία του.
.
Δεύτερον, έθεσε ο Επίκουρος το τετρα+ερώτημα ως τροφή για σκέψη προς εύρεση απάντησης ή ήθελε να αποδείξει είτε την ανυπαρξία είτε την ατέλεια Του Θεού άρα πάλαι την ανυπαρξία Του αφού ατελής Θεός σημαίνει ανύπαρκτος Θεός αφού έχει ΟΡΙΑ!!!!
.
Αυτή η λέξη είναι το Κλειδί, ΤΑ ΟΡΙΑ!!!! Να γιατί!!!!
.
Εάν ο Θεός είχε όρια θα έπρεπε να ήταν συμβατός και εκτός από τα ασύμβατα, εντούτοις, είναι ασύμβατος, παταχού Παρών και τα πάντα Πληρών.
.
Ο ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ:
.
Θέλει ο Θεός να εμποδίσει το κακό αλλά δεν είναι ικανός;
 .
(Και αυτοαπαντάσει!) Τότε δεν είναι παντοδύναμος. (άρα τε δεν υπάρχει).
.
Μπορεί αλλά δεν θέλει; Τότε δεν είναι πανάγαθος.
.
Και θέλει και μπορεί; Τότε γιατί υπάρχει το κακό.
.
Δεν θέλει και δεν μπορεί; Τότε γιατί να τον αποκαλούμε Θεό;
.
Και ερωτώ το πρώτον! Από ποίον αποκλείεται ο Θεός να μπορεί και να θέλει αλλά να μην σταματάει πάντοτε το κακό και να είναι συνάμα πανάγαθος και εννοείται υπαρκτός και να πρέπει να τον ακολουθούμε;
.
Στο χωριό μου λέγαν: "αν θέλεις να δοκιμάσεις τον άλλον δώσε του αυτεξούσιο, δώσε του σχοινί" . Αν θέλετε να να δείτε αν ο υπάλληλος ή ο συνεργάτης ή ο συνεταίρος σας είναι κλέφτης αφήστε ένα παράθυρο κλεψιάς ανοικτό! Αν θέλεις να μάθεις αν ο σκύλος δεν τρώει το κουνέλι δώσε του σχοινί ή απόλυσε τον!

Τι σημαίνει αυτόν; Δώσ' ελευθερία για να δείξει ο καθένας μόνος του τι είναι. Αν δεμένος ο σύντροφος σου θα είναι έντιμος!!!! Αν είναι φυλακισμένος ο κλέφτης θα είναι έντιμος!!!! Αν είναι φιμωμένος ο αντίπαλος σου δεν θα έχει να πει τίποτε εναντίον σου!!!! Για να αποδείξει ο σύντροφος σου αν είναι έντιμος πρέπει να είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!!!! Για να αποδείξει ο κλέφτης ότι δεν είναι κλέφτης πρέπει αν είναι ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ/ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!!!! Για να αποδείξει ο αντιρήτωρ τα ελαττώματα σου πρέπει να είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!!!!
.
Για να κτίσει ο Θεός τον κόσμο ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΠΙΘΑΝΟΤΗΤΟΣ:
.
α) Να μπορεί να σταματήσει το κακό αλλά να μην το κάνει, για να δοκιμάσει την ηθική και για να μην καταργήσει το ανώτερο αγαθόν ήτοι την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!!
.
β) Μπορεί και δεν θέλει; Όχι μπορεί και θέλει αλλά δεν καταργεί την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!! ΕΔΩΚΕ ΟΡΚΟΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΙΜΗΝ Ο ΑΠΕΙΡΟΣ!!!!
.
γ) Μπορεί και θέλει και για να υπάρχει ελευθερία πρέπει να υπάρχει το Τρίπτυχον που παρουσιάσα κατ' επανάληψη βάσει του Νόμου της Τετραπιθανότητος: 1. το καλόν 2. το κακόν 3. το ελεύθερον και 4. το ανάμεικτον αυτών.
.
δ) Δεν θέλει και δεν μπορεί; Μπορεί και θέλει και αξία έχει να Τον ακολουθήσεις από μόνος σου ΕΛΕΥΘΕΡΑ και όχι με το ζόρι, τότε είναι ως να σε δένει με την βία της δύναμης Του!!!!
.
Ο ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ:
.
Θέλει ο Θεός να εμποδίσει το κακό αλλά δεν είναι ικανός;
 .
Τότε δεν είναι παντοδύναμος. .
.
Μπορεί αλλά δεν θέλει; Τότε δεν είναι πανάγαθος.
.
Και θέλει και μπορεί; Τότε γιατί υπάρχει το κακό.
.
Δεν θέλει και δεν μπορεί; Τότε γιατί να τον αποκαλούμε Θεό;
 .
Εάν ο Θεός ικανοποιήσει ένα από τα 4 ερωτήματα του Επίκουρου τότε θα πρέπει να καταργήσει την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!! Είτε 1 είτε 2 είτε 3 είτε και τα 4 ερωτήματα ικανοποιήσει βάσει της επιθυμίας του που κρίνει ότι δεν είναι Παντοδύναμος, δεν είναι Πανάγαθος δεν Υπάρχει και δεν πρέπει να τον Ακολουθούμε, καταργεί την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ διότι:
 .
Αν ο Θεός επιβάλει την Παντοδυναμία Του, επιβάλει την Παναγαθόττητα, επιβάλει την Ύπαρξη Του και επιβάλει την ότι πρέπει να Τον Ακολουθούμε θα καταργούσε την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και τότε δεν θα υπήρχε λόγος να υπάρχει ο Κόσμος, η Δοκιμασία και η Βαθμολογία της Εξετάσεως από το Αχασικό/Ακασικό Αρχείο αφού όλα θα ήταν εκ των προτέρων προσδιορισμένα και αν μας έδιδε μία στιγμή ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ θα Τον κατηγορούσαμε ως ΑΔΙΚΟΝ επειδή δεν μας άφησε να επιλέξουμε τι θέλουμε να πράττουμε, τι θέλουμε να πιστεύουμε, τι θέλουμε να  ακολουθούμε, τι θέλουμε να δημιουργούμε, βάσει του Νόμου της Τετραπιθανότητος.
 .
Δέχεται ο Θεός να υποστεί όλες αυτές τις κατηγορίες για να μην καταργήσει το μεγαλύτερο αγαθόν, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας, διότι άλλον να είσαι ενάρετος με το ζόρι και άλλον κατ' επιλογήν εν πλήροι ελευθερία και παρά τις τρομακτικές αντιξοότητες που καταπολεμούν, αποσπούν και εμποδίζουν από τον δρόμο της ΑΡΕΤΗΣ!!!!
 .
ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙΝ ΜΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕ!!!!
 .
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΣ






Δημοσιεύτηκε από τον χρήστη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου