Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΡΑ



Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΡΑ 
.
Προϋποσημείωση: Αυτόν το άρθρον δεν γράφεται ένεκα κακίας ή πολιτικής σκοπιμότητος, άλλωστε, πιστεύω ακράδαντα ότι η πολιτική ιδιότητα μειώνει την ευ+ανθρωπιά τινός ανθρώπου και δεν ανήκω σε κανέναν κόμμαν επειδή δεν είμαι ειδωλολάτρης, ανήκω εις Τον Πλάστην Τριδικόν Θεόν. Ό,τι γράφω αναρθρώνω ένεκα αγάπης και αγανάκτησης ούτως ώστε να διορθωθούμε εις το μέλλον. Οι πολιτικοί μας με τους οποίους πολλούς είμαι φίλος πρέπει ν’ αλλάξουν. ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΕΠΕΙ Ν’ ΑΚΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΚΙΖΟΝΤΕ ΑΛΛΆ ΝΑ ΑΥΤΟΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΕ. ΤΟΥΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑΝ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗΝ ΑΡΕΤΗΣ!!!!
.
Δίχως να θέλουμε να κακίζουμε οι παραλίες του Πρωταρά/Παραλιμνίου έχουν πάθει μία ανεπανάληπτη και εν πολλοίς ανεπανόρθωτη ζημία από τα βάρβαρα έργα της δημοτικής διοικούσας αρχής. 
.
Άλλαξαν το φυσικόν περιβάλλον της ακτογραμμής όπως διασχηματίστηκε χιλιετηρίδες πριν. προστέθηκαν πολλοί ογκόλιθοι θυμίζοντας «κακόγουστον τραγελαφικόν (τραγικόν+γελαφικόν) χωραττόν βάρβαρης και άξεστης αντίληψης παρωδίας των τειχών των Ιεροσολύμων. Έτι δε διά να μεταφερθούν οι αγκόλιθοι ξερριζώθηκαν από κάπου αλλού δηλαδή εκγυμνώθηκε το περιβάλλον τινός άλλου χώρου, συνεπώς η οικολογική εντροπή είναι διπλή. 
.
Πιθανή αιτία αυτής της κακομεταχείρισης του περιβάλλοντος η ματαιοδοξία. Η παροιμία λέγει ότι ο διάβολος δεν είχει εργασία και άρχισε να βιάζει τα παιδιά του. Θυμίζει τον τεκνοβόρον Κρόνον όπου ένεκα ζηλοφθονίας κατάστρεψε το κληροδότημα των γονιδίων του. Τί απαίσια και άξεστη κακία!!!!
.
Τινοί ισχυρίζοντε ότι οι παραλίες μετά την βάρβαρη παρέμβαση είναι ωραιότερες. Να γελάς ή να κλαίς ή αμφότερα με τέτοια νοοτροπία; Όπως είπεν κάποιος μυαλόν ζαλατίνα!!!!
.
Διά να ξεκαθαρίζουμε το θέμα αν είναι ωραιότερες ή μη μετά την αχρεία και εκβιαστική παρέμβαση σε ιερόν τοπίον χιλιετηρίδων και ιστορίας όπου θαύεται ολοένα, θέτουμε το ζήτημα υπό του υπερμικροσκοπίου της κρίσης περί του τί εστί πολύτιμον εις την σύγχρονην αγοράν του εκάστοτε είδους κειμηλίου.
.
Οι παραλίες μετά την άξεστη κενόδοξη εκβιαστική βάρβαρη π[αρέμβαση της ανθρώπινης κουτουράδας είναι ωραιότερες όπως ένας πολύτιμός πίνακας ζωγραφικής πεντακόσιων ετών που καθαρίζέται η βαφή του με καθαρτικόν υγρόν ούτως ώστε να ζωγραφιστεί επάνω εις τον καμβά νέα μορφή. Και ο έχων νουν ας καταλάβει!!!! Χαχαχαχαχαχαχα!!!!!
.
Δεν χαλάεις το παλαιόν ωραίον κτήριον διά να κτίσεις έναν καινούργιον κτήριον. (έγινε και τούτον με παλαιά κτήρια εν Παραλιμνίω, Αγία Νάπα, Σωτήρα κ.α. κοινότητητες, από πρώην «σοφούς» ηγετίσκους της εκάστοτε κοινότητος).
.
Ένεκα του περιβάλλοντος της θάλασσας και του αψεγάδιαστου θαλασσινού ύδατος οι παραλίες του Παραλιμνίου είναι ακόμη ωραίες αλλά η παρέμβαση είναι η μελανή τραυματική τους σελίδα.
Το επόμενον δημοτικόν συμβούλιον θα μπορούσε να έχει ιεράν εργασίαν, να μαζέψει τις περισκορπισμένες πέτρες όπου διασκόρπισε το νυν δημοτικόν συμβούλιον και θα ήταν καλύτερα εάν το έπραττε το νυν πριν αλλάξει. 
.
Οι πολιτικοί δεν έχουν φαντασία καλλοπιστικής διοίκησης και εξωραϊσμού, δώστε την εξουσία εις τους ποιητές. Η πεζότητα των πολιτικών κατέστρεψε την ανθρωπότητα, έστειλε τις περισσότερες ψυχές εις την Κόλλαση εξ’ οιασδήποτε άλλης αιτίας. Άλλωστε η παρακμή των ηθών είναι οι νόμοι, οι προκρίσεις και οι «φιλελεύθερες» ιδέες των πολιτικών!!!! Πεζοί, ψεύτες και γλοιώδεις, ως επί τω πλείστον τουλάχιστον!!!!
Καλή ΑΠΟΛΟΒΟΤΟΜΗ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. ΑΓΑΠΗΣΤΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΕΣΑΣ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΑΙΝΟΝΤΕ ΤΙ ΚΟΥΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΕΙΠΕΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝ ΤΗΣ;;;;
.
ΜΕΤΑ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΩΣ ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ ΔΙ’ ΑΥΤΟΥ ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ. ΤΑΔ’ ΕΦΗ ΕΛΛΗΝ!!!!
.
Όταν ήμουν έφηβος έγραψα τον εξής ποιητικόν στίχον: «οι άνθρωποι καταστρέφουν την φύση και πηγαίνουν στις αίθουσες τέχνης για την θαυμάσουν επάνω στους πίνακες ζωγραφικής» «τι εκλεπτυσμένη ψευδοπολιτισμένη ευαισθησία, τι εκλεπτυσμένη ψευδοπολιτισμένη υποκρισία».
.
Ας ορκιστούμε να μην ΠΕΙΡΑΞΟΥΜΕ (εξού και ΠΕΙΡΑΤΕΣ) τις παραλίες του Παραλιμνίου, της Αγίας Νάπας και της Σωτήρας διά τα επόμενα 1,000 έτη!!!! Η ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΑΠΌ ΤΟΝ ΟΡΜΟΝ ΤΗΣ ΟΡΜΗΔΕΙΑΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΠΠΑΡΗ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ, ΣΥΝΑΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΛΟΦΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ, ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ, ΣΩΤΗΡΟΣ, ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ κ.α.!!!!  Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ, ΣΕΒΟΥ ΤΗ ΦΥΣΕΙ ΙΝΑ ΦΥΣΕΙ ΣΕΒΕΙ ΣΥ!!!!
.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΣ
Δημοσιεύτηκε από τον χρήστη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου