Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: 100 Ελληνες νεκροί στην Ουκρανία

mariupol
 Η ελληνική ομογένεια έχει θρηνήσει περίπου 100 νεκρούς, ανάμεσά τους και παιδιά.
Η Αλεξάνδρα Προτσένκο-Πιτσατζή, πρόεδροςΟμοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας,  επισκέφθηκε την Αθήνα για να ζήτήσει βοήθεια στα θέματα της ελληνικής κοινότητας της Μαριούπολης.

Από τα 22 ελληνικά χωριά τα επτά βρίσκονται σήμερα στους ανεξάρτητους του Ντονέτσκ και τα υπόλοιπα στην ουκρανική πλευρά, και η ομογένεια βρίσκεται παγιδευμένη ανάμεσα στα πυρά.
Ο δήμαρχος του Σαρτανά και μέλος της αντιπροσωπείας που επισκέφθηκε την Αθήνα , Στέφανος Μάκσμα, διευκρίνισε ότι τον πόλεμο τον ονομάζουν τώρα «αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις»!
Ο Σαρτανάς, μια κωμόπολη 11.000 κατοίκων, έχει βομβαρδιστεί τέσσερις φορές από τον Σεπτέμβριο. Σκοτώθηκαν οκτώ άμαχοι και γκρεμίστηκαν 93 σπίτια. Στις 24 Φεβρουαρίου βομβαρδίστηκε μια περιοχή στην Ανατολική Μαριούπολη - σκοτώθηκαν 31 άτομα, τραυματίστηκαν περισσότερα από 100 και υπέστησαν ζημιές 77 πολυκατοικίες όπου ζουν περισσότερα από 2.000 άτομα, ανέφερε ο Μάκσμα.
"Δεν λειτουργεί τίποτα, ούτε το ταχυδρομείο ούτε οι πολυκλινικές, και υπάρχουν ελλείψεις σε φάρμακα" είπε η Προτσένκο-Πιτσατζή, που επί σχεδόν 20 χρόνια υπήρξε διευθύντρια σχολείου στην περιοχή και ζήτησε προστασία απο τη πατρίδα.
.«Να δείξει η Ελλάδα ότι δεν μας ξέχασε» είπε η κυρία Προτσένκο-Πιτσατζή και επεσήμανε πως άλλες χώρες όπως η Πολωνία, η Τσεχία και το Ισραήλ πήραν τις μειονότητές τους από την Ουκρανία και ζήτησε , αν γίνεται να υπάρξει φιλοξενία, έστω για ένα μήνα για 300 συνταξιούχους και γυναίκες με παιδια .
Η κοινότητα παρουσίασε το αίτημα της προς τηυν Αθήνα να διευκολυνθεί η χορήγηση εγγράφων προς όσους επιθυμούν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα και η κα Προτσένκο-Πιτσατζή τόνισε «Ο νόμος 2790 του 2000 δίνει τη δυνατότητα στους Ελληνες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης να υποβάλουν τα χαρτιά που αποδεικνύουν ότι ο ένας γονιός τους είναι ελληνικής καταγωγής και να λάβουν ειδική ταυτότητα ή ιθαγένεια» «Για να πάρουν τα παιδιά την ιθαγένεια θα χρειαστούν τέσσερα-πέντε χρόνια το λιγότερο» προσέθεσε. Αυτό δεν βοηθά καθόλου όσους ομογενείς πασχίζουν να ξεφύγουν από τις σφαίρες.
πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου