Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Ασκηση αύξησης της ετοιμότητας στο NRDC-GR.ΤΟ ΝΑΤΟ ΜΠΛΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ






Το ΝΑΤΟ "σηκώνει στροφές" στον πολεμικό μηχανισμό του εν όψει πιθανής επέκτασης της "θερμής" κρίσης που εξελίσσεται στις περιοχές της Νέας Ρωσίας (ή Ανατολικής Ουκρανίας κατά τους δυτικούς) μετά το ρωσικό τελεσίγραφο για "άμεση απάντηση" στον εφοδιασμό του ουκρανικού Στρατού με αμερικανικά οπλικά συστήματα και η Ελλάδα ως μέλος του ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να εμπλακεί σε μία σύγκρουση που κανείς δεν ξέρει που θα φτάσει.

Ηδη ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς, παρακολούθησε τη ΝΑΤΟϊκή άσκηση «GORDIAN KNOT – 14»  του NRDC-GR, που πραγματοποιήθηκε  στο Στρατόπεδο «ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ» στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης η οποία ήταν διασυνδεδεμένη και διεξήχθη ταυτόχρονα με την άσκηση «TRIDENT LANCE – 14» της Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ (LANDCOM) το σενάριο της οποίας προέβλεπε "παροχή στρατιωτικής βοήθειας σε τρίτο κράτος το οποίο δέχεται την επίθεση ξένης δύναμης".
Οπου "τρίτο κράτος" είναι η Ουκρανία, φυσικά και η "ξένη δύναμη" είναι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις...
Ο αντικειμενικός σκοπός της ασκήσεως επί ελληνικού εδάφους ήταν η διατήρηση και περαιτέρω ενίσχυση της ικανότητας του Στρατηγείου να αναπτύσσεται, να διοικεί υφισταμένους Σχηματισμούς και να διεξάγει επιχειρήσεις ως Στρατηγείο Υψηλής Ετοιμότητας σε ολόκληρη την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας
Κατά τη διάρκεια της άσκησης το Στρατηγείο υπέστη αξιολόγηση από Εθνική Ομάδα Αξιολόγησης με την οποία πιστοποιήθηκε η μαχητική του ικανότητα ως Στρατηγείο Υψηλής Ετοιμότητας. (High Readiness Forces), το οποίο θα εμπλακεί άμεσα στην κρίση.
Φυσικά κατ'αυτό τον τρόπο θα αποτελέσει και στόχο των ρωσικών δυνάμεων, αφού αν η κρίση εξελιχθεί σε απ'ευθείας "θερμή" αντιπαράθεση Ρωσίας-ΝΑΤΟ ή καλύτερα CSTO-NATO (οι χώρες του CSTO έχουν δεσμευθεί να υποστηρίξουν την Ρωσία σε περίπτωση θερμής κρίσης) τα στρατηγεία είναι τα πρώτα που θα κτυπηθούν είτε από αεροπορικές δυνάμεις είτε από βαλλιστικά συστήματα μέσου βεληνεκούς.
Σήμερα οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις αύξησαν το επίπεδο επιφυλακής τους και μετέφεραν 14 μαχητικά Su-27 και Su-30 στην αεροπορική βάση Μπέλμπεκ της Κριμαίας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των αεροσκαφών του τύπου, μαχητικών και εκπαιδευτικών, που σταθμεύουν στη βάση, σε 30 μονάδες.
Στην ίδια βάση έχουν αναπτυχθεί βομβαρδιστικά τύπου Su-24, αναγνωριστικά Su-24MR και μαχητικά Su-25SM, καθώς επίσης, μεταγωγικά αεροσκάφη και ελικόπτερα. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης πως φιλοδοξεί, από το 2016, να αναπτύξει και στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-23M3 στην Κριμαία.
Εφτασαν και αναπτύσσονται στην ανατολική και νότια Κριμαία αριθμός πυραυλικών συστημάτων K-300P Bastion-P με  υπερηχητικούς αντιπλοϊκούς πυραύλους  P-800 Yakhont, με εμβέλεια έως 300 χιλιόμετρα.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Εάν ναι  κοινοποιήστε το!


Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.
ΟΜΑΔΑ ΚΟΜΠΡΑ
πηγή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου