Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΘΕΛΕΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


Καμία έκπληξη δεν μας προκαλούν οι παρεμβάσεις της ευρωπαϊκής πολιτικής ελίτ υπέρ των προσώπων με τα οποία είχαν μια τόσο καλή συνεργασία μέχρι τώρα στο να επιβάλλουν πολιτικές λιτότητας.

Αυτή τη φορά οι Σαμαράς και Βενιζέλος άκουσαν "καλά λόγια" από τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Ο κ. Γιούνκερ, απήυθυνε προειδοποίηση προς την Ελλάδα να μην εκλέγουν "ακραίες δυνάμεις" στην εξουσία και είπε πως θα προτιμούσε "οικεία πρόσωπα" με αυτή τη δήλωση να είναι μέχρι στιγμής η ισχυρότερη παρέμβαση της ΕΕ επάνω στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Ο Γιούνκερ, ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας μπορούν να χαρακτηριστούν ως «ακραίες δυνάμεις», απάντησε: «Θα ήθελα η Ελλάδα να κυβερνάται από ανθρώπους που έχουν το βλέμμα και την καρδιά τους στραμμένα στους πολλούς αδύναμους ανθρώπους και που μπορούν να κατανοήσουν τις ανάγκες των ευρωπαϊκών διαδικασιών».
«Κάθε κόμμα που κατέρχεται στις εκλογές πρέπει να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά τα πρότυπα και δεν θέλω να σχολιάσω τις πιθανότητες που έχει το ένα ή το άλλο κόμμα, ωστόσο θα το προτιμούσα εάν εμφανίζονταν οικεία πρόσωπα»,  δήλωσε ακόμη ο Γιούνκερ, κάνοντας  αναφορά στον πρώην Ελληνα επίτροπο της ΕΕ, Σταύρο Δήμα, ο οποίος είναι υποψήφιος για νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκ μέρους του κυβερνώντος συνασπισμού.

.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Εάν ναι  κοινοποιήστε το!


Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.
ΟΜΑΔΑ ΚΟΜΠΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου