Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

ΛΑΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ:ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ


ΛΑΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ

Καλώς ήλθατε στη Λαική Μέριμνα

«Λαϊκή Μέριμνα» πρότυπη μονάδα αιμοκάθαρσης με στόχο την κάλυψη των αναγκών του αιμοκαθαιρόμενου ασθενή και σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του.

Η μονάδα προσφέρει σε κάθε ασθενή ασφάλεια και ποιότητα στην αιμοκάθαρση σ’ ένα ιδιαίτερο προσεγμένο περιβάλλον. Διαθέτει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με εμπειρία σε σχέση με το αντικείμενο. Υπάρχει παρουσία νεφρολόγου καθ΄όλη τη διάρκεια λειτουργίας της μονάδας.
Στο νεφρολογικό μας κέντρο ο κάθε ασθενής έχει τις ανάλογες υπηρεσίες σύμφωνα με τις ανάγκες του.
Λόγω των ιδιαιτεροτήτων και των πολλαπλών προβλημάτων των ασθενών με τελικό στάδιο νεφρικής ανεπάρκειας, η μονάδα συνεργάζεται με τη ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, σε περίπτωση ανάγκης νσσηλείας. Όσοι ασθενείς επιθυμούν μεταμόσχευση νεφρού πρέπει να ενταχθούν στη λίστα του ΕΟΜ.
Η μονάδα εξασφαλίζει άμεση διενέργεια προμεταμοσχευτικού ελέγχου σε συνεργασία με τα μεταμοσχευτικά κέντρα των νοσοκομείων ‘Ευαγγελισμός’ και ‘Λαϊκό’.
Για τους ασθενείς που θέλουν να πραγματοποιήσουν τις θερινές τους διακοπές και να συνεχίσουν την απαραίτητη γι΄αυτούς θεραπεία, ο όμιλός μας έχει δημιουργήσει καινούρια και υπερσύγχρονη μονάδα χρόνιας αιμοκάθαρσης στο Ναύπλιο

Η μονάδα διαθέτει δύο ορόφους αιμοκάθαρσης, εύκολη πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες ΑΜΕΑ, ειδικούς χώρους περίθαλψης για ασθενείς με Ηπατίτιδα Β.
Ο πρώτος όροφος περιλαμβάνει 12 μηχανήματα και ξεχωριστό θάλαμο 2 μηχανημάτων για ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από χρόνια ηπατίτιδα Β.
Ο δεύτερος όροφος περιλαμβάνει 11 μηχανήματα. Ο εξοπλισμός είναι με τελευταίου τύπου μηχανήματα B BRAUN γερμανικής τεχνολογίας, πέμπτης γενιάς τα οποία διαθέτουν οθόνες με λειτουργία αφής για ταχύτερο χειρισμό, αυτόματο προσδιορισμό αρτηριακής πίεσης καθ’όλη τη διάρκεια της συνεδρίας και έχουν τη δυνατότητα εκτέλεσης όλων των μεθόδων αιμοκάθαρσης.

Xρήση φίλτρων υψηλής ποιότητας High Flux και Low Flux. Για ασθενείς με κινητικά προβλήματα υπάρχει δυνατότητα μετακίνησής τους με ασθενοφόρο της Μονάδας.
Δωρεάν ιδιωτικός χώρος στάθμευσης.
Εύκολη πρόσβαση, βρίσκεται πλησίον μετρό Αγ. Δημητρίου.
Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι έμπειρο, πλήρως καταρτισμένο και σε θέση ν’ ανταπεξέλθει σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει
ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ 

- Παρακολούθηση και καθορισμός της αιμοκάθαρσης η οποία είναι ξεχωριστή για κάθε ασθενή. Ο ιατρός καθορίζει τη χρονική διάρκεια, τη συχνότητα των συνεδριών, την αφυδάτωση του ασθενούς σε κάθεσυνεδρία καθώς και τις παραμέτρους του προγράμματος αιμοκάθαρσης( αγωγιμότητα, ρυθμός υπερδιήθησης, ροή αίματος και διαλύματος κλπ.)
- Μηνιαία εργαστηριακή αξιολόγηση των ασθενών. Ρύθμιση φαρμακευτικής τους αγωγής, ενδοφλέβιας και από του στόματος κατ΄οίκον.
- Αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών. Η μονάδα διαθέτει απινιδωτή, καρδιογράφο, σετ διασωλήνωσης και ειδικός δίσκος φαρμάκων για αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών. Στη μονάδα υπάρχει ασθενοφόρο με οδηγό και διασώστη, για άμεση διακομιδή ασθενών, αν αυτή καταστεί αναγκαία.
- Διενέργεια προμεταμοσχευτικού ελέγχου για ασθενείς που επιθυμούν να ενταχθούν στη λίστα του ΕΟΜ για μεταμόσχευση.
- Οι ιατροί – νεφρολόγοι της μονάδας συμβουλεύουν τους ασθενείς μας για το διαιτολόγιό τους σύμφωνα με την κλινική τους εικόνα και τις εργαστηριακές τους εξετάσεις καθώς και για την ημερήσια πρόσληψη υγρών.

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

- Παράλληλη και συνεπικουρούμενη από την Ιατρική Υπηρεσία, παρακολούθηση των ασθενών, έλεγχος ζωτικών σημείων, χορήγηση από τους ιατρούς ενδοφλέβιας φαρμακευτικής αγωγής.
- Παρακεντούν τους αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς οι οποίοι φέρουν αγγειακές προσπελάσεις όπως: A-V φίστουλα ή μόσχευμα στην αρχή της συνεδρίας.
- Το νοσηλευτικό προσωπικό παρέχει πλήρη βοήθεια στους ιατρούς για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.
- Λόγω της συχνής επαφής ( 3 φορές την εβδομάδα ) ασθενών και νοσηλευτικού προσωπικού αναπτύσσεται μια ιδιαίτερη σχέση και οι ασθενείς βλέπουν τη νοσηλεύτρια/τη σαν ένα «δικό» τους άνθρωπο που τους στηρίζει ηθικά και ψυχολογικά.
- Η Προϊσταμένη καθορίζει το ωράριο εργασίας των νοσηλευτών, προγραμματίζει τις μεταφορές των ασθενών με το ασθενοφόρο της κλινικής. Φροντίζει για την παρακολούθηση και τη συντήρηση των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης από τους ειδικούς τεχνικούς της εταιρείας Parofil ( επίσημος αντιπρόσωπος της B-BRAUN στην Ελλάδα).Αναλαμβάνει τις παραγγελίες των αναλώσιμων υλικών ( φίλτρα, γραμμές, βελόνες, φύσιγγες, διαλύματα αιμοκάθαρσης κλπ ) ώστε να βρίσκονται σε πλήρη επάρκεια.
Στον ημιώροφο υπάρχει κυλικείο για την αναμονή των συγγενών καθώς και για την ετοιμασία ελαφρύ σνακ , καφές και αναψυκτικά που προσφέρονται στους ασθενείς κατά τη διάρκεια της συνεδρίας. Στον ίδιο όροφο βρίσκεται το λογιστήριο το οποίο λειτουργεί από Δευτέρα – Παρασκευή από τις 07.30π.μ- 15.30 μ.μ.
Η μονάδα μας διαθέτει εξειδικευμένο διοικητικό προσωπικό.
- Αναλαμβάνει τη θεώρηση βιβλιαρίων
- Προγραμματίζει ραντεβού για ΑΥΕ με τον ΕΟΠΥΥ
- Παραλαβή και παράδοση φαρμάκων με εξουσιοδότηση από τα κεντρικά φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ
- Η μονάδα είναι συμβεβλημένη με όλους τους ασφαλιστικούς φορείς.

Πιστοποίηση

Η ποιότητα από την ημερομηνία έναρξης της έως και σήμερα είναι δεδομένη. Η Διοίκηση της Μονάδας έχει καθορίσει ως ανώτερο σκοπό την αυστηρή εφαρμογή και διατήρηση Συστήματος Διαχείρισης της ποιότητας σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001 και τη συνεχή βελτίωση του εν λόγω Συστήματος.
 Η ιατρική υπηρεσία της μονάδας αποτελείται από δύο νεφρολόγους. Επίσης υπάρχει συνεργασία με καρδιολόγο για ρύθμιση των καρδιολογικών προβλημάτων καθώς και με αγγειοχειρουργό για τα προβλήματα των προσπελάσεων αιμοκάθαρσης.
    Η μονάδα συνεργάζεται με τη ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ για αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών καθώς και για διαγνωστικές εξετάσεις.
    Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι έμπειρο, πλήρως καταρτισμένο και σε θέση ν’ ανταπεξέλθει σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Αγ. Δημήτριος Αθήνα

Λ. Βουλιαγμένης 266


ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ.
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΝΕΦΡΟΛΟΓΟΣ ¨Β ΟΡΟΦΟΥ ΕΙΝΑΙ  Ο κ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΔΙΔΑΚΤΩΡ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ  ΑΘΗΝΩΝ
ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:210-9763600 κιν.6947691461 FAX 210-9763611



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Εάν ναι  κοινοποιήστε το!


Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.
ΟΜΑΔΑ ΚΟΜΠΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου