Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Φόβοι νέου τρομοκρατικού χτυπήματος.Στην Αθήνα πράκτορες της Μοσάντ






Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το ειδικό σχέδιο αποτροπής τρομοκρατικού χτυπήματος που έχει εκπονήσει η Ελληνική Αστυνομία...




Ο συναγερμός, είναι σε υψηλό επίπεδο και όπως επισημαίνει στο protothema.gr αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής "Μέτα την εμφάνιση της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών στην πρεσβεία του Ισραήλ, το ενδεχόμενο ενός πιο δυναμικού χτυπήματος είναι πιθανό".

"Για το λόγο αυτό επαναπροσδιορίζουμε τα μέτρα φύλαξης σε πιθανούς στόχους", ανέφερε.

Σε αυτή τη διαπίστωση κατέληξαν οι αναλυτές της Aντιτρομοκρατικής, ερμηνεύοντας πληροφορίες, στοιχεία και κινήσεις των δυο ενεργών ένοπλων ομάδων. Τα πιθανά σενάριο δυο: την επανεμφάνιση των Λαϊκών Αγωνιστών ή ακόμα ασύλληπτων μελών του Επαναστατικού Αγώνα με αυτοκίνητο -βόμβα ή αντιαρματική ρουκέτα και στόχο εμφανώς συμβολικό.

Παράλληλα, στα υψηλά πατώματα της ΓΑΔΑ υπάρχει έκδηλη ανησυχία για τις επόμενες κινήσεις του Χριστόδουλου Ξηρού. Όλα δείχνουν πως ο Μανώλης της 17Ν εκπαιδεύτηκε στην κατασκευή καμουφλαρισμένων βομβών (σς αυτόν χρεώνεται το βιβλίο- βόμβα που εστάλη στο ΑΤ Ιτέας) αλλά δεν έχει ξαναχτυπήσει. Έτσι θεωρούν πιθανό, το αντάρτικο πόλης που βρίσκεται σε υπερδιέγερση να κάνει την εμφάνιση του. Το που δεν έχει αποκωδικοποιηθεί αλλά δεν αποκλείουν ο στόχος να είναι οικονομικός (μνημονιακός), καθώς και ο Χριστόδουλος Ξηρός συνόδευσε την απόδραση του με ένα "διάγγελμα" κατά του μνημονίου.

Στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης οι συσκέψεις είναι συνεχείς και ουσιαστικά έχουν να κάνουν με την επανασχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας, την εντατικοποίηση. Ειδικό κομμάτι αφορά στον τρόπο αντίδρασης των δυνάμεων αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει σε εξέλιξη βομβιστική ενέργεια ειδικά από την πλευρά του Ξηρού ο οποίος δεν προειδοποιεί και αυτό είναι που τον κάνει ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Αξίζει να τονισθεί πως οι περιπολίες των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ έχουν αυξηθεί με εκατοντάδες αστυνομικούς που κινούνται με μηχανές να σαρώνουν την ευρύτερη περιοχή του κέντρου, όπου σύμφωνα με τους αναλυτές, βρίσκεται ο μεγαλύτερος αριθμός των πιθανών στόχων. Παράλληλα όλοι οι στόχοι της λεγόμενης “κόκκινης λίστας” ενημερώθηκαν για τον αυξημένο κίνδυνο, ενώ παράλληλα αυξήθηκαν τα μέτρα φρούρησης και επιτήρησης.

Οι τρεις αστυνομικοί και το κλιμάκιο της ΜΟΣΑΝΤ

Η πρεσβεία του Ισραήλ είναι ένα από τα καλύτερα φρουρούμενα κτιριακά συγκροτήματα της Αθήνας. Μέσα στην πρεσβεία, μέτρα λαμβάνει ειδικό τμήμα πρακτόρων από το Ισραήλ, ενώ κάθε βράδυ δυο αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ σε αλεξίσφαιρες σκοπιές και ένας μέσα σε όχημα φυλάνε το κτήριο.

Παράλληλα, κάμερες και συστήματα συναγερμού καλύπτουν περιμετρικά το κτήριο ενώ σε ειδικές περιπτώσεις οι αστυνομικοί παίρνουν εντολές να πραγματοποιούν ελέγχους ακόμη και στο απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας. Λίγες ώρες μετά την επίθεση έφθασε στην Αθήνα από το Ισραήλ ειδικό κλιμάκιο πρακτόρων για να συνδράμουν στις έρευνές. Σκοπός είναι να εντοπιστούν όσο το δυνατόν συντομότερα τους δράστες καθώς τα μέλη της ΟΛΑ, διαθέτουν πλούσιο οπλοστάσιο με καλάζνικοφ και ρουκέτες και αρέσκονται σε εντυπωσιακά και με μεγάλο συμβολισμό χτυπήματα.

Παράλληλα, το γεγονός ότι δεν έχουν στείλει προκήρυξη αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μιας ακόμη επίθεσης.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου