Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ Ο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Της Αντωνίας Ξυνού
Ειδικό δικαστήριο θα συσταθεί τελικά, καθώς ο πρώην υπουργός Οικονομικών παραπέμπεται σε δίκη για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Με βούλευμα του, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου (κατά πλειοψηφία 4 έναντι 1 ψήφου) αποφάσισε ότι ο πρώην υπουργός πρέπει να καθίσει στο εδώλιο για νόθευση εγγράφου και απόπειρα απιστίας, ενώ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου απαλλάσσεται από την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.
Απαλλακτικό είναι το βούλευμα και για τους τρεις συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι δύο κακουργηματικές πράξεις που αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός, επισύρουν ακόμη και ισόβια κάθειρξη.
Η υπόθεση, όπως είναι γνωστό αφορά στους χειρισμούς του Γ. Παπακωνσταντίνου της λίστα Λαγκάρντ αναφορικά με τρία συγγενικά του πρόσωπα, ταα ονόματα των οποίων φέρεται να έσβησε. Οι καταθέσεις των προσώπων αυτών, σύμφωνα με την έρευνα, ανέρχονταν στα 1,2 εκατ. ευρώ.
Πριν από λίγες εβδομάδες, είχε εκδοθεί η εισήγηση του αντεισσαγγελέα του Αρείου Πάγου, Β. Πλιώτα, με την οποία ζητούσε από το δικαστικό συμβούλιο να δικαστεί ο πρώην υπουργός και για τα τρία αδικήματα που τον βάραιναν.
Επίσης, είχε ζητήσει στο εδώλιο να καθίσουν και οι τρεις συγγενείς του, δηλαδή η εξαδέλφη του πρώην υπουργού, Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμέων Σικιαρίδης και ο Ανδρέας Ρωσσώνης.
Ο  εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε στην πρότασή του  ότι από τα στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία προκύπτει ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών διέγραψε τα ονόματα των συγγενών από την λίστα Λαγκάρντ, καθώς και ότι δεν διέταξε φορολογικό έλεγχο για τα συγγενικά του πρόσωπα, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το Ελληνικό Δημόσιο.Στο εδώλιο θα καθίσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Παπανδρέου, χωρίς όμως τους συγκατηγορούμενους συγγενείς του, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ
news247.gr
 ΣΧΟΛΙΟ ΚΟΜΠΡΑ: ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΕΘΛΙΜΜΕΝΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ                                                 

Ο ΚΛΑΥΘΜΟΣ και ο οδυρμός, όσο συμβατοί κι αν είναι με την ανθρώπινη φύση, χάνουν το νόημά τους, όταν επαναλαμβάνονται. Εκπίπτουν στην προφάνεια του ψεύδους, υποκρίνονται λυπημένοι, ενώ κατά βάθος χαίρονται την ήττα του άλλου.
Σαν ν' ακούς ήδη ένα «ουφ!» ανακούφισης και ένα μη εκπεφρασμένο δημόσια σχόλιο «Ευτυχώς, δεν έτυχε σε μένα!». Η ασθένεια δεν κοστίζει τίποτα, όταν συμπάσχεις ως θεατής, όταν δεν αγγίζει τα του οίκου σου.
Τότε μπορείς να κλάψεις, όσο θέλεις, και καλόν θα ήτο να σε βλέπουν και οι άλλοι. Να γίνεσαι θέαμα, να αποκτά θεατρικότητα η πράξη σου, να επιμένεις στο προσκήνιο, κι ας γνωρίζεις ότι στο παρασκήνιο τελούνται οι πιο άνομες πράξεις.
Θα τις μάθουν λίγοι, μετά οι περισσότεροι. Το μυστικό για να παραμείνει τέτοιο, πρέπει να το γνωρίζει ο ένας. Μ' έναν παραπάνω εξομολογούμενο, ξεφεύγει. Ακροβολίζεται στο κουτσομπολιό. Πλειστάκις διαψεύδεται, όταν ανακοινώνεται ως είδηση. Εστω παρασκηνίου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Εάν ναι  κοινοποιήστε το!


Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.
ΟΜΑΔΑ ΚΟΜΠΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου