Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση Αβραμόπουλου-Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη,έρχονται καταστάσεις οι οποίες θα χρειαστούν άκρως ετοιμοπόλεμες ΕΔ"

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανεπίσημη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, είχε το  Σάββατο, ο τέως υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος βρέθηκε  στην Κωνσταντινούπολη.

Ο κ. Αβραμόπουλος μετέβη στην Κωνσταντινούπολη για να επισκεφθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο καθ’ οδόν προς την ανάληψη των νέων καθηκόντων του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες.Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχήθηκε στον κ. Αβραμόπουλο κάθε επιτυχία στη νέα αποστολή του και σημείωσε το ενδιαφέρον με το οποίο ο «Έλληνας πολιτικός αντιμετώπιζε πάντα τα ζητήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου». Στη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης ο γραμματέας της Συνόδου, ενώ τον κ. Αβραμόπουλο συνόδευε ο συνεργάτης του Αριστείδης Καλογερόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Αβραμόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο Πρόεδρο, με τον οποίο συνδέεται από παλιά φιλία από την εποχή που και οι δύο ήταν δήμαρχοι στην Αθήνα και την Κωνσταντινούπολη, αντίστοιχα και δέχθηκε την πρόσκληση του κ. Ερντογάν να συναντηθούν ιδιωτικά και άτυπα στην κατοικία του Τούρκου Προέδρου στην Κωνσταντινούπολη.
 Ο Δ.Αβραμόπουλος αισθάνεται ότι "Κάναμε ότι μπορούσαμε για την αμυντική θωράκιση της χώρας στο πλαίσιο των όσων μας άφηνε να κάνουμε η τρόικα. Ελπίζουμε να είναι αρκετά γιατί έρχονται καταστάσεις οι οποίες θα χρειαστούν άκρως ετοιμοπόλεμες ΕΔ".
Σύμφωνα με το  defencenet.gr 
Από τις 15/10/2014 και ώρα 16.40 ήταν γνωστό στην ελληνική πλευρά ότι η Τουρκία θα έστελνε το πλοίο επιστημονικών ερευνών BARBAROS HAYREDDİN PAŞA μαζί με τα πλοία υποστηρίξεως M/V BRAVO SUPPORTER και M/V DEEP SUPPORTER στην κυπριακή ΑΟΖ και η Αθήνα δεν αντέδρασε καθόλου!
Παρά την πρόταση του Πολεμικού Ναυτικού να σταλεί ένα σκάφος στην περιοχή, τα πλοία του Στόλου κινήθηκαν μέχρι την περιοχή της Κάσου! Και μην φναταζόμαστε κανέναν ... στόλο. Μόλις μια φρεγάτα κι ένα υποβρύχιο στα Δωδεκάνησα...
Οπως αποκαλύπτει το defencenet.gr η Υδρογραφική-Γεωγραφική Διεύθυνση της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας εξέδωσε την υπ. αριθ. 765/14 αγγελία προς ναυτιλλόμενους (http://www.shodb.gov.tr/duyurular/DUYURULAR.htm) βάσει της οποίας, το BARBAROS HAYREDDİN PAŞA μαζί με τα πλοία υποστηρίξεως M/V BRAVO SUPPORTER και M/V DEEP SUPPORTER, από 20-10-2014 έως 30-12-2014 θα πραγματοποιήσουν σεισμολογικές έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που περιλαμβάνεται μεταξύ των ακόλουθων σημείων: (35 12.15 Β – 034 48.85 Α), (34 41.35 Β – 034 47.95 Α), (34 28.00 Β – 033 50.00 Α), (34 08.00 Β – 033 50.00 Α), (34 05.00 Β – 033 10.00 Α), (34 22.00 Β – 033 10.00 Α) και (34 45.00 Β – 034 13.00 Α).
Αλλά δεν μένουν εκεί: Η κίνηση που έκαναν στις 17 Οκτωβρίου με την έρευνα και διάσωση του αμερικανικού πλοίου MAX και η ΝΟΤΑΜ που εξέδωσαν είχε συγκεκριμένους σκοπούς: Στόχος τους η κατοχύρωση των κάτωθι περιοχών για έρευνας υδρογονανθράκων και "στραγγλίασματος" του Καστελόριζου.
Iδού όλες οι περιοχές στις οποίες πρόκειται να προχωρήσει σε έρευνας η Τουρκία, όπως έχει ήδη αποκαλύψει το defencenet.gr

 xartis_kypros3.jpg

ΣΧΟΛΙΟ
Ο Δ.Αβραμόπουλος αισθάνεται ότι "Κάναμε ότι μπορούσαμε για την αμυντική θωράκιση της χώρας στο πλαίσιο των όσων μας άφηνε να κάνουμε η τρόικα. Ελπίζουμε να είναι αρκετά γιατί έρχονται καταστάσεις οι οποίες θα χρειαστούν άκρως ετοιμοπόλεμες ΕΔ".ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΕΣ...ΕΣΕΙΣ ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΤΡΟΙΚΑ ΣΑΣ ΣΩΖΕΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΩΤΕΣ...ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ ""ΚΑΝΑΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΤΟΥΣ  ΑΦΗΣΕ Η ΤΡΟΙΚΑ""""

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Εάν ναι  κοινοποιήστε το!
Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

ΚΟΜΠΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου