Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Η επεξεργασία των τροφών: Στομάχι και Έντερα

Το σώμα πρέπει να τρέφεται για να εφοδιάζεται με ενέργεια. Η ενέργεια είναι αναγκαία για όλες τις λειτουργίες του σώματος μας.

Σε τι χρησιμεύει το στομάχι;

Οι τροφές δεν πηγαίνουν κατευθείαν από το στόμα μας εκεί όπου χρειάζεται ενέργεια. Το σώμα μας δουλεύει σκληρά για να διασπάσει την τροφή και να την αξιοποιήσει.
Αφού μασήσουμε καλά την τροφή και την καταπιούμε, περνά από ένα σωλήνα και πηγαίνει στο στομάχι μας. Το στομάχι είναι ένας ελαστικός σάκος, που βρίσκεται στο αριστερό μέρος της κοιλιάς μας.
Το στομάχι μας
Αυτό είναι μόνο η αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού στο εσωτερικό του σώματος μας, που διαρκεί από 24 ως 30 ώρες και στο διάστημα αυτό το σώμα παίρνει από τις τροφές όλα τα θρεπτικά στοιχεία.
Η τροφή παραμένει στο στομάχι μας περίπου μια ώρα. Εκεί πολτοποιείται από ειδικές χημικές ουσίες. Όταν πάρει την κατάλληλη ρευστή (υγρή) μορφή, στην άκρη του στομαχιού μας ανοίγει μια βαλβίδα και όλη η τροφή σπρώχνεται κάτω στο μέρος των εντέρων μας.

Σε τι χρησιμεύουν τα έντερα;

Μέσα στα έντερα μας γίνεται μια πολύπλοκη και αξιοθαύμαστη διαδικασία για 30 ώρες περίπου μέχρις ότου διασπαστούν οι τροφές, έτσι ώστε να είναι έτοιμες να μεταφερθούν σε όλο μας το σώμα. Το λιγότερο 17 διαφορετικές χημικές ουσίες χρησιμοποιούνται στα έντερα με σκοπό να βοηθήσουν κάθε είδος τροφής να χρησιμοποιηθεί από το σώμα.
Αφού το σώμα έχει αποσπάσει όλα τα θρεπτικά συστατικά των τροφών, στέλνει τα άχρηστα υπολείμματα στο κάτω άκρο των εντέρων. Τα περιττώματα αποβάλλονται από το σώμα όταν πηγαίνουμε στο αποχωρητήριο.
Τα έντερα μας
 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Εάν ναι  κοινοποιήστε το!
Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.
πηγή

ΚΟΜΠΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου