Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις-κρίσιμη η τρέχουσα εβδομάδα


Στο Παρίσι μετέβει σήμερα  η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα προκειμένου να έχει συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας με στόχο «να προχωρήσει η αξιολόγηση και να εξετασθεί το πλαίσιο της επόμενης μέρας».
Τα παραπάνω ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, σημειώνοντας ότι το «ραντεβού» με την τριμερή κλείστηκε αργά προχθες βράδυ.
«Πάμε να "κλείσουμε" την αξιολόγηση και να συμφωνήσουμε την επόμενη μέρα», ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, αν και και ξεκαθάρισαν πως «δεν σηκώνουν τον πήχη ψηλά». Ακόμη ενημέρωσαν ότι υπάρχουν ανοιχτά θέματα, πλην όμως σε αρκετά καταγράφεται πρόοδος.
Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα διευκρίνισε ότι οι επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα στη γαλλική πρωτεύουσα θα είναι διήμερες (Τρίτη και Τετάρτη) και στόχος τους είναι να δοθεί ώθηση στην αξιολόγηση. Και οι δύο πλευρές εξακολουθούν να εργάζονται στενά και από κοινού με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αλλά και το πώς η Ελλάδα θα μπορέσει να ενισχύσει τη δημοσιονομική της θέση και την οιικονομική ανάπτυξη, ανέφερε η εκπρόσωπος.

Ίσως μια από τις πιο κρίσιμες εβδομάδες, από τον Ιούνιο του 2012 οπότε και ανέλαβε την εξουσία, είναι αυτή που ξεκίνησε από χθές  για την συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου.
Με την τρόικα να πιέζει ασφυκτικά, με αιχμή το δημοσιονομικό κενό του 2015, για την επόμενη ημέρα της χώρας μετά τη λήξη του υπάρχοντος προγράμματος, το Μαξίμου αναζητά μια συμφωνία η οποία όμως δεν θα είναι λεόντειος και θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες έχει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή ώστε να παρατείνει το βίο της εξαντλώντας την τετραετία.
Ωστόσο και παρά τις συνεχείς προσπάθειες του Πρωθυπουργού για μία πολίτική διαβούλευση με τις ηγεσίες των κρατών-μελών οι Βρυξέλλες, υπό το βάρος των εσωτερικών αντιθέσεων και της ανόδου των ευρωσκεπτικιστών, εμμένουν δογματικά στην πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης, ενώ το ΔΝΤ αρνούμενο να δεχθεί για τον εαυτό του το ρόλο του παρατηρητή πιέζει για νέα μέτρα ώστε να διασφαλίσει την ενεργό παρουσία του στην Ευρώπη.

naftemporiki.gr





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Εάν ναι  κοινοποιήστε το!


Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.
ΚΟΜΠΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου