Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Επεκτατικές Βλέψεις Περιλαμβάνεται Ελλάδα και Κύπρος στο μεγάλο Ισλαμικό Κράτος που ονειρεύονται οι Τζιχαντιστές (Χάρτης)

islamiko_kratos3 ισλαμικό κράτος τζιχαντιστές
Τη στιγμή που οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους φέρονται να βρίσκονται σε απόσταση μόλις 12 χλμ από το αεροδρόμιο της Βαγδάτης, ένας νέος χάρτης κυκλοφορεί με τις χώρες που επιθυμεί να καταλάβει το ΙΚ.

Σύμφωνα με τον χάρτη μισή από την Αφρική, το 25% της Ασίας, αλλά και χώρες της Ευρώπης εκ των οποίων η Ελλάδα κι η Ισπανία αποτελούν στόχο των εξτρεμιστών στο επεκτατικό πλαίσιο που θέλουν να εφαρμόσουν.
Μάλιστα, το ΙΚ μέσω τζιχαντιστικών ιστοσελίδων ανέφερε πως οι άνδρες του σκοπεύουν να καταλάβουν περιοχές όπως το Ιράκ, το Λεβάντε, την Υεμένη, το Κουρδιστάν, τον Καύκασο και άλλες.
Την ίδια ώρα, οι ακραίοι ισλαμιστές επισημαίνουν πως το ισλαμικό χαλιφάτο πρόκειται να χωριστεί σε διάφορες πολιτείες, η καθεμία από τις οποίες θα αποτελείται από ομάδες κρατών.
Στο μεταξύ, για την ενίσχυση του ιρακινού στρατού στην προσπάθειά του να σταματήσει την προέλαση των τζιχαντιστών, η Ισπανία πρόκειται να αποστείλει 300 στρατιώτες για να εκπαιδεύσουν τα μέλη των ιρακινών δυνάμεων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στον αγώνα κατά του ΙΚ.
Σύμφωνα με τις αμερικανικές δυνάμεις, ο ιρακινός στρατός «βρίσκεται σε δύσκολη θέση», ενώ επιχειρεί να «φρενάρει» τους εξτρεμιστές στα δυτικά της Βαγδάτης.
ImageHandler (27)
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου