Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ



Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις που δρομολογούνται πλέον, μετά την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τη διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με τον τεμαχισμό και το ξεπούλημα της ΔΕΗ, ξεκινώντας μέσα στις επόμενες ώρες,
επαφές με τους επικεφαλής των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΜΑΡ) και τους Ανεξάρτητους βουλευτές, προκειμένου να συγκεντρωθούν υπογραφές 120 βουλευτών, όπως προβλέπει το άρθρο 44 του Συντάγματος.
Αυτό ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας στη διάρκεια εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στον Πνευματικό Κέντρο του Αμυνταίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και αιρετών της Αυτοδιοίκησης.
«Μόνον ο ελληνικός λαός έχει αρμοδιότητα να πάρει μια τέτοια απόφαση» είπε και επιτέθηκε στη συγκυβέρνηση ΝΔ -ΠΑΣΟΚ, λέγοντας: «Τελείωσαν τα ψέματα. Δεν θα παίζουν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος με το μέλλον του τόπου, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το κόμμα που θα επωμιστεί μια εθνική καταστροφή. Δεν θα την πάρουν εν κρυπτώ την απόφαση για διάλυση και εκποίηση της ΔΕΗ. Αν έχουν τα κότσια, ας την πάρουν στο φως της μέρας».
Κατήγγειλε, επίσης, την κυβέρνηση ότι «κινείται εκδικητικά και καίει ότι βρίσκεται μπροστά της για να παραδώσει καμένη γη στον ΣΥΡΙΖΑ».
«Εθνικό έγκλημα που πρέπει να αποτραπεί» χαρακτήρισε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη «μικρή ΔΕΗ», και για να ανατραπεί, όπως είπε, το «ξεπούλημα», κάλεσε τους πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, να συγκροτήσουν ένα παλλαϊκό κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση παρακολουθεί σχετικά αιφνιδιασμένη τις αναπάντεχες εξελίξεις, καθώς αυτές μπορούν να προκαλέσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα φέρουν και πάλι στο προσκήνιο το ενδεχόμενο των πρώωρων εθνικών εκλογών.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κατηγορείται ο κ. Τσίπρας ότι συνεχίζει στο δρόμο της πόλωσης και του διχασμού, χρησιμοποιώντας «ψεύδη» και «ύβρεις», και ότι προσπαθεί να καταστήσει τα άλλα κόμματα και τους ανεξάρτητους βουλευτές μια ακόμα συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ήδη το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για πόλωση και διχασμό, λέγοντας μάλιστα πως προσπαθεί να μετατρέψει τα άλλα κόμματα σε συνιστώσα της Κουμουνδούρου.
Ειδικότερα, η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής: «Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να βαδίζει στον αδιέξοδο δρόμο της πόλωσης και του διχασμού με ψεύδη, ύβρεις και καταστροφολογίες. Το θέμα της λεγόμενης μικρής ΔΕΗ επιχειρεί να το μετατρέψει σε μέσο εγκλωβισμού και ομηρίας των άλλων κομμάτων και των ανεξαρτήτων βουλευτών. Θέλει να τους καταστήσει μια ακόμη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να προκαλέσει αδιέξοδο στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, υπονομεύοντας τη σταθερότητα της χώρας και την έξοδο από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου