Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

(photos+videos) Το... φιλί του προδότη Σαμαρά στον Μητσοτάκη

Ο Ιούδας πρόδωσε τον Ιησού Χριστό για 30 αργύρια, το ίδιο είχε πράξει και ο σημερινός πρωθυπουργός της χώρας, Αντώνης Σαμαράς, με τη διαφορά πως το 1993 που προέβη σε προδοσία, την έκανε σε βάρος της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Επειδή λοιπόν η ιστορία επαναλαμβάνεται και λόγω των ημερών έρχεται έντονα στη μνήμη μας ο Ιούδας, ας θυμηθούμε πως αναρριχήθηκε στην εξουσία ο Αντώνης Σαμαράς κάνοντας την αρχή με την αποκαθήλωση του Κ. Μητσοτάκη από τον πρωθυπουργικό θώκο.

Κ.Μητσοτάκης: «Δεν συγχώρεσα ποτέ τον Αντώνη Σαμαρά»

Αυτό εξομολογήθηκε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που έδωσε στον Τάσο Τρύφωνος για το ΡΙΚ. Η φράση του Κ. Μητσοτάκη αποτέλεσε την αφορμή για τον Γ. Καρατζαφέρη , πρόεδρο του ΛΑΟΣ , να παρουσιάσει στην εκπομπή "Όλη η Ελλάδα μια γειτονιά" τα γεγονότα του 1993, όπως τα έζησε ο ίδιος και τα κατέγραψε η κάμερα της TV PRESS.

.
.


Η "αποστασία" Σαμαρά και η πτώση της ΝΔ είναι από τις πιο σκοτεινές περιόδους του μεταπολεμικού κοινοβουλευτικού βίου. Με την δημοσιογραφική έρευνα που κάνουμε προσπαθούμε(απλά και κατανοητά για το ευρύ κοινό)να φωτίσουμε άδηλες πτυχές γεγονότων που αποσιωπήθηκαν ενώ κάποιοι τα γνώριζαν και είναι σίγουρο ότι πήραν λεφτά για να τα θάψουν. Κι αυτό γιατί ο τότε πρωταγωνιστής Αντώνης Σαμαράς σήμερα διεκδικεί τη πρωθυπουργία μιας ταλαιπωρημένης και εξευτελισμένης χώρας. Πρέπει λοιπόν ο λαός να ξέρει ποιον θα ψηφίσει.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη(1990-1993) αντιμετώπισε σε όλη σχεδόν την διάρκεια της θητείας της εσωκομματική αντίδραση, άλλοτε συγκαλυμμένη (Μιλτιάδης Έβερτ) και άλλοτε απροκάλυπτη (Αντώνης Σαμαράς), που οδήγησε στην παραίτηση του Σαμαρά από την κυβέρνηση τον Απρίλιο του 1992.


Μετά την παραίτησή του, ο Αντώνης Σαμαράς ίδρυσε, στις 30 Ιουνίου 1993, πολιτικό σχήμα με την ονομασία «Πολιτική Άνοιξη» και το Σεπτέμβριο του ιδίου έτους προέτρεψε τους προσκείμενους σε αυτόν βουλευτές της ΝΔ να ανεξαρτητοποιηθούν, προκαλώντας την πτώση της κυβέρνησης με την άρση της εμπιστοσύνης του βουλευτή Κιλκίς, Γιώργου Σιμπιλίδη.


Έχοντας χάσει τη δεδηλωμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, στις 9/91993 η κυβέρνηση παραιτήθηκε και ζήτησε την διεξαγωγή εκλογών τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.
.
Tι ειχε μεσολαβήσει όμως εκείνους του θερμούς μήνες πριν φτάσει ο τότε πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης να κάνει την πιο κάτω δήλωση; "......
«Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι και τα συμφέροντα που τους στηρίζουν είχαν κάθε λόγο και διάλεξαν αυτή τη στιγμή για να προκαλέσουν κρίση και ανωμαλία. Στόχος τους ήταν να μην προλάβουν οι Έλληνες να δουν και να απολαύσουν τα αποτελέσματα των δικών τους θυσιών».

Το φιάσκο του σαμαρικού εγχειρήματος οδηγεί τον πολιτικό πίσω στο νεοδημοκρατικό μαντρί περίπου μία δεκαετία αργότερα. Με "κερκόπορτα" την ευρωβουλή και στη συνέχεια το υπουργείο Πολιτισμού, όπου το μοναδικό έργο του περιορίζεται στον διορισμό ολόκληρης της...γενέτειράς του, Καλαμάτας, στο νεότευκτο τότε Μουσείο της Ακρόπολης...

. .


 Περιμένουμε και την δική σας άποψη για τα γεγονότα του 1993...


* Οι απόψεις της Σύνταξης μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου.
 

Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο,κοινοποιήστε το

ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΚΟΜΠΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΡΤΗΣΑΝΤΑ.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου