Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Είναι η Ουκρανία η νέα Ελλάδα για το ΔΝΤ;;.. μάλλον ναι γιατί έχει προίκα και μάλιστα αφάγωτη..


Είναι η Ουκρανία η νέα Ελλάδα για το ΔΝΤ;;.. μάλλον ναι γιατί έχει προίκα και μάλιστα αφάγωτη..Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο , δήλωσε ότι η Ουκρανία χρειάζεται  $ 27 δισεκατομμύρια δάνειο για να αποφευχθεί η οικονομική κατάρρευση και να βοηθηθεί η χώρα ώστε να ανακάμψει . Αλλά το ερώτημα είναι γιατί το ΔΝΤ ο μεγαλύτερος δανειστής του κόσμου σχεδιάζει να δώσει το μισό ποσό από το δάνειο…;  Έχει
και η Ουκρανία προίκα και μάλιστα αφάγωτη λέμε εμείς….

Ένας βασικός λόγος : Όπως και το ελληνικό σχέδιο διάσωσης , είναι ένα παρακινδυνευμένο εγχείρημα – και το ΔΝΤ δεν θα ήθελε λογικά να δεσμεευτεί αν υπάρξουν απαιτήσεις Νότια…
«Εμείς προχωράμε μπροστά με πολύ μεγάλη χρηματοδότηση , ‘ Ας συμμετέχουν και άλλοι » δήλωσε ο Reza Moghadam , διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ , σε συνέντευξή του στο περιθώριο της εξαμηνιαίας συνεδριάσεις την περασμένη εβδομάδα . «Είναι υψηλού κινδύνου ».
Το πολιτικό και οικονομικό μέλλον της Ουκρανίας είναι αβέβαιο . Υπάρχει μια μάχη μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης , με τη Μόσχα να επιδιώκει να προσαρτήσει ανατολικά τνήματα της χώρας . Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη προσπαθούν να στηρίξουν μια νεοσύστατη φιλοδυτική κυβέρνηση , υποστηρίζοντας ένα διεθνές σχέδιο διάσωσης για να βοηθήσει στη σταθεροποίηση της χώρας και απειλεί να επιτείνει τις κυρώσεις εναντίον της Μόσχας , αν συνεχίσει να προκαλέσει αναταραχή .
Τη Δευτέρα , ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Jacob Lew οριστικοποίησε 1 δισεκατομμύρια δολάρια εγγύηση δανείου για την Ουκρανία σε μια τελετή υπογραφής με τον υπουργό Οικονομικών Oleksandr Schlapak . «Είναι το πρώτο βήμα προς την ευρεία οικονομική βοήθεια για το έθνος μας », δήλωσε ο κ. Schlapak μέσω διερμηνέα .

Οι οικονομολόγοι λένε περαιτέρω πολιτική αναταραχή στην ανατολική Ουκρανία ή αναδιάταξη της μάχης κυρώσεων μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας θα ήταν πιθανόν να επιταχύνει την οικονομική ύφεση της Ουκρανίας . Αυτό θα κάνει τα απαιτούμενα μέτρα προϋπολογισμού λιτότητας , που ήδη είναι μη δημοφιλή, και την άσκηση της πολιτικής πολύ πιο σκληρή . Θα μπορούσε επίσης να αυξήσει τις ανάγκες εξωτερικής χρηματοδότησης .
Το Κίεβο έχει επίσης ένα κακό προηγούμενο δανεισμού από το ΔΝΤ : Προγράμματα του ταμείου έχουν ακυρωθεί δύο φορές στο πρελθόν, αφού η κυβέρνηση απέτυχε να εφαρμόσει απαιτούμενες οικονομικές πολιτικές για την αντιμετώπιση των εδραιωμένων συμφερόντων και πολιτικών της αντιπολίτευσης .
«Η Ουκρανία είναι τώρα σε έναν πόλεμο , όχι μόνο ένα πόλεμο εναντίον των αυτονομιστών … υπάρχει επίσης ένας πόλεμος κατά της διαφθοράς , και ένας πόλεμος ενάντια στην οικονομική ανευθυνότητα », είπε ο κ. Schlapak .
Το ΔΝΤ έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να συμβάλει με ένα ποσό μεταξύ 14 δισ. δολάρια και 18 δισ.δολάρια στο συνολικό πακέτο των 27  δισ. $ …. 

hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου