Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΙΝΔΙΑΝΟΣ ΘΕΟΥΛΗ ΜΟΥ;


γράφει ο Ευτυχίδης Γρηγόρης
Για τις καταιγιστικές εξελίξεις στην Ουκρανία αλλά και για τη γενικότερη ευρωπαϊκή πολιτική μίλησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. που διεξάγονται στο Λουξεμβούργο.

Ειδικότερα ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την ευρωπαϊκή πολιτική«σταθερή και καθαρή», εξηγώντας παράλληλα τους δύο πυλώνες στους οποίους βασίζεται: «Ο πρώτος είναι ο σεβασμός της διεθνούς έννομης τάξης, της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και όλων των χωρών.
ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΛΙΤΏΝΟΥΜΕ, ΘΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΨΕΙ ....
ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΑΡΕΓΙΕΒΟ ΣΤΙΣ 19/2/2014 , ΕΞΙ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ......
Δηλώσεις Αντιπροέδρου Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου μετά τη συνάντησή του με Αντιπρόεδρο Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Zlatko Lagumdžija (Σαράγεβο, 19.02.2014).
Η μοίρα και το μέλλον της χώρας αυτής βρίσκεται στα χέρια των πολιτών της. Αυτοί έχουν το δικαίωμα σε ένα ευρωπαϊκό μέλλον!!!!!!!!!, με ασφάλεια!!!!!!!!!, με απασχόληση!!!!!!!!!!!, με αξιοπρέπεια!!!!!!!!!!!!.
ΤΙ ΕΙΠΕ ΘΕΕ ΜΟΥ;
ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ;
Στη Βοσνία εφαρμόστηκε το πιο ακραίο μοντέλο του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού σε συνδυασμό με διάχυτη διαφθορά, σχέσεις οργανωμένου εγκλήματος με τις πολιτικές και οικονομικές “ελίτ” και απόλυτη αλαζονεία και αδιαφορία των τελευταίων για τις βασικές ανάγκες τις πλειοψηφίας του κόσμου.
Τα ποσοστά ανεργίας είναι (44,5%), ειδικά στους νέους (πάνω από 60%).
FEBRUARY 13, 2014
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, εκμεταλλευόμενος το κενό της Ευρωπαϊκής Προεδρίας και των ευρωπαϊκών θεσμών στην κρίση της Βοσνίας, έφθασε προχθές στο Σαράγεβο, και είχε σειρά συναντήσεων με τα μέλη της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, με τον ομόλογό του, Ζλάτκο Λαγκούμτζιγια, με τον ύπατο εκπρόσωπο της διεθνούς κοινότητας στη χώρα, Βαλεντίν Ίντσκο και τον επικεφαλής της ισλαμικής κοινότητας, Χουσεϊν Καβάζοβιτς...............





* Οι απόψεις της Σύνταξης μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου.
 

Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο,κοινοποιήστε το

ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΚΟΜΠΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΡΤΗΣΑΝΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου