Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Spetsnaz: Οι σκληροτράχηλοι Ρώσοι κομάντος- Φόβητρο για κάθε αντίπαλο



Αυτοί που βλέπετε στο βίντεο είναι οι περίφημοι Spetsnaz, οι σκληροτράχηλοι κομάντος των ειδικών δυνάμεων του Ρωσικού Στρατού. Φόβητρο για κάθε αντίπαλο. Η εκπαίδευσή τους επίπονη και ρεαλιστική, όπως φαίνεται και στο αφιέρωμα που τους έκανε η  τηλεόραση…


Οι Ρώσοι κομάντος έχουν δώσει πολλές φορές το παρόν σε πραγματικές συνθήκες αντιμετωπίζοντας τρομοκράτες στο ρωσικό έδαφος.
Οι Spetsnaz είναι οι πρώτοι που θα κληθούν σε περίπτωση πολεμικής σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας, αν και η διαφορά των δύο χωρών σε στρατιωτικό επίπεδο είναι χαώδης.
Χαώδης η σύγκριση των στρατιωτικών δυνάμεων σε Ρωσία- Ουκρανία
Ο Στρατός των Ρώσων αριθμεί 845 χιλιάδες άνδρες, έναντι 123 χιλιάδων των Ουκρανών.

Τα ρωσικά άρματα μάχης είναι 15.500, ενώ των Ουκρανών 4.112.

3.000 μαχητικά αεροσκάφη έχουν οι Ρώσοι, μόλις 400 οι Ουκρανοί.

Τεράστια η διαφορά και στη θάλασσα, με το ρωσικό Στόλο να αριθμεί 352 πλοία και τον ουκρανικό μόλις 25.

Οι Ρώσοι δαπανούν 78 δισεκατομμύρια δολάρια για την Άμυνα, έναντι 1,6 των Ουκρανών.

Ειδικά στην Κριμαία, η στρατιωτική ισχύς των Ρώσων είναι τρομερή.

Μόσχα και Κίεβο, δεν διστάζουν πάντως να ρίξουν και άλλα όπλα στη μάχη.
Το Σάββατο ο ηγέτης των εθνικιστών της Ουκρανίας, επικεφαλής του Δεξιού Τομέα Ντμίτρι Γιάρος, κάλεσε στα όπλα τον ηγέτη των Τσετσένων αυτονομιστών Ντόκου Ουμάροφ - διαβόητο τρομοκράτη και καταζητούμενο από την Ιντερπόλ - για σύμπραξη ενάντια στη Ρωσία.
Η... απάντηση της Μόσχας ήρθε άμεσα. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σήκωσε το τηλέφωνο και κάλεσε τον… λυκάνθρωπο Αλεξάντερ Ζαλντοστάνοβ, γνωστό και ως "Χειρουργό", για να του ζητήσει να... παρέμβει στην Κριμαία.
Ο κ. Ζαλντοστάνοβ, που έχει στενή . φιλία με το Ρώσο ηγέτη, είναι ο αρχηγός των... "Λυκάνθρωπων", των Night Wolves, δηλαδή του μεγαλύτερου κλαμπ μηχανόβιων της Ρωσίας, με πάνω από 5.000 μέλη.
Κόντρα στους Ρώσους δρουν βέβαια και οι διαβόητες «μαύρες χήρες», οι γυναίκες-καμικάζι, από τα βουνά του Βόρειου Καυκάσου, που έχουν σκορπίσει το θάνατο σε κατοικημένες περιοχές της Ρωσίας, στο όνομα της τζιχάντ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου