Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Ψήφισε η ουκρανική Βουλή υπέρ της διάλυσης του κοινοβουλίου της Κριμαίας



Μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ουκρανίας να κρίνει το δημοψήφισμα στην Κριμαία παράνομο, η ουκρανική βουλή ψήφισε υπέρ της διάλυσης του κοινοβουλίου της Κριμαίας.
Η απόφαση υποστηρίχθηκε από 278 βουλευτές, συμπεριλαμβανομένων και των βουλευτών του Κόμματος των Περιφερειών που έχει την πλειοψηφία.

Ωστόσο, δεν έλειψαν και οι διαφωνίες σχετικά με την χρησιμότητα της απόφασης.
«Αν διαλύσουμε το Κοινοβούλιο της Κριμαίας, με ποιον θα διαπραγματευτούμε στην Κριμαία αύριο; Καταγγείλαμε το δημοψήφισμα ως παράνομο, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι το τέλος στην ζωή της Ουκρανίας ή της Κριμαίας. Θα πρέπει να κάνουμε διαπραγματεύσεις μετά το δημοψήφισμα. Και πρέπει να έχουμε κάποιον για να διαπραγματευτούμε», είπε η Χάνα Χέρμαν, βουλευτής του «Κόμματος των Περιφερειών».
Πάντως, η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος δίνει στο Κίεβο τα απαραίτητα νομικά εργαλεία για να απευθυνθούν στα διεθνή δικαστήρια.
«Αυτή η απόφαση θα βοηθήσει μόνο θεωρητικά, γιατί θα ασκήσει πίεση σε κάποιους ανθρώπους που παίρνουν τώρα παράνομες αποφάσεις».
Ο πρωθυπουργός της Κριμαίας, Αξιόνοφο, η εκλογή του οποίου δεν αναγνωρίζεται από το Κίεβο, λέει ότι όλα είναι έτοιμα για το δημοψήφισμα.
Copyright © 2014 euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου