Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Κωνσταντινούπολη: Διαμαρτυρία Τατάρων και Τούρκων στο Ρωσικό Προξενείο

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjaZt5Vs4sIAcVALFlgIsli3qCCGD5yXKO895bvxE6ZOpFwIpPWnjGv6SaldoG12jf6SmmZTT2gfJOlXQKLjA27QBsaZJ-JYuK3IgiWOUhi3oT2IQDVNY1YfOyghqRCUtjdG6IJ3UFzdxIB/s1600/tataroi.JPG
Μάρτιος 8, 2014.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε,  μπροστά από το  Ρωσικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, από Τατάρους που ζουν στην Τουρκία και από «Σύνδεσμο αλληλεγγύης του τουρκικού πολιτισμού Κριμαίας».


Οι διαδηλωτές έφεραν σημαίες της Ουκρανίας και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αλληλεγγύης, Τζελάλ Ιστέν- Celal İçten, στην ομιλία του τόνισε ότι «βρισκόμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε  τους Τατάρους της Κριμαίας που είναι αδελφοί μας. Θα υπερασπιστούμε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».

Την ομιλία του διέκοπταν  τα εξής συνθήματα: « Η Κριμαία είναι τουρκική και θα παραμείνει (τουρκική)», «Έθνος, πατρίδα, Κριμαία».

 Το δημοσίευμα του Doğan σημειώνει ότι  οι Τάταροι της Κριμαίας έχουν απευθυνθεί σε όλον τον Ισλαμικό Κόσμο, σε υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και στην Τουρκία, να μην παραμείνουν σιωπηλοί στην παρέμβαση της Ρωσίας στην Κριμαία.

«Οι Τούρκοι της Κριμαίας [Kırım Türkleri ] θα καταπολεμήσουν την τρομοκρατία, χωρίς να καταφύγουν στη βία, αλλά βάσει του νόμου και τα κριτήρια της δημοκρατικής συμπεριφοράς. Δεν θα αφήσουμε να γίνει μια νέα τραγωδία όπως την ζήσαμε στις 18 Μαΐου του 1944», ανέφερε η δήλωση, των (λεγόμενων) Τούρκων της Κριμαίας,  που αναγνώστηκε στη διαδήλωση.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου