Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΣΕ ΕΠΙΘΑΝΑΤΙΟ ΡΟΓΧΟ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

  ΥΑΙΝΕΣ

του Λεωνίδα Παπαδόπουλου, νοσοκομειακού γιατρού
Η ενορχηστρωμένη επίθεση στον τομέα της δημόσιας υγείας, η οποία εξαπολύεται εδώ και δύο χρόνια από τη δοσίλογη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τους τροϊκανούς κουμανταδόρους, τον τηλεβιβλιοπώλη ακροδεξιό υπουργό Αδωνι Γεωργιάδη και το διορισμένο του σε καίριες θέσεις πολιτικό προσωπικό, καλά κρατεί.

Ήδη το προσδόκιμο επιβίωσης του ελληνικού λαού έχει πέσει σύμφωνα με ειδικούς κατά τρία έτη μέσα στα χρόνια των μνημονίων και το πηγάδι δεν έχει πάτο.
Μετά το κλείσιμο νοσοκομείων, την κατάργηση εκατοντάδων κλινών (και κατά συνέπεια οργανικών θέσεων υγειονομικών υπαλλήλων), τη συγχώνευση κλινικών, την συνταξιοδότηση ορδών υγειονομικών χωρίς την αναπλήρωση των κενών που άφηναν πίσω τους, έρχεται να προστεθεί η διάλυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Με μικροπολιτικά τρικ και λαϊκισμούς, ο Γεωργιάδης προσέβαλλε την προσωπικότητα όλων των γιατρών και των νοσηλευτών, στα πλαίσια ενός επικοινωνιακού πολέμου απαξίωσης της δουλειάς πολλές φορές σε συνθήκες γαλέρας, του μεγάλου ποσοστού των λειτουργών της δημόσιας υγείας.
Φυσικά τα μεγάλα ιατρικά-διευθυντικά συμφέροντα και τζάκια, με τα φακελάκια και τις προμήθειες, τα οποία τόσα χρόνια στήριζαν και στηρίζονταν από το καθεστώς που αυτή τη στιγμή συγκυβερνά, «εξυγιαίνει» τη δημόσια υγεία, έχουν μείνει άθικτα και διαπραγματεύονται ακόμα και την αύξηση των ήδη εξοργιστικών προνομίων τους.
Οι γιατροί ενός ΕΟΠΠΥ προβληματικού, εξέταζαν σε καθημερινή βάση, με τα κουτσά και τα στραβά, 65.000 ασθενείς σε προγραμματισμένα τακτικά ραντεβού. Οι ασθενείς αυτοί, τη στιγμή που μιλάμε έχουν μείνει μετέωροι και αναμένουν την τερατογένεση του ΠΕΔΥου του Άδωνι.
Ο ελληνικός λαός έχει χάσει την ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο, στις διαγνωστικές εξετάσεις, στη δωρεάν νοσηλεία. Ο ανασφάλιστος ελληνικός λαός έχει κερδίσει ένα εισιτήριο στον άλλο κόσμο με τις ευλογίες μια κυνικής συγκυβέρνησης η οποία διατυμπανίζει ανερυθρίαστα και σε όλους τους τόνους πως δεν είναι δυνατόν όλοι οι πολίτες να απολαμβάνουν δημόσιας δωρεάν υγείας.
Παράλληλα, οι κρατικοδίαιτες τράπεζες της Ελλάδας σύμφωνα με την ίδια συγκυβέρνηση, απολαμβάνουν δημόσιας και δωρεάν ανακεφαλαιοποίησης και οι κρατικοδίαιτοι μεγαλοεργολάβοι-καναλάρχες απολαμβάνουν δημόσιας και δωρεάν χρηματοδότησης δισεκατομμυρίων.
Οι λειτουργοί της Δημόσιας Υγείας σε κοινό μέτωπο με τον ελληνικό λαό, τις οργανωμένες και ανοργάνωτες εκφράσεις του λαϊκού κινήματος θα πρέπει να μπουν μπροστά και να δώσουν τις απαντήσεις. Ποτέ και πουθενά οι νόμοι κυβερνήσεων δεν πέρασαν όταν οι λαοί αντιστάθηκαν σθεναρά.
Σε μια ιστορική εποχή όπου παγκοσμίως η τεχνολογία και ο παραγόμενος πλούτος είναι περισσότερος από ποτέ, ο ελληνικός λαός δε μπορεί να επιτρέπει στον κάθε Στουρνάρα, Σαμαρά και Γεωργιάδη, να λεηλατεί τα δικαιώματά του, να καταβαραθρώνει την αξιοπρέπειά του και να αποφασίζει για την εξαθλίωσή του.
Η εξυγίανση και βελτίωση της δημόσιας υγείας ήταν είναι και θα είναι μία πάγια ανάγκη η οποία όμως δεν θα επέλθει από κυβερνήσεις οι οποίες νομοθετούν υπέρ των συμφερόντων των πολυεθνικών και των μεγαλοκαρχαριών, αλλά από κυβερνήσεις που θα λειτουργούν με γνώμονα τα συμφέροντα και την ευημερία του ελληνικού λαού.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, εδώ και χρόνια, με κλιμακούμενη και πολύμορφη δράση, παλεύει στην πράξη για δωρεάν πρόσβαση του λαού στα νοσοκομεία, χωρίς εισιτήρια και χαράτσια, ενάντια στο κλείσιμο των νοσοκομείων και των μονάδων του ΕΟΠΠΥ, για μια υψηλού επιπέδου δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, χωρίς φακελάκια και εκμετάλλευση του ανθρωπίνου πόνου.
anaktisis.net
Φωτο ο παρλαπιπας com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου