Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ. Οι Τούρκοι στο πλευρό των ναζί, απειλούν την Ρωσία: Θα προσαρτήσουμε την Κριμαία!-Απαγόρευσαν την ελληνική και την ρωσική γλώσσα στην Ουκρανία!



TurkeyNazi2

ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ. Οι Τούρκοι στο πλευρό των ναζί, απειλούν την Ρωσία: Θα προσαρτήσουμε την Κριμαία!
 
Ραγδαίες εξελίξεις με εμπλοκή -ποιού άλλου;- της Τουρκίας στα σενάρια διχοτόμησης της Ουκρανίας.
Ευθεία πρόκληση του Ρωσικού στρατού: Η τουρκία δεν είναι Γεωργία!
“Σε περίπτωση διχοτόμησης της Ουκρανίας, η Κριμαία δεν θα πάει στην Ρωσία αλλά στην Τουρκία!” Γράφει ξεκάθαρα ο Nerdun Khadzhyoglu, στην Χουριέτ, δίνοντας χείρα βοηθείας στους ναζιστές του Κιέβου. Την ίδια στιγμή, χιλιάδες Ταταροι κατευθύνονται στην Κριμαία για να πνίξουν στο αίμα τις ειρηνικές διαδηλώσεις των Ρωσόφωνων που ζουν εκεί και απαιτούν τηνασφάλεια και την βοήθεια της Ρωσίας.

“Η Τουρκία δεν είναι πλέον αδύναμη όπως το 1944, για να παρακολουθεί απαθής τον Στάλιν να εκτοπίζει τους Τούρκους από την Κριμαία. Το παιχνίδι έχει αλλάξει. Σήμερα η Ρωσία δεν διαθέτει την στρατιωτική ισχύ για να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο”, συνεχίζει.
Για την τεκμηρίωση της πρόκλησης, ο αρθρογράφος ανατρέχει στην συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή, σύμφωνα με την οποία εάν η Κριμαία επιχειρήσει να διεκδικήσει αυτονομία, η Τουρκία δικαιούται να εγείρει εδαφικές αξιώσεις!
“Την ίδια δυνατότητα είχε η Τουρκία το 1991 αλλά ο τότε πρόεδρος, Τουργκούτ Οζάλ αντάλλαξε τις όποιες διεκδικήσεις με την διασφάλιση των δικαιωμάτων για την Ταταρική μειονότητα”

…και ο αρθρογράφος κλείνει με ευθεία πολεμική απειλή: “Εάν ο Ρώσικος στρατός που κατάφερε με δυσκολία να επιβληθεί στην Γεωργία το 2008 νιώθει έτοιμος να προκαλέσει έναν από τους πιο ισχυρούς στρατούς του ΝΑΤΟ (!!!), ας έχει κατα νου πως σε αντίθεση με την Ευρώπη όπου όλοι είναι “υστερικοί για την παγκόσμια ειρήνη” ο τουρκικός λαός είναι πανέτοιμος για οποιαδήποτε χρήση στρατιωτικής βίας”!
olympia.gr


Απαγόρευσαν την ελληνική και την ρωσική γλώσσα στην Ουκρανία! - Ρωσικά ΤΟΜΑ πάνε στην πρώτη γραμμή

Koμβόι με δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (TOMA) BMP-2 και άρματα Τ-80, εθεάθησαν να κατευθύνονται προς το Νοβοροσίσκ προκειμένου να φορτωθούν σε πλοία και να μεταφερθούν στην Σεβαστούπολη, ενώ το ουκρανικό Κοινοβούλιο απαγόρευσε την ρωσική,
αλλά και την ... ελληνική γλώσσα στην Ουκρανία!
Πρόκειται για έναν μηχανοκίνητο Λόχο, μαζί με τα οχήματα υποστήριξής του.
Όλα αυτά ενώ η Ρωσία επανέρχεται στο "χαρτί" Γιανουκόβιτς
Την ίδια στιγμή η πρόεδρος της άνω Βουλής της Ρωσίας Valentina Matviyenko, πολύ γνωστή στην Ελλάδα από την επίσκεψή της τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Αθήνα, δήλωσε πως "ο Viktor Yanukovych είναι ο νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας καθώς καμία νόμιμη διαδικασία δεν κινήθηκε για να του αφαιρέσει την εξουσία". Και συμπλήρωσε ότι "Η Ρωσία αυτό αναγνωρίζει και κανένας άλλο".
«Ο πρόεδρος Yanukovych είναι ένας νόμιμος πρόεδρος. Εάν οι Ουκρανοί πολίτες και η Verkhovna Rada (Βουλή) θέλουν να τον απομακρύνουν από την εξουσία πρέπει να συμμορφωθούν με ορισμένες νόμιμες διαδικασίας», δήλωσε πιο συγκεκριμένα η πάρεδρος της ρωσικής Βουλής για να προσθέσει:
«Αυτές είναι η διαδικασία μομφής. Στη συνέχεια το θέμα πρέπει να οδεύσει προς το ανώτατο δικαστήριο και στο συνταγματικό δικαστήριο. Όταν όλες οι διαδικασίες ολοκληρωθούν τότε μόνο θα παύσει να είναι ο νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας. Μέχρι τότε αυτός είναι ο νόμιμος πρόεδρος».
Η Matviyenko αναφέρθηκε και στην επαναφορά του συντάγματος του 2004:
«Το γεγονός ότι η Ουκρανία θα επιστρέψει στο σύνταγμα του 2004 εγείρει αγανάκτηση σε όλη την περιοχή. Σε κάθε δημοκρατικό κράτος μια αναθεώρηση του συντάγματος προϋποθέτει μια εθνική συμφωνία. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις, οι πολιτικοί οργανισμοί και οι περιφερειακές αρχές πρέπει να εργαστούν και να συμφωνήσουν στο νέο αυτό σύνταγμα και φυσικά μια τέτοια αναθεώρηση πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα. Μια μικρή ομάδα ανθρώπων δεν μπορούν να φέρουν εις πέρας μια τέτοια διαδικασία όπως γίνεται τώρα στην Ουκρανία», κατέληξε η πρόεδρος της ρωσικής άνω Βουλής.
Σε ποια ψιφισθέντα μέτρα αναφέρεται η Μαϊστρένκο:
Σχέδιο απόφασης για την απαγόρευση των δραστηριοτήτων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας
Σχέδιο ψηφίσματος για την αντιμετώπιση των συνεπειών της σοβιετικής κατοχής της Ουκρανίας
Σχέδιο Νόμου για την κατάργηση του νόμου που ποινικοποιούσε την ναζιστική προπαγάνδα
Σχέδιο απόφασης για τον διορισμό ως υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας του Avakov και τον διορισμό μελών της εθνικιστικής οργάνωσης «Δεξιός Τομέας» στο Υπουργείο
Σχέδιο απόφασης για το «Πάνθεον των εθνικών ηρώων»
Σχέδιο διατάγματος για την εισαγωγή δημοσιονομικών περιορισμών
Σχέδιο ψηφίσματος για την απόδοση τιμής στους συμμετέχοντες στις ένοπλες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια των ειρηνικών διαδηλώσεων
Σχέδιο απόφασης για το διορισμό του μέλους του ακροδεξιού κόμματος «Svoboda» Mahnitskogo στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα
Σχέδιο Νόμου για τα καθήκοντα του Προέδρου της Ουκρανίας
Σχέδιο απόφασης για τον διορισμό του μέλους του κόμματος Udar Nalivaychenko ως επόπτη της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας
Σχέδιο απόφασης της απόλυσης από την υπηρεσία των στρατιωτών και αξιωματικών των σωμάτων ασφαλείας. Στη θέση τους θα προσληφθούν μέλη των ακροδεξιών ομάδων.
Σχέδιο απόφασης κατάργησης του δικαιώματος των μειονοτήτων στη χρήση της γλώσσας τους.
Συγκεκριμένα, απαγορεύθηκαν τα Ρωσικά, τα Ρουμανικά, τα Ουγγρικά και τα Ελληνικά.
Όλα αυτά σε μία χώρα που πλέον κυβερνάται από την διεφθαρμένη συμμορία της Τομοσένκο και ... νεοναζιστές απογόνους των γερμανικών SS!
defencenet




Σε «πολεμική ετοιμότητα» ο ρωσικός στρατός, με εντολή Πούτιν

Ο Πούτιν έδωσε εντολή για τη διενέργεια συναγερμού σε δύο στρατιωτικές περιοχές
Εμπλέκονται τουλάχιστον 200.000 στρατιώτες πλήθος αρμάτων μάχης και αεροσκαφών
Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σήμερα Τετάρτη διέταξε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να προβεί σε εκτέλεση επιχειρησιακής ετοιμότητας του συνόλου των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων της Δυτικής και Κεντρικής στρατιωτικής περιφέρειας, αναφέρει το πρακτορείο Ria Novosti.

«Σύμφωνα με διάταγμα του προέδρου, σήμερα στις 14.00 ξαφνικά εδόθη συναγερμός ετοιμότητας στα στρατεύματα της δυτικής και κεντρικής στρατιωτικής περιφέρειας και σε στρατιωτικές μονάδες που σταθμεύουν στο έδαφός τους, όπως η 2η Στρατιά (CVO), η διοίκηση αεράμυνας, οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις, η διοίκηση μεταγωγικών αεροσκαφών μακράς εμβέλειας όπως ονομάζεται της πολεμικής αεροπορίας» ανακοίνωσε, ο υπουργός άμυνας Sergei Shoigu.
O αρχισυντάκτης του περιοδικού «Εθνική Άμυνα»Igor Korotchenko, αναφέρει ότι «ο κύριος σκοπός αυτών των «επιθεωρήσεων» αποτελεί η ρεαλιστική εκτίμηση της ετοιμότητας μάχης των στρατευμάτων, του ελέγχου δράσεων των διοικητών των σχηματισμών, των επιτελείων και των υφισταμένων τους σε συνθήκες μάχης, υλοποιώντας απροσδόκητα» σενάρια».

Σχόλιο: Η εντολή αυτή του Ρώσου Προέδρου εμπλέκει τουλάχιστον 200.000 στρατιώτες των 2 μεγαλύτερων ρωσικών στρατιωτικών περιοχών. Η κίνηση έχει σκοπό καταφανέστατο την δύση και την διαμορφωθείσα κατάσταση στην Ουκρανία.
Επίσης καταδεικνύει με το πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να αφήσει τα κεκτημένα της στην Ουκρανία επ ουδενί τρόπο.
Σχόλιο ιστολογίου: Αν μη τι άλλο, αυτή η ενέργεια του Πούτιν, δείχνει πως ο ρώσος πρόεδρος δεν είναι διατεθειμένος να δέχεται υποδείξεις και εντολές από τους αρχηγούς δυτικών κρατών, οι οποίοι παίζουν ένα παιχνίδι στην "αυλή" της Ρωσίας, χωρίς να είναι απολύτως βέβαιοι για το αν έχουν το σθένος να σταθούν απέναντι στον Πούτιν, εάν αυτός δείξει πως δεν υποκύπτει...
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους"!



Καταδίκη εθνικισμού-νεοφασισμού στη δυτική Ουκρανία ζητά ο Λαβρόφ.


Η διαμάχη εντείνεται με διαδηλώσεις και ρωσικές σημαίες στην Κριμαία
Σαφή και αποφασιστική καταδίκη της ανόδου «εθνικιστικών και νεοφασιστικών τάσεων» στη δυτική Ουκρανία ζητά η Ρωσία απο τον Οργανισμό Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ανεβάζοντας την αντίδρασή της στις εξελίξεις στο Κίεβο.
Ήδη από την παραίτηση του Γιανούκοβιτς, η Μόσχα είχε καταγγείλει απόπειρες απαγόρευσης της ρωσικής γλώσσας και της υποβάθμισης του ρωσόφωνου πληθυσμού στην Ουκρανία.
Η διαμάχη εντείνεται την ώρα που σε διαδηλώσεις στην ανατολική Ουκρανία, ο πληθυσμός της οποίας παραδοσιακά βλέπει πιο φιλικά τη Ρωσία, εμφανίζονται ρωσικές σημαίες και ακούγονται εκκλήσεις προς τη Μόσχα εναντίον της «συμμορίας στο Κίεβο».

Σε δήλωσή του την Τετάρτη, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως ο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ ζήτησε να καταδικαστεί η στοχοποίηση του ρωσικού στοιχείου από «εθνικιστικές και νεοφασιστικές» δυνάμεις στη δυτική Ουκρανία.
«Ο Λαβρόφ κάλεσε τον ΟΑΣΕ να καταδικάσει αποφασιστικά την άνοδο εθνικιστικών και νεοφασιστικών αισθημάτων στα δυτικά της χώρας, τις εκκλήσεις για απαγόρευση της ρωσικής γλώσσας, τη μετατροπή του ρωσόφωνου πληθυσμού σε "μη πολίτες" και τον περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης» αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου