Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Γιανούκοβιτς: Εκπληρώσαμε όλες τις υποχρεώσεις για επίλυση της κρίσης

Γιανούκοβιτς: Εκπληρώσαμε όλες τις υποχρεώσεις για επίλυση της κρίσης
Κίεβο 
Αψηφά τις πιέσεις της διεθνούς κοινότητας και τη συνεχιζόμενη διαμαρτυρία των διαδηλωτών, ο Ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανούκοβιτς, ο οποίος σε ανακοίνωσή του επιμένει ότι η κυβέρνηση «εκπλήρωσε όλες τις υποχρεώσεις» της για την επίλυση της κρίσης στη χώρα.

Ο Γιανούκοβιτς πρόσθεσε ότι η αντιπολίτευση συνεχίζει να υποδαυλίζει το κλίμα.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του αξιωματικού Ντμίτρο Βασίλιοβιτς Ντούνετς, ο οποίος, όπως δήλωσε, «πέθανε στο καθήκον, προσπαθώντας να τηρήσει την τάξη στο Κίεβο».

«Κατά τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για την ειρηνική διευθέτηση της αντιπαράθεσης, φτάσαμε σε συγκεκριμένες συμφωνίες με την αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της κάτω από αυτές τις συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης του νόμου περί Αμνηστίας που εγγυάται την ελευθερία και την απελευθέρωση των ατόμων που συνελήφθησαν στη διάρκεια της σύγκρουσης» αναφέρει η ανακοίνωση του Γιανούκοβιτς.

«Ωστόσο, η αντιπολίτευση συνεχίζει να κλιμακώνει την κατάσταση και να καλεί τους πολίτες να σταθούν στο κρύο, για χάρη των πολιτικών φιλοδοξιών διαφόρων ηγετών. Νομίζω ότι είναι λάθος. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει μέλλον για το κράτος και τον λαό εάν τα πολιτικά συμφέροντα ορισμένων ομάδων μπαίνουν πιο ψηλά από την ύπαρξη της ίδιας της Ουκρανίας» πρόσθεσε ο Γιανούκοβιτς, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να κάνουν τα πάντα για την ειρήνη και την επιστροφή της ομαλότητας στη χώρα.

«Από την πλευρά μου, θα εξετάσω τις ανάγκες και τις προσδοκίες των ανθρώπων με τη μεγαλύτερη κατανόηση και δέσμευση, λαμβάνοντας υπόψη τα λάθη που οποιαδήποτε κυβέρνηση μπορεί να κάνει, καθώς μόνο αυτός που δεν κάνει τίποτα, δεν κάνει λάθη» προσθέτει ο Γιανούκοβιτς.

Νωρίτερα, η προεδρία είχε ανακοινώσει ότι ο Γιανούκοβιτς θα πάρει «αναρρωτική άδεια», εν μέσω του πολιτικού αδιεξόδου.

Η ιστοσελίδα της προεδρίας ανέφερε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος έχει προβλήματα αναπνευστικά και υψηλό πυρετό.

Την ίδια ώρα, οι διαδηλωτές παραμένουν στο Κίεβο και απορρίπτουν την πρόταση Γιανούκοβιτς για αμνηστία, ενώ η διεθνής κοινότητα καλεί την ουκρανική κυβέρνηση να βρει ειρηνική λύση στην κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου