Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Απαγόρευση συγκεντρώσεων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης


Για λόγους δημόσιας ασφαλείας και αποτροπής σοβαρής διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σε απαγόρευση των δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων-συγκεντρώσεων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από τα ξημερώματα της Κυριακής προχωρά η αστυνομία. Σημειώνεται ότι η Χρυσή Αυγή είχε προγραμματίσει για το πρωί της Κυριακής ανοιχτή συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο, η οποία στη συνέχεια λόγω των εξαγγελιών από αντιρατσιστικές οργανώσεις για αντισυγκέντρωση άλλαξε τον τόπο διεξαγωγής για την οδό 26ης Οκτωβρίου στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου. 
 
Ωστόσο, το βράδυ του Σαββάτου ανακοινώθηκε η απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης για απαγόρευση για λόγους δημόσιας ασφαλείας και αποτροπής σοβαρής διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης, κατά το χρονικό διάστημα από 06.00 ώρα της Κυριακής 22 Δεκεμβρίου 2013 μέχρι και την 01.00 ώρα της 23 Δεκεμβρίου 2013, των δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων-συγκεντρώσεων ή πορειών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης. 
 
Η εν λόγω περιοχή οριοθετείται από τις οδούς Λ.Νίκης - Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου - Γ΄ Σεπτεμβρίου - Λ. Στρατού – Αγγελάκη – Εγνατία - Μ. Γενναδίου – Φιλίππου – Χαλκέων – Εγνατία – Μοναστηρίου -  Ταντάλου - Καζαντζάκη- Αναγεννήσεως -  Σταθμού – Καρατάσου - Ν. Κουντουριώτου - Λ. Νίκης.
 
Επίσης, η απαγόρευση ισχύει και στην πλατεία-μνημείο Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης και την εφαπτόμενη σ’ αυτήν πλατεία αγαλμάτων Μ. Αλεξάνδρου και Κ. Καραμανλή, σε όλη την έκταση αυτών, που οριοθετείται από τις οδούς Λ. Νίκης - Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου (έως του σημείου που η Λ. Μ. Αλεξάνδρου τέμνεται με την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου) και σε όλο το πλακόστρωτο της παραλίας, που περικλείεται από τις ανωτέρω οδούς.
 
Ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής
 
"Οι εξαγγελίες από ΜΚΟ και λοιπές αντιρατσιστικές οργανώσεις για την  διενέργεια αντισυγκέντρωσης (κάτι που θεωρείται παράνομο) «ανάγκασαν» την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης να προβεί σε οριστική απαγόρευση όλων των συγκεντρώσεων στο κέντρο της πόλης, με πρόφαση την διασφάλιση  της τάξης. Για ακόμα μία φορά η Χρυσή Αυγή αποτελεί θύμα της δήθεν δημοκρατίας των  διεφθαρμένων, που προσπαθούν με κάθε μέσο να φιμώσουν τη μοναδική φωνή της αλήθειας, επικαλούμενοι τη δημόσια τάξη που οι ίδιοι καταλύουν με την νομιμοποίηση παράνομων ενεργειών και αιτημάτων από συμπλεγματικά άτομα, των οποίων μοναδικό μέλημα αποτελεί η ευδαιμονία του κάθε λογής λαθροεισβολέα εις βάρος του Έλληνα", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.
 
Ενημερώνει δε ότι η ανοιχτή συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί στον Λευκό Πύργο, θα πραγματοποιηθεί κανονικά στην οδό 26ης Οκτωβρίου (είσοδος Δικαστικού Μεγάρου) στις 6 μμ.
 
 .voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου