Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΛΕΡΤ ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ.


Ισχυροποιείται το πολιτικό «φλερτ» Ανεξάρτητων Ελλήνων και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς -παρά τις διαβεβαιώσεις της Κουμουνδούρου ότι δεν υπάρχει κεντρική συμφωνία για κοινή κάθοδο στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης- ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε ανοιχτά σε κοινά ψηφοδέλτια.

Ειδικότερα, ο Ν. Μαριάς μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, σημείωσε ότι υπάρχει ένα γενικό πλαίσιο συζήτησης μεταξύ των δύο κομματικών επιτελείων, προκειμένου να συνεργαστούν σε τοπικό επίπεδο, εξήγησε όμως ότι συνεργασία δεν μπορεί να υπάρξει στις ευρωεκλογές, καθώς ανήκουν σε διαφορετικές ευρωπαϊκές οικογένειες. Είπε μάλιστα ότι έχει προγραμματιστεί συνάντηση με την τοπική ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο «για ενδεχόμενη συνεργασία σε επίπεδο δήμων», ενώ εκτίμησε ότι το ίδιο θα συμβεί και στην Ιεράπετρα.
Από την πλευρά του πάντως ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης είπε ότι δεν υπάρχει κεντρική συμφωνία κοινής καθόδου του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, σπεύδοντας ωστόσο να προσθέσει ότι δεν καταργείται η αυτονομία και οι ιδιαιτερότητες των τοπικών κοινωνιών.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στον ΣΚΑΙ ο κ. Σκουρλέτης, ποτέ δεν ετέθη θέμα κοινής καθόδου στις βουλευτικές εκλογές, ενώ σε ό,τι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές «οι κύριοι Καμμένος και Τσίπρας δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε κεντρική συμφωνία κοινής καθόδου στις αυτοδιοικητικές εκλογές σε όλη τη χώρα, αυτό είναι αντίθετο στην αντίληψή μας».
Σε κάθε περίπτωση στον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα των συμμαχιών παραμένει ανοιχτό, χωρίς να επικεντρώνεται μόνο στους ΑΝΕΛ, εν αναμονή και των όποιων πολιτικών ανακατατάξεων ενδεχομένως υπάρξουν το επόμενο διάστημα.
Ηλίας Μπενέκος

Άρχισαν τα ανέκδοτα για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ!

 

Αμέσως αφού έγινε γνωστή η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για συνεργασία στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, τα social media "πήραν φωτιά" βαφτίζοντας ακόμη και το ενδεχόμενο κόμμα που θα προέκυπτε από αυτή τη συνεργασία!

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Μαριάς υποστήριξε ότι πρέπει να συγκροτηθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ένα αντιμνημονιακό μέτωπο στις αυτοδιοικητικές εκλογές που έρχονται. Ο Ν. Μαριάς μάλιστα μιλώντας στον ΣΚΑΙ απηύθυνε πρόσκληση σε όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις, αλλά κυρίως στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι θα μπορούσαν να καταρτιστούν κοινά ψηφοδέλτια με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις δημοκρατικού τόξου στους δήμους και τις περιφέρειες.

Αυτές οι δηλώσεις του κ. Μαριά στάθηκαν αφορμή και Facebook και  Twitter πήραν φωτιά!

Κάποια μάλιστα έπσευσν να δώσουν και όνομα στο υποτιθέμενο νεό κόμμα που θα προκύψει από αυτή τη συνεργασία... Και το όνομα αυτού ΣΑΝΕΛ!!!

Αλλοι έβγαλαν και την αφίσα της προεκλογικής εκστρατείας! Χοντρός και λιγνός...!



συντάχθηκε απο τον/την κόμπρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου