Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Σαμαράς: «Ανάκαμψη από το 2014» και η προφητεία του Τσάκωνα - Η ανάκαμψη θα έρθει το 2016! ΒΙΝΤΕΟ

Σαμαράς: «Ανάκαμψη από το 2014, φορολογικές ελαφρύνσεις και εκλογές το 2016»
Συντάχθηκε απο τον/την κόμπρα.

Επιστροφή «σε λίγα χρόνια», στο επίπεδο του ΑΕΠ και της ευημερίας που είχε η Ελλάδα προ κρίσης, χωρίς όμως τις παθογένειες που την οδήγησαν εκεί, προέβλεψε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης.


Ο Αντώνης Σαμαράς δόμησε την ομιλία του, σε δύο βασικούς άξονες: Αφ' ενός στην απαξίωση των θέσεων αλλά και των πολιτικών επιτυχιών του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, και αφ' ετέρου στην κατάδειξη του «οδικού χάρτη της κυβέρνησης», ως του μόνου τρόπου εξόδου από την κρίση, που παράγει ήδη από σήμερα απτά αποτελέσματα. Εκλογές θα γίνουν το 2016 - οπότε η χώρα «θα έχει βγει απ' το πρόβλημα».

Χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός επεφύλαξε αρκετές ειρωνικές εκφράσεις για την πολιτική συγκομιδή της αξιωματικής αντιπολίτευσης: Στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στην «παλλαϊκή μεγαλειώδη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ απόψε στο Σύνταγμα», για να υπενθυμίσει στη συνέχεια ότι «οι εκκλήσεις σας στον κοσμάκη για ανατροπή της κυβέρνησης δεν βρίσκουν ανταπόκριση. Γι' αυτό αναγκαστήκατε να στήσετε χθες στην ΕΡΤ έναν καραγκιόζ μπερντέ για να παίξει στα δελτία των οκτώ».

Ειδικότερα για την επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ, που απετέλεσε και την αφορμή για την κατάθεση της πρότασης μομφής, ο πρωθυπουργός ανέφερε απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ πως «είναι αδιανόητο να υπερασπίζεστε παράνομους. Θέλει ο Τσίπρας να κρυφτεί, αλλά οι παλιές συνήθειες δεν τον αφήνουν» σχολίασε.

«Δημόσια τηλεόραση υπάρχει - και θα μετακομίσει εκεί που πρέπει: Στο Ραδιομέγαρο που το είχαν καταλάβει μερικές δεκάδες συνδικαλιστές» υπογράμμισε.

Απέναντι στις βολές του Αλέξη Τσίπρα περί αποτυχημένης πρωθυπουργίας και αθέτησης των προεκλογικών του υποσχέσεων, ο Αντώνης Σαμαράς αντέταξε το επιχείρημα ότι ο πολιτικός του αντίπαλος διολισθαίνει με δειλία προς θέσεις τις οποίες παλαιότερα πολεμούσε - και επισκόπησε τον οδικό χάρτη της εξόδου από την κρίση, που δεν είναι άλλος από αυτά «που ήδη γίνονται»:

«Το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά ανάκαμψης μετά από χρόνια ύφεσης. Ανακτούμε την εμπιστοσύνη μας, βελτιώνουμε την ανταγωνιστικότητα - κάτι που φαίνεται κυρίως από το γεγονός ότι το εμπορικό μας ισοζύγιο δεν είναι φέτος ελλειμματικό, μετά από δεκαετίες. Κατά πάσα πιθανότητα θα βγούμε στις αγορές το 2014, ώστε να μπορέσουμε να δανειζόμαστε σαν φυσιολογική χώρα. Βήμα-βήμα ανακτούμε πρόσθετο έλεγχο. Διευρύνουμε τη φορολογική βάση - φέτος ο κόσμος δοκιμάζεται, καθώς πληρώνει φόρους τριών χρόνων, αλλά του χρόνου αυτό δεν θα υπάρχει. Τη φορολογία σταδιακά θα την μειώνουμε μέχρι να τη φέρουμε εκεί που πρέπει. Το 2016 θα καλύπτουμε, όχι μόνον τα έξοδά μας, αλλά και τους τόκους και τα χρεολύσια» προέβλεψε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

«Μέχρι το 2016, εμείς θα έχουμε βγάλει τη χώρα απ' το πρόβλημα. Όλες οι χώρες του ευρώ θα έχουν μια επιτήρηση - αλλά όταν έχεις βιώσιμα πλεονάσματα, δεν έχεις τίποτε να φοβάσαι από μια επιτήρηση που ισχύει και για τους εταίρους σου. Έτσι βγαίνουν οι χώρες απ' τις μεγάλες κρίσεις. Με θυσίες - αλλά χωρίς μαγικά, χωρίς ψέματα με κοντά ποδάρια και φρούδες υποσχέσεις».

'Αλλωστε, «ακόμα και όσοι έχουν ασκήσει την πιο σκληρή κριτική στο πρόγραμμα, παραδέχονται πως σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα έχει ανακτήσει το ΑΕΠ και το επίπεδο ευημερίας που είχε πριν την κρίση, χωρίς τις παθογένειες που την οδήγησαν εκεί». Το δύσκολο κομμάτι το περάσαμε - οι θυσίες του λαού πιάνουν τόπο. Η μεγάλη δοκιμασία είναι στο τέλος του μαραθωνίου - αλλά ο μεγάλος μαραθώνιος είναι προς το τέλος του ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Αντίθετα με τα επιτεύγματα της κυβέρνησης, είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά, μένουν πίσω από τις εξελίξεις - κάτι που οδηγεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αλλοπρόσαλλες τακτικές: «Στο Τέξας, τους είπατε το σωστό: Η Ελλάδα δεν θα το κάνει να εξέλθει απ' την ευρωζώνη. Αυτό ακριβώς σας λέγαμε κι εμείς ενάμισυ χρόνο πριν - και με λέγατε κινδυνολόγο και μερκελιστή» ανέφερε απευθυνόμενος προς τον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αν ο κος Τσίπρας έχει αλλάξει θέσεις, να το πει καθαρά από δω, να το ακούσουν οι δικοί του, και όχι να το σερβίρουν λίγο-λίγο από μακριά» σχολίασε. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, «η πρόταση μομφής είναι το φάρμακο, η δραμαμίνη για τη ναυτία που προκάλεσε η ομιλία του κυρίου Τσίπρα στους οπαδούς του. Για να γλιτώσει τη μομφή του Λαφαζάνη, έκανε πρόταση μομφής στο Σαμαρά».

Με δεδομένο δε, ότι σε πενήντα μέρες ξεκινά η ελληνική Προεδρία στην Ευρώπη, «τη στιγμή που η Ελλάδα ανακτά την αξιοπιστία της και αντιμετωπίζεται απ' όλους ως παράγοντας σταθερότητας, εσείς ζητάτε εσείς να πέσει η κυβέρνηση και να ξαναβυθιστεί η χώρα στο χάος», είπε ο πρωθυπουργός.

«Ψηφίζετε εναντίον μας μαζί με τη Χρυσή Αυγή. Εκεί το φτάσατε, εκεί το καταντήσατε το κόμμα σας - και σύντομα θα αποδειχθεί το μεγαλύτερό σας λάθος» παρατήρησε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Στις κατηγορίες πως δεν έρχεται στη Βουλή να αντιμετωπίσει την αντιπολίτευση, ο Αντώνης Σαμαράς επικαλέστηκε ακριβώς τον τρόπο έκφρασης του Αλέξη Τσίπρα: «Έχετε το θράσος να μιλάτε για εγκάθετους τοκογλύφων; Σ' αυτές τις απίστευτες ανοησίες, τι να απαντήσω; Αυτά τα λέτε εσείς, η Χρυσή Αυγή και κάποιοι άλλοι που βρίσκονται σε μόνιμο παραλήρημα» ανέφερε.

Τέλος, μιλώντας για την συνύπαρξή του με το ΠΑΣΟΚ και τον Βαγγέλη Βενιζέλο, σημείωσε ότι «δεν συμφωνούμε σε όλα για το χθες μεταξύ μας. Αλλά ο λαός δεν μας έστειλε εδώ για το χθες, αλλά για να διασφαλίσουμε το αύριο. Προχωράμε - και όλοι τώρα παραδέχονται ότι προχωράμε».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Προφητεία του Τσάκωνα - Η ανάκαμψη θα έρθει το 2016! 

 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου