Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ.....

 
φωτο/επιμέλεια:Νάκος Μαρουγκας
Tουρκικός στρατός συγκεντρώνεται στα τουρκο-συριακά σύνορα...
Ο τουρκικός στρατός συνεχίζει να ενισχύει την παρουσία του στη διαχωριστική γραμμή των συνόρων Τουρκίας Συρίας με επιπλέον δυνάμεις πυροβολικού αλλά και πεζικού, αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα προσθέτοντας ότι καθώς συνεχίζεται ο βίαιος εμφύλιος πόλεμος στη Συρία η ένταση στα σύνορα αυξάνεται προοδευτικά και ο τουρκικός στρατός λαμβάνει μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο.


Σύμφωνα με πληροφορίες- συνεχίζει το τούρκικο κείμενο- την Παρασκευή ικανός αριθμός αρμάτων μάχης και βαρέων όπλων πυροβολικού από την 39η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία της Αλεξανδρέττας, είχε αποστολή να μεταβεί στο νότιο μέρος της επαρχίας Χατάι, στα σύνορα της Συρίας, κοντά στο Ρειχανλί.
Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι τα άρματα μάχης και το πυροβολικό θα εγκατασταθούν στη γραμμή των συνόρων.
«Εμείς δεν καταφέρνουν να εμποδίσουν τις τρομοκρατικές διεισδύσεις, παρά του ότι έχυν ληφθεί όλα τα προληπτικά μέτρα και την ανάπτυξη των κανονιών και οι ορυγμάτων" κατά μήκος της τουρκο-συριακά σύνορα, ο Τούρκος πρόεδρος Γκιουλ είπε.

Ο Γκιουλ έκανε τις παρατηρήσεις σημερα αφότου είπε σε δημοσιογράφους ότι η Άγκυρα «δεν θα ανεχθεί" al-Qaeda ομάδες τύπου αναδυόμενες στη συριακή σύγκρουση. "
"Δεν θα επιτρέψουμε καμία σχηματισμού πέρα από τα σύνορά μας, που θα μπορούσε να απειλήσει την Τουρκία και ολόκληρη την περιοχή. Ποτέ δεν μπορεί να ανεχθεί αυτό," δήλωσε ο Γκιουλ ήταν εισηγμένες όπως λέει η εφημερίδα Milliyet, την Κυριακή.
Καταγγελία Γκιουλ έρχεται παρά το γεγονός ότι η Άγκυρα υπήρξε βασικός υποστηρικτής στους μαχητές που πολεμούσαν ενάντια στην κυβέρνηση της Συρίας από την έναρξη της αναταραχής στην αραβική χώρα. Η Άγκυρα παροχή των μαχητών με τα δύο χέρια και τα χρήματα.
Την περασμένη εβδομάδα, η Τουρκία έκλεισε ένα από τα σημεία διέλευσης των συνόρων της με τη Συρία μετά από συγκρούσεις μεταξύ της Αλ-Κάιντα που συνδέονται με τις ομάδες και του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού στη βόρεια πόλη της Συρίας Azaz, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Ένας πολύ μεγάλος αριθμός των μαχητών που λειτουργούν στο εσωτερικό της Συρίας φέρεται να είναι αλλοδαποί. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι δυτικές δυνάμεις και περιφερειακών συμμάχων τους, κυρίως το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία, υποστηρίζουν αντι-Δαμασκός μαχητές.


πηγή


Η άποψη της Σύνταξης μπορεί να μη συμπίπτει με την άποψη του/της αρθρογράφου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου