Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Συρία: Από την Τυνησία είναι το 40 % των ισλαμιστών ανταρτών

 


Στην Τυνησία εμποδίστηκε η μεταφορά στη Συρία 4500 μαχητών...
Τύνιδα:
Οι αρχές της Τυνησίας, από το Μάρτιο του τρέχοντος έτους μέχρι σήμερα, εμπόδισαν την αποστολή στη Συρία περίπου 4.500 ατόμων να προσληφθούν για να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
Αυτό ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών της Τυνησίας Λούφτι μπιν Τζέντα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Τυνήσιοι οι οποίοι προσλαμβάνονται για να πολεμήσουν στη Συρία, στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι νέοι άνθρωποι «που βρίσκονται υπό την επίδραση της ιδεολογίας των Σαλάφι».
Οι ομάδες αυτές πηγαίνουν στην Τουρκία, όπου από εκεί μεταβαίνουν σε μικρές ομάδες στη Συρία για να ενταχθούν στις ισλαμικές ομάδες που μάχονται με τις κυβερνητικές δυνάμεις.
Όπως σημειώνεται το Μάρτιο στη Συρία σκοτώθηκε ένα δεκάχρονο αγόρι από την Τυνησία. Το παιδί το έφερε ο πατέρας του «για τζιχάντ», που πήγε και ο ίδιος να πολεμήσει στη Συρία, ως μέρος της ριζοσπαστικής ισλαμικής οργάνωσης «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα», όπως σημειώνεται στην εφημερίδα της Τυνησίας L’ economist Maghrebin, που αναφέρεται στη συμμετοχή των Τυνήσιων τζιχαντιστών στην «Συριακή Επανάσταση».
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι λόγω της υψηλής ανεργίας, της κοινωνικής ανασφάλειας, των πολιτικών δολοφονιών και της ανόδου του εξτρεμισμού καθώς και της πλύσης εγκεφάλου που υπόκεινται πολλοί νεαροί Τυνήσιοι, αποφασίζουν να εναχθούν στον λεγόμενο «Ελεύθερο Συριακό Στρατό», έναντι αμοιβής.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «υπάρχει ένα ολόκληρο δίκτυο που συγκεντρώνει και αποστέλλει ομάδες νεαρών στη Συρία, με αποτέλεσμα το 40% των ξένων μαχητών να είναι Τυνήσιοι».
Η δημοσιογραφική έρευνα υποστηρίζει ότι μόνο το Δεκέμβριο του 2012 στάλθηκαν στη Συρία περίπου 3.500 Τυνήσιοι.
тунис туризм тунис культура тунис природа пальмы пустыня песок 
 
Πάνω από 70 Γερμανοί ισλαμιστές εξτρεμιστές έχουν μεταβεί στη Συρία για να συμμετάσχουν στις μάχες εναντίον του προέδρου Άσαντ.
 
"Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα της κυβέρνησης που ανακοινώθηκαν στο κοινοβούλιο, οι υπηρεσίες ασφαλείας διαθέτουν τώρα ενδείξεις για το γεγονός ότι πάνω από 70 ισλαμιστές από τη Γερμανία έχουν αναχωρήσει προς τη Συρία για να συμμετάσχουν σε μάχες, έγραψε η εφημερίδα  Westdeutsche Allgemeine Zeitung επικαλούμενη την απάντηση στελέχους της κυβέρνησης σε ερώτηση η οποία υποβλήθηκε στο κοινοβούλιο.
 
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε "πολλές εκατοντάδες πρόσωπα", πρόσθεσε η εφημερίδα, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
 
Στα τέλη του Ιουνίου, πιστευόταν ότι 60 Γερμανοί ισλαμιστές βρίσκονταν στη Συρία. Η γερμανική κυβέρνηση εκτιμά ότι οι μαχητές αυτοί θα αποτελέσουν με την επιστροφή τους στη Γερμανία "έναν σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια" της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου