Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Η «θυσία» του Αβραμόπουλου κι ο «χωριάτης του 4%»

Samaras-Evangelos-Venizelos_kentrinews.grΠρωτόγνωρες στιγμές ζει, τα τελευταία 24ωρα, η βάση της ΝΔ, μετά την παράδοση της εξουσίας – άνευ όρων όπως λένε κάποιοι- στον (βουλιμικό) Βενιζέλο. «Δώσαμε θάρρος στον χωριάτη του 4% και ανέβηκε στο κρεβάτι της εξουσίας» έλεγε το πρωί της Κυριακής .....
, σε ψηφοφόρους του , γαλάζιος βουλευτής της Θεσσαλονίκης. Το κλίμα είναι εκρηκτικό στους κόλπους της ΝΔ, με την πλειοψηφία των βουλευτών και των στελεχών, να μην μπορεί να δεχτεί πως το κόμμα του 30% «υπέκυψε», όπως υποστηρίζουν, στις ορέξεις του Ευάγγελου Βενιζέλου. «Εφόσον επαληθευτούν όλα όσα ακούγονται για τη νέα κυβέρνηση, τότε ας πάει η ΝΔ, στις επόμενες εκλογές, να κάνει αγώνα με τη Φώφη, τον Κουκουλόπουλο, τον Πρωτόπαπα και τον Χρυσοχοϊδη», δήλωσε το kentrinews, προβεβλημένο στέλεχος της Συγγρού.
Ο Βενιζέλος “απαιτεί” τη “θυσία” του Αβραμόπουλου
Οι εξελίξεις τις επόμενες ώρες αναμένεται να είναι ραγδαίες και ενδεχομένως ανεξέλεγκτες για το κόμμα της ΝΔ. Ειδικά, εάν επιβεβαιωθούν όσοι από την Ιπποκράτους υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός κι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν (!!!) να «θυσιάσουν» τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο. Σύμφωνα με τα όσα λένε στην Ιπποκράτους, Σαμαράς και Βενιζέλος συναντήθηκαν μυστικά ,το βράδυ του Σαββάτου, και «κλείδωσαν» το νέο κυβερνητικό σχήμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απαίτησε να είναι αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών.  Στη συνέχεια στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Βορειοελλαδίτης στην καταγωγή, εισηγήθηκε , σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στον Αντ. Σαμαρά να ικανοποιήσει το αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ λέγοντας το εξής αμίμητο: «Πρόεδρε, δεν μπορούμε για τον Αβραμόπουλο να τα ‘’σπάσουμε’’ με τον Βενιζέλο. Πρότεινέ του το Άμυνας κι αν δεν θέλει να τον αφήσεις εκτός κυβέρνησης» ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα λόγια του συνεργάτη του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με το σκεπτικό του, στην περίπτωση που αρνηθεί ο Αβραμόπουλος να… υποβιβαστεί για χάρη του ΠΑΣΟΚ και του Βενιζέλου, τότε θα «εκτεθεί» στην κοινή γνώμη, διότι όπως είπε «θα φανεί ότι βάζει πάνω απ΄ την προσπάθεια της κυβέρνησης το πολιτικό του μέλλον». Από το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου, τονίζουν πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών κι όλα όσα ακούγονται είναι πολιτικά και δημοσιογραφικά κουτσομπολιά. Επίσης προσθέτουν πως υπάρχει τακτική επικοινωνία Σαμαρά-Αβραμόπουλου, καθώς κι ότι έχουν συμφωνήσει να μην αλλάξει πόστο ο πρώτος τη τάξει υπουργός. Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών τηρεί σιγή ιχθύος και δεν απαντά στα αγωνιώδη ερωτήματα που δέχεται, τις τελευταίες ώρες, από δεκάδες βουλευτές και στελέχη της ΝΔ. Από το περιβάλλον του Δ. Αβραμόπουλου εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι ο Αντ. Σαμαράς δεν θα «παραβιάσει» το πρωτόκολλο τιμής που έχουν, από το 2009, συμφωνήσει μεταξύ τους, καθώς κι ότι οι σχέσεις του με τον πρωθυπουργό είναι άριστες. Μάλιστα βουλευτής που βρίσκεται κοντά στον υπουργό Εξωτερικών, υποστηρίζει πως όλα όσα ακούγονται είναι κακοήθειες, που διαρρέουν κάποιοι που θέλουν να τορπιλίσουν τη σχέση Σαμαρά-Αβραμόπουλου. Τέλος, υπάρχουν και εκείνοι που ισχυρίζονται ότι όλα αυτά τα προσβλητικά και απαξιωτικά που λέγονται και γράφονται για τον υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της ΝΔ, προέρχονται, κατά βάση, από φίλους και συνεργάτες της Ντόρας Μπακογιάννη.
ΥΓ. Σύμφωνα με έμπειρο και μετριοπαθή βουλευτή της ΝΔ, “προσφέρουν κακές υπηρεσίες στον Αντ. Σαμαρά, όσοι από τους συμβούλους του διαρρέουν δεξιά κι αριστερά περί υποβάθμισης και… θυσίας του Αβραμόπουλου”.
 kentrinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου