Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΕΠΑ (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας): ΑΙΣΧΟΣ, ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΚΑΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ.ΒΙΝΤΕΟ

 

Πληθαίνουν οι περιπτώσεις συμπολιτών μας που αγανακτούν με την κατάσταση που επικρατεί στα  Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΠΑ ή ΚΕΠΑ). Βγαίνουν στα ραδιόφωνα, μιλώντας για καθυστέρηση ενός χρόνου μέχρι να περάσουν από επιτροπή για να πάρουν την απόφαση αναπηρίας που θα τους επιτρέψει να εκταμιέυσουν αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα. Κανείς δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητα ελέγχου, αλλά λίγο σεβασμό προς όλους όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες πάνω απ’όλα!

Δηλαδή, Ε Λ Ε Ο Σ!

Που είναι όλοι οι κλάψες-βουλευτές που μας το παίζουν μεγαλόκαρδοι πριν τις κάλπες, ευαίσθητοι, αγκαλιές φιλιά στην ΕΛΕΠΑΠ, χειραψίες σε παραπληγικούς, οι κλασικοί μαϊντανοί της πτέρυγας καρκινοπαθών συνοδευόμενοι απο καμεραμέν στις ειδήσεις των 19.00, 20.00 και 21.00.

Έκκληση να δείξουν ανθρωπιά 

Αναγνώστρια  καταγγέλλει ότι εδώ και επτά χρόνια έχει εκδοθεί γνωμάτευση από το ΙΚΑ σύμφωνα με την το ποσοστό αναπηρίας της είναι 80% λαμβάνοντας την αντίστοιχη σύνταξη. Όμως μετά την τελευταία εξέταση της από  Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας στα τέλη του 2012 βγήκε η απόφαση ότι το ποσοστό αναπηρίας της είναι πλέον 45%. Η 37χρονη γυναίκα έχει υποβληθεί σε αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις σε μαστό και θυρεοειδή λόγω καρκίνου. Διαβάστε το μήνυμα της.

«Καλησπέρα. Το 2005 χειρουργήθηκα από καρκίνο μαστού, το 2009 από καρκίνο θυρεοειδή, από το 2005 έπαιρνα σύνταξη αναπηρίας από το ΙΚΑ με ποσοστό 80%,ολα καλά μέχρι εδώ. Τον προηγούμενο μήνα πέρασα από ΚΕΠΑ, σήμερα πήρα την απόφαση αναπηρία 45%. Ξαφνικά, φύτρωσε το στήθος, ξαφνικά εμφανίστηκαν οι λεμφαδένες μου, βγήκε ο θυρεοειδής μου; Είμαι μόνο 37 χρόνων και πολύ άτυχη και τυχερή μαζί. Δεν ξέρω τι να κάνω” γράφει ανάμεσα σε άλλα η γυναίκα που συμπληρώνει : “Ο άντρας μου είναι άνεργος και έχω ένα κοριτσάκι 10 χρόνων. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;».

 

Τελειωμό δεν έχει η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων ατόμων με αναπηρία από τη γραφειοκρατία που επικρατεί στη Διεύθυνση Αναπηρίας του ΕΟΠΥΥ, αλλά και στην τοπική γραμματεία του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Χθες 20 ασφαλισμένοι που επρόκειτο να εξεταστούν από τη δευτεροβάθμια επιτροπή για πνευμονολογικές ασθένειες, οι εξετάσεις τους ακυρώθηκαν, καθώς ο πρόεδρος της επιτροπής δήλωσε κώλυμα, αφού ήταν πρόεδρος και της πρωτοβάθμιας που είχε ελέγξει αρχικά τους υποψήφιους και φυσικά δεν μπορούσε να ελέγξει τον εαυτό του(!). Από την άλλη 15χρονη μαθήτρια που επρόκειτο να εξεταστεί δευτεροβάθμια για διάφορα νοσήματα τις προάλλες, τελικά αναβλήθηκε η εξέτασή της, καθώς θεωρήθηκε από τους γιατρούς, ότι «η αρχική αξιολόγηση δεν ήταν σωστή από τη Διεύθυνση Αναπηρίας»…

Οι ασφαλισμένοι θεωρούν ότι όλα αυτά γίνονται, διότι ο ΕΟΠΥΥ θέλει να περιορίσει τις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα που χορηγεί και εφευρίσκουν διάφορες προφάσεις και αφορμές, έτσι ώστε να μην πιστοποιούνται οι αναπηρίες ασφαλισμένων που βάσει του νόμου και των παθήσεών τους τις δικαιούνται.

Δυστυχώς ο τρόπος που έχει δομηθεί το ΚΕΠΑ δημιουργεί απίστευτη ταλαιπωρία και δυσβάστακτο οικονομικό κόστος για τα άτομα με αναπηρία και των οικογενειών τους των οποίων : α) το ποσοστό αναπηρίας τους πρέπει να επανεκτιμηθεί β) η αναπηρία ή χρόνια πάθηση εμφανίσθηκε πρόσφατα ή γ) οι υποθέσεις τους παραμένουν εκκρεμείς αφού δεν είχαν εξεταστεί από τις καταργούμενες Υγειονομικές Επιτροπές.

Το πλήθος των υποβληθέντων αιτημάτων, ο μεγάλος αριθμός εκκρεμουσών περιπτώσεων που υπήρχαν ήδη στις επιτροπές των ασφαλιστικών Ταμείων και πριν την δημιουργία του ΚΕΠΑ, η έλλειψη ιατρών του ειδικού σώματος η ελλιπής κάλυψη των εξόδων μετακίνησής των ατόμων με αναπηρία εκτός έδρας λόγω της μη λειτουργίας των ΚΕΠΑ σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες , δημιουργούν δυσλειτουργίες και τραγικές καθυστερήσεις στην έκδοση γνωματεύσεων των Α/βάθμιων ή Β/βάθμιων Επιτρπών που φτάνουν και διάστημα αναμονής μέχρι και εννέα μήνες.Η

διοίκηση του ΙΚΑ (κεντρικά) εξέδωσε, για μια ακόμη φορά ανακοίνωση, λέγοντας ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξομάλυνση της διαδικασίας. Στην ανακοίνωση του ιδρύματος αναφέρεται ότι, παρά το γεγονός ότι το ΙΚΑ δημιούργησε τον μηχανισμό για την εξασφάλιση της ενιαίας υγειονομικής κρίσης μέσω της λειτουργίας του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί έγκαιρα στον όγκο των περιστατικών που εκλήθη να διαχειριστεί, κυρίως λόγω έλλειψης του απαιτούμενου αριθμού γιατρών του Ειδικού Σώματος, αλλά και αδυναμιών της διαδικασίας, με αποτέλεσμα τις καθυστερήσεις και την ταλαιπωρία των πολιτών, ιδίως σε περιστατικά νευρολογικά / ψυχιατρικά, που παρουσιάζουν μεγάλη συχνότητα και αυξητική τάση.

Σύμφωνα με το ΙΚΑ ο αριθμός των γιατρών θα αυξηθεί σημαντικά, ώστε να προγραμματιστούν το ταχύτερο δυνατό υγειονομικές επιτροπές και με σειρά προτεραιότητας να διευθετηθούν οι χιλιάδες, σ’ όλη τη χώρα, εκκρεμότητες που υπάρχουν ετούτη την ώρα. Σημειώνουμε πάντως ότι τέτοιου είδους υποσχέσεις οι ανάπηροι έχουν ακούσει ουκ ολίγες φορές τους τελευταίους μήνες.
Άνθρωπος του παρλαπίπα μιλά στη ΝΕΤ για το μεγάλο θέμα της αναπηρίας και των επιτροπών για τις συντάξεις. 05/04/2013
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ....

 



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ.Δεκάδες καταγγελίες από αναπήρους που επί μήνες περιμένουν να κληθούν για τον τελικό έλεγχο απ’ την υγειονομική επιτροπή… χωρίς, εν τω μεταξύ, να λαμβάνουν το επίδομα που δικαιούνται. Εξοντωτική η διαδικασία στα ΚΕΠΑ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΔΕΗ-ΟΤΕ κλπ.ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΗΒΕΡΝΗΣΗΣ; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ..... ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΡΕΥΜΑ.ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ;ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ.ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΡΕΥΜΑ Ο ΑΝΑΠΗΡΟΣ  ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ ΦΑΡΜΑΚΑ.....ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΔΙΑΟΛΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΩΡΑ ΑΝΑΓΚΗΣ;ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΘΕΙ ΑΥΤΑ ΑΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.....ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥΣ!!!


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΗΓΗ.ΚΟΜΠΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου