Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΠΛΗΡΩΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ.....ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ''ΠΕΡΑΣΕΙΣ'' ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ.....500 κρατούμενοι στην Αλβανία

500 κρατούμενοι στην Αλβανία

500 κρατούμενοι στην Αλβανία
Αλβανοί κρατούμενοι, περίπου 500, αναμένεται να μεταφερθούν τους επόμενους μήνες στις φυλακές της Αλβανίας, σε μια προσπάθεια αποσυμφόρησης των ελληνικών φυλακών.
Στόχος είναι να μεταφερθούν στις φυλακές της γειτονικής χώρας οι περισσότεροι από τους 2.300 Αλβανούς κρατούμενους στα ελληνικά σωφρονιστικά ιδρύματα.
Σύμφωνα με tovima.gr, υπήρξε θετική απάντηση εκπροσώπου του αλβανικού υπουργείου Δικαιοσύνης στον Έλληνα υφυπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Καραγκούνη που προωθεί τη σχετική διαδικασία.
Πιθανολογείται δε, ότι το πρόγραμμα κράτησης Αλβανών στη γειτονική χώρα θα επιδοτηθεί από την Ελλάδα με ποσό που θα προσεγγίζει τα 5 ευρώ την ημέρα ανά άτομο. Αντίστοιχο δηλαδή του ημερήσιου κόστους για το φαγητό και την περίθαλψη κάθε κρατούμενου στις ελληνικές φυλακές.
Παρόμοιες συμφωνίες μεταφοράς κρατουμένων προωθούνται και με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, αφού από αυτές τις χώρες βρίσκονται έγκλειστοι στις ελληνικές φυλακές περίπου 1.000 κρατούμενοι (σχεδόν 500 από κάθε χώρα). Αντίστοιχες συμφωνίες μεταφοράς φυλακισμένων έχουν υπογράψει η Γερμανία και η Γαλλία με αφρικανικά κράτη. Αυτές οι συμφωνίες ωστόσο προέβλεπαν την κατασκευή φυλακών από τους Ευρωπαίους στις αφρικανικές χώρες, κάτι που δεν ζητείται από την αλβανική πλευρά.

Πηγή: tovima.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου