Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Βγενόπουλος για Σαρρή: "Δεν ξέρει τι του γίνεται" Κατηγορεί τον Χριστόφια για καταστροφή των τραπεζών



Βγενόπουλος για Σαρρή: "Δεν ξέρει τι του γίνεται"

Στην αντεπίθεση βγαίνει ο Ανδρέας Βγενόπουλος που κατηγορεί τους Κύπριους και ειδικά τον υπ. Οικονομικών ότι δεν "ξέρουν τι τους γίνεται" ενώ αναφέρεται και στα σεξουαλικά του κ. Σαρρή. Υποστηρίζει ακόμη ότι έχει πολλά να αποκαλύψει στην κυπριακή Βουλή, ότι τα μεγάλα συμφέροντα είναι πίσω από την Τράπεζα Κύπρου. Κατηγόρησε και τον Δημήτρη Χριστόφια ότι κατέστρεψε τις τράπεζες.


Μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο και στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο ο πρόεδρος της Marfin Investment Group Ανδρέας Βγενόπουλος  χαρακτήρισε την κατάσταση στην Κύπρο πρωτοφανή καταστροφή που δεν υπήρχε λόγος να γίνει και απέδωσε ευθύνες στον υπουργό Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή.
Μάλιστα, καταφέρθηκε με πολύ σκληρές εκφράσεις εναντίον του κ. Σαρρή και είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν ξέρει τι του γίνεται».
“Κύριος υπαίτιος των όσων συνέβησαν στην Κύπρο ο ΥΠΟΙΚ Μ. Σαρρής”, ο οποίος “δεν ξέρει τι του γίνεται”, ανέφερε. Μάλιστα αναφέρθηκε και στην προσωπική του ζωή λέγοντας: ”Ο Σαρρής έχει συλληφθεί στο παρελθόν για ανάρμοστες σεξουαλικές πράξεις με 17χρονο! Δεν πήγε ποτέ να δικαστεί!” “Ο Σαρρής έχει συλληφθεί γυμνός σε μασάζ με 17χρονο Τουρκοκύπριο!”, υπογράμμισε, ενώ έσπευσε να προσθέσει ότι “δε με ενδιαφέρει η σεξουαλική του πράξη, δεν έχω τίποτα εναντίον των ομοφυλόφιλων”.

Σύμφωνα με τον κ. Βγενόπουλο, οι χειρισμοί που έγιναν από την κυπριακή πλευρά ήταν κωμικοτραγικοί και η Κύπρος «πλήρωσε το τίμημα της ανεπάρκειας ενός διαπλεκόμενου πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου».
Ο πρόεδρος της MIG δήλωσε ότι «δεν υπάρχει σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της κατάστασης, γίνονται σπασμωδικά μέτρα από ανεπαρκείς ανθρώπους, που τώρα μάλιστα είναι και φοβερά κουρασμένοι».

Σύμφωνα με τον κ. Βγενόπουλο «δεν έχει πειστεί κανένας οτι υπάρχει άνθρωπος στην Κύπρο που ξέρει τι του γίνεται» και σημείωσε ότι τα περιοριστικά μέτρα στις τράπεζες μπαίνουν στην τύχη.
Τόνισε ότι το μόνο πρόβλημα της Κύπρου δεν είναι ο διογκωμένος τραπεζικός τομέας, αλλά είναι εύκολο να κατηγορήσει κανείς τις τράπεζες.

Μάλιστα, είπε πως «Ο κ. Χριστόφιας είπε ‘ναι’ στο κούρεμα των ομόλογων και κατέστρεψε τις τράπεζες». “Ο πρώην πρόεδρος Χριστόφιας είπε ναι στη συμμετοχή στο ελληνικό PSI, χωρίς να ξέρει τίποτα, χωρίς να έχει ιδέα”, συνέχισε και προσέθεσε: “Ο Χριστόφιας είπε ναι στο κούρεμα των ομολόγων και κατέστρεψε τις τράπεζες – Και μετά κατηγορούν τις τράπεζες!”. “Θα τρελαθούμε τελείως; Κατηγορούν τις τράπεζες χωρίς να φταίνε”, είπε.

Όπως είπε, από το 2009 είχε κάνει διαβήματα στις κυπριακές αρχές ζητώντας αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο των τραπεζών, κάτι που αρνήθηκαν.

Χαρακτηριστικά δήλωσε «με κράτησαν εγκλωβισμένο στην Κύπρο, χωρίς καμία αλλαγή του θεσμικού πλαισίου» και τόνισε ότι αναγκάστηκε να φύγει, γιατί η τράπεζα είχε υποστεί δυσφήμηση από τις αρχές και έχανε τις καταθέσεις. Τόνισε μάλιστα ότι «μας δυσφήμισαν για να πάρει η τράπεζα Κύπρου τις καταθέσεις μας».

Ο κ. Βγενόπουλος δήλωσε ότι παρέδωσε μια τράπεζα υγιέστατη και τη διέλυσαν, χαρακτηρίζοντας «καταστροφικές» τις ενέργειες του κ. Σαρρή για την Λαϊκή (πρώην Marfin).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της MIG, τα μεγάλα συμφέροντα κρύβονταν πίσω από την Τράπεζα Κύπρου, όχι τη Λαϊκή και δήλωσε ότι «δικαίως είχα αποκαλέσει τον πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου δικτάτορα χωρίς γνώσεις»

Είπε ακόμα ότι δεν τον ήθελαν ποτέ στην Κύπρο και υπογράμμισε ότι αν τον καλέσει η κυπριακή Βουλή, έχει πολλά να πει και να αποκαλύψει.

Αναφορικά με το δάνειο στη Μονή Βατοπεδίου, που κάποιοι το χαρακτήρισαν επισφαλές, ο κ. Βγενόπουλος είπε ότι το μοναστήρι έγινε πελάτης της τράπεζάς του 2,5 χρόνια πρν το υποτιθέμενο σκάνδαλο ενώ υποστήριξε ότι είναι «τερατώδη» ψέματα οι κατηγορίες γύρω από το ζήτημα αυτό.

Ο κ. Βγενόπουλος υπογράμμισε ότι έχει προσφύγει στο διεθνές διαιτητικό δικαστήριο, κατά των κυπριακών αρχών και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα κερδίσει, καθώς «όσα λένε είναι χωρίς το παραμικρό στοιχείο».

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, είπε ότι χάρη στις κινήσεις του Γιώργου Προβόπουλου, του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, προστατεύτηκε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και εκτίμησε ότι είναι θετική η κίνηση της τράπεζας Πειραιώς να απορροφήσει τις κυπριακές.




ikypros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου