Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ , ΞΕΠΟΥΛΉΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ

ΞΕΡΩ ΞΕΡΩ ΣΑΣ ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΜΕ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΕΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΩ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΕΣ

ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ. ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΑΜΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ

ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΨΑΞΑ ΗΤΑΝ:

ΟΤΙ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΥΨΗΛΟ 2,1 ΔΙΣ (η Λαική έχει παρουσία και σε άλλες χώρες) . 2 δισ απο την Ουκρανία , Ρωσία, Αγγλία, Κίνα κλπ ΣΥΝΟΛΟ 9.... ΚΑΙ ΕΒΓΑΙΝΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !!!!!!!!!!
ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΑ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΕΣ

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ

ΛΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
Ήδη, κυκλοφορήσαν φήμες και στοιχεία από τον Μάιο ΤΟΥ 2012 ότι είχαν δοθεί δάνεια ύψους ενός δις σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα και την χρόνια, το 2011, που εμπλάκηκε στην προεδρία της τράπεζας ο κ. Σαρρής !!!!!!!!!!!! ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ !!!!!!!!, τα δάνεια σε μέλη του Δ.Σ. είχαν φτάσει στα 400 εκατομμύρια. Ταυτόχρονα, κυκλοφορούσαν πληροφορίες για μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε αθλητικούς παράγοντες. Και δημοσιεύτηκε, επίσης, και ένα ζήτημα παραχώρησης δανείων σε ιρανούς επιχειρηματίες για αγορά επαύλεων από εργοληπτικές εταιρείες, χωρίς να υπάρχει διασφάλιση για την αποπληρωμή των δανείων. Τελικά, οι οικοδομικές εταιρείες πληρώθηκαν, αλλά τα δάνεια δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος αποπληρωμής – και σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν είναι «μη εξυπηρετούμενα» για μήνες. Τίθενται κατά συνέπεια και ζητήματα μεσαζόντων – οι δικηγόροι είναι πάντα ένας νευραλγικός κρίκος στην όλη διαδικασία διαπλοκής των τραπεζών.
Και σαν να μην έφταναν τα εσωτερικά προβλήματα, εμφανίστηκαν και διεθνή: βρετανοί, οι οποίοι πήραν δάνεια από την Λαϊκή, για «αγορά εξοχικών κατοικιών» σκοπεύουν να καταφύγουν στα δικαστήρια γιατί, υποστηρίζουν, ότι «παρασύρθηκαν» η παραπλανήθηκαν από «τράπεζες, κυπριακές εταιρείες ανάπτυξης γης και βρετανούς σύμβουλους» να πάρουν δάνειο σε ελβετικά φράγκα – με αποτέλεσμα να μην μπορούν τώρα να πληρώσουν τις δόσεις. Πολλά δάνεια της Λαϊκής σε αυτόν τον τομέα είναι ήδη «μη εξυπηρετούμενα».

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
Το πρώτο σκάνδαλο που διέρρευσε αφορούσε τη ρωσική τράπεζα Uniastrum. Το θέμα της τράπεζας είχε εγείρει, πριν από μερικούς μήνες, ο τέως υπουργός οικονομικών, Χ. Σταυράκης: στο βιβλίο του «Οικονομία στην Πολιτική, Πολιτική στην Οικονομία» όπου καταγράφει την προσπάθεια του να πείσει τον τότε διοικητή της Κεντρικής, τον Α. Ορφανίδη, να καθυστερήσει την αγορά της τράπεζας.
Ο Ορφανίδης αρνήθηκε και τελικά η τράπεζα αγοράστηκε για πολύ περισσότερα από όσο άξιζε με βάση τις τιμές μετά την κρίση του 2008. Ο Σταυράκης απέδωσε το λάθος στο πείσμα του Ορφανίδη. Είναι, όμως, πιθανόν να υπήρχαν και ευρύτερα συμφέροντα, τελικά. Η παράλογη απόφαση να αγοραστεί πιο ακριβά η τράπεζα, συνοδεύτηκε και από μια σειρά από παράδοξες πρακτικές της τράπεζας στη Ρωσία, όπως οι σχέσεις της με θυγατρικές και άλλες εταιρείες και συμφέροντα. Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο:
«Η έκθεση υποστηρίζει ότι εταιρεία που συνδέεται με στελέχη της ρωσικής θυγατρικής λειτούργησαν σε βάρος της μητρικής, δημιουργώντας ένα πολύπλοκο μηχανισμό παραχώρησης δανείων σε εταιρείες με άγνωστους ακόμα μετόχους.»
Αν και η Τράπεζα Κύπρου επέμενε ότι οι ζημίες ήταν συγκριτικά μικρές - μερικά εκατομμύρια - το συνολικό κόστος, μάλλον, θα είναι πολύ μεγαλύτερο, αν υπολογιστούν τα αρχικά επιπλέον κόστη της εξαγοράς, οι κρυμμένες ζημιές από την διαπλοκή που ανιχνεύτηκε από την έρευνα και οι τελικές ζημιές από την πώληση της τράπεζας. Η έρευνα, ουσιαστικά, έδειχνε ότι κάτω από την επιφάνεια υπήρχαν διάφοροι σκελετοί στα ντουλάπια των τραπεζών.
Η διαρροή των πληροφοριών, ότι στην αγορά των ελληνικών ομολόγων της Τράπεζας Κύπρου (1.8 δις – το ποσό το οποίο ζήτησε η Λαϊκή Τράπεζα για να έχουμε συγκριτικό μέτρο) υπήρχαν προμήθειες 5% !!!!!!!!!!!!!!! . Η εφημερίδα Χαραυγή υπολογίζει ότι τα κέρδη από τις προμήθειες μπορεί να έφταναν και στα 100 εκατομμύρια. !!!!!!!!!! Τον Δεκέμβριο του 2009 η Τράπεζα φέρεται να είχε «μειώσει σημαντικά» την «συμμετοχή» της σε ελληνικά ομόλογα, την ίδια ακριβώς περίοδο ξεκίνησε μια ξέφρενη αγορά ελληνικών ομολόγων η οποία έφτασε μέχρι τον Απρίλιο του 2010 σχεδόν τα 2 δις. Αυτές οι αγορές (σύμφωνα με έγγραφο της Τράπεζας Κύπρου του 2012), έγιναν με «προφορικές οδηγίες» !!!!!!!

ΣΗΜΕΡΑ ανακοινώθηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης το διάταγμα πώλησης των δύο μεγάλων κυπριακών τραπεζών με τη χρήση του πρόσφατου νόμου πλαίσιο για εξυγίανση των τραπεζών.
Σκοπός του παρόντος διατάγματος είναι η πώληση των εργασιών της Τρ. Κύπρου/Cyprus Popular. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Ε;
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ......

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ.
ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ Η ΛΑΙΚΗ Η ΚΑΚΗ;
ΜΑΛΛΟΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗΣ ...........ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ
Άνω των 80 εκατ. ευρώ διακινήθηκαν δια της θυγατρικής της Deutsche Bank, Deutsche Bank Russia στο νησί μεταξύ 2007 – 2009. Κοινώς, η ρωσική θυγατρική της γερμανικής τράπεζας μέσω κοινοπραξίας με το σχήμα UFGIS Holding καρπώθηκε κι απόλαυσε πλήρως την φορολογική πολιτική της Κύπρου και τώρα κάνει πως δεν ξέρει τίποτα. Η UFGIS Cyprus μόνο το 2008 έφθασε να απασχολεί στα γραφεία της στη Λευκωσία 150 άτομα!!!!!!!!!!!!
Μια πρόχειρη λοιπόν εκτίμηση μιλάει για διακίνηση κεφαλαίων ακόμα και 500 εκατ. ευρώ κάτι που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να αποκαλυφθεί από κάποιο έλεγχο των κυπριακών εποπτικών αρχών. Μάλιστα πηγές μας αναφέρουν πως ένας πολύ γνωστός Γερμανός πολιτικός έχει διακινήσει χρήματα μέσω της συγκεκριμένης «στάσης» στην Κύπρο, του οποίου το όνομα όταν αποκαλυφθεί θα γίνει πάταγος! ΟΜΩΣ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΖΕΣ και άλλου είδους ανταλλακτικά ......ΤΗΣ ΖΙΕΜΕΝΣ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΡΩΤΟΣΈΛΙΔΟ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΤΙΣ 14/11/2008 ...................

ΛΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟΥ.......
ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ;
ΣΤΟΝ ΣΑΛΛΑ Ε;
Τίποτα το μεμπτό δεν έκανε ο κ. Σάλλας δανειζόμενος από την Marfin του κ.Βγενόπουλου μέσω offshore της οικογένειάς του!!!!!!!!!!!! για να αγοράσει μετοχές στην Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που αποφάσισε το ΔΣ της τράπεζας υπό την προεδρία του. !!!!!!!!!!!!!!!

Η Τράπεζα της Ελλάδος, ερωτηθείσα από το Reuters για το κατά πόσον τέτοια δάνεια προς τραπεζίτη από άλλη τράπεζα είναι θεμιτά ή όχι, απάντησε ως εξής (σε δική μου μετάφραση από το αγγλικό κείμενο που μου παρείχε το Reuters): «Το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν απαγορεύει την δανειοδότηση νομικού ή φυσικού προσώπου με στόχο την συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ενός άλλου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.»
Όταν η Τράπεζα της Ελλάδος ρωτήθηκε τι ποσοστό των 13 δις «νέων» κεφαλαίων που έχουν εισέλθει στις ελληνικές τράπεζες από το 2008 οφείλονται σε δανεισμό της μίας ελληνικής τράπεζας από μια άλλη ελληνική τράπεζα (δάνεια δηλαδή που μόνο εικονικά επανακεφαλαιοποιούν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα), η Τράπεζα της Ελλάδος αρνήθηκε να απαντήσει.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΠΟΣΑ ΠΗΡΕ Ο ΣΑΛΛΑΣ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΦΙΝ;
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΕ ΠΑΝΤΩΣ ΠΗΡΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕ.......

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΛΛΑ;
ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΝΥΦΗ......ΚΑΙ Ο ΑΡΡΑΒΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΡΌΘΥΡΑ

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕΣ;
 
 ΜΕΓΕΘΟΣ ΜΕΓΑΛΟ. ΚΑΝΤΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΕΙΤΕ

Η ΒΟΜΒΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΡΙΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ Η ΛΑΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΛΕΓΟΤΑΝ MARFIN ΕΓΝΑΤΙΑ BANK ME ΙΣΧΥΡΟ ΑΝΔΡΑ ΤΟΝ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ.

ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ Η ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΧΕ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΜΕ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ 2 ΔΙΣ ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 5%

ΟΤΙ Ο ΣΑΛΛΑΣ ΠΗΡΕ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ MARFIN (ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΥΨΟΥΣ) ΜΕΣΩ OF SHORE ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!!!!!!!!!!!!!

ΟΤΙ ΟΙ "ΚΑΘΑΡΟΙ" ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΥΚΛΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΖΕΣ ΜΕΣΩ ΡΩΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΧΑΣΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗ ΑΓΟΡΑ ΣΤΟ 25% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥΣ (ΤΟ ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΤΑΜΕΙΩΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 78% ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ)

ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΟΤΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ

ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΟΤΙ ΧΘΕΣ το σώμα δίωξης φορολογικού εγκλήματος της Ρωσίας μαζί με εισαγγελικούς λειτουργούς, εισέβαλλε στα γραφεία των γερμανικών κομμάτων που υπάρχουν στην Ρωσία αλλά και σε γερμανικές ΜΚΟ, προκαλώντας την οργή των Γερμανών!

Στο στόχαστρο βρέθηκε ακόμα και το περιβόητο ίδρυμα “Αντενάουερ”, αμεσα συνδεδεμένο με το κόμμα της Μέρκελ! Έφοδοι έγιναν επίσης στο ίδρυμα Φρίντριχ Έμπερτ (FES) που συνδέεται με τους σοσιαλδημοκράτες.
Όλα αυτά συνέβησαν παραμονές της επίσκεψης Πούτιν στο Βερολίνο και προκαλούν ήδη αντιδράσεις σε ανώτατο επίπεδο.

ΤΙ ΒΡΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΔΟ; ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ Ο ΑΣΣΑΝΤ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΝΕΚΡΟΥ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΚΑΙ Ο ηγέτης της συριακής αντιπολίτευσης Μόαζ Αλχάτιμπ (ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑΙΤΕΊΤΑΙ) δήλωσε πως η απόρριψη εκ μέρους το ΝΑΤΟ του αιτήματός του να υποστηριχθούν οι ανταρτοκρατούμενες περιοχές στο βορρά από πυραύλους Πάτριοτ έστειλε στην κυβέρνηση του Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ το μήνυμα ότι μπορεί «να κάνει ό,τι θέλει».

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΟΤΙ Η ΛΑΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΝΑΙ ΝΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΗ

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΒΙΕΝΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ MARFIN ΤΟΥ

Η MARFIN ΕΙΧΕ ΤΟ 5% ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΟΤΕ. ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟ 20% ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΡΟΣ 26 ευρώ ΤΗΝ ΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΟΤΕ για μια συμμετοχή μειοψηφίας, όταν η μετοχή του διαπραγματευόταν στο Χρηματιστήριο έναντι 18 ευρώ!!!!!!! Αν Ο Αλογοσκούφης δεν έλεγε το "ΟΚ" ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΟΛΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟΥ ΟΤΕ , το 19,98% του ΟΤΕ που που πουλούσε ο Βγενόπουλος κανείς δεν θα πλήρωνε 2,5 δισ. ευρώ, αν δεν ήξερε ότι με αυτό το "ταπεινό", για τα ευρωπαϊκά δεδομένα ποσό, εξασφαλίζει τον έλεγχο του ΟΤΕ. ΤΟ Ο.Κ. ΟΜΩΣ αποτιμήθηκε ΣΤΑ 800 εκατ. ευρώ από τους Γερμανούς, θα εξασφάλιζε Βγενόπουλος κέρδος 225 εκατ. ευρώ;

ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ (ΜΕ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΟ ΕΦΡΑΙΜ) ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΗΣ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ. ΕΙΠΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ !!!!!!!

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
Η MARFIN χρηματοδότησε την Μονή Βατοπαιδίου με ένα σύνολο κεφαλαίων ύψους 156,9εκατομμυρίων ευρώ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, μέσω σύναψης δανειακών συμβάσεων. Στις συγκεκριμένες συμβάσεις αναφερόταν ως σκοπός της χρηματοδότησης «η κάλυψη επενδυτικών αναγκών !!!!!!!!!!!!!!! της Μονής για την πραγματοποίηση επενδύσεων, που θα προτείνει η τράπεζα και θα επιλέγει ηπιστούχος...». 30 εκατομμύρια ευρώ από το δάνειο της Μarfin
προς τη Μονή χρησιμοποιήθηκαν για αγορές μετοχών του ΟΤΕ στις 12 και 19 Σεπτεμβρίου 2007. Πουλήθηκαν μάλιστα στις 20 του ίδιου μήνα, εκ των οποίων ποσό 20 εκατ. ευρώ τοποθετήθηκε μέσω του private banking της Μarfin Ρopular Βank σε δύο hedge funds με έδρα την Κύπρο.
Τοποθετήθηκαν 6,3 εκατ. ευρώ σε μετοχές του ΥΓΕΙΑ.(ΠΟΥ ΤΥΧΑΙΑ Ο ΒΙΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η MIG MEΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ)
Χρηματοδότησαν με 21 εκατ. ευρώ αγορά ακινήτου από την offshore Τorcaso κατά 6 εκατ. ευρώ (σ.σ.: γνωστή υπεράκτια από την αγορά της κατοικίας του κ. Ακη Τσοχατζόπουλου επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, συμφερόντων του κ. Γ. Σαχπατζίδη) και τα άλλα 15 εκατ. ευρώ συμμετοχή της Μονής στην υπεράκτια Μadeus για τη συμμετοχή στην εταιρεία του Πάπιστα, Συμμετοχή ΑΕ.
4,79 εκατομμύρια τοποθετήθηκαν σε μετοχές της Marfin Popular Bank, που αποτελούσε βασικό κομμάτι στο τραπεζικό σύστημα του MIG.
* 10,4 εκατομμύρια δόθηκαν για να αγοραστούν μετοχές της VIVARTIA, η οποία ήταν αντικείμενο εξαγοράς του MIG.
* 4 εκατομμύρια δόθηκαν για συμμετοχή στην εταιρία Singular Logic,του ομίλου MIG.
Η περιβόητη εταιρεία ΑΝΘΕΜΙΑΣ του Αθανάσιου Πάπιστα που αγόρασε από τον ηγούμενο Εφραίμ τα 64 οικόπεδα του Δημοσίου, έχει συνεταίρο την Κυπριακή offshore εταιρεία Rassadel Ltd του Άθου Κοϊρανίδη, η οποία διαχειρίζεται και επενδύει τα χρήματα της Μονής Βατοπεδίου.
21,7 εκατομμύρια εξόφλησαν προηγούμενα δάνεια σε τράπεζες του ομίλου Marfin.
22,7 εκατομμύρια δόθηκαν για αγορά επιπλέον μετοχών MIG.
Η μονή Βατοπεδίου παίρνει τα δάνεια με εγγυητή την κυπριακή Rassadel, η οποία τότε εμφανιζόταν ως εταιρία ιδιοκτησίας του Αθου Κοιρανίδη. Η εταιρία έχει μετοχικό κεφάλαιο μόλις 1.000 λίρες Κύπρου, αλλά εγγυάται τη δανειοδότηση 175 εκατομμυρίων. Επιπλέον, όπως προκύπτει από τα έγγραφα, την εποχή εκείνη δεν διαθέτει καν νομιμοποίηση στην Ελλάδα. Η Rassadel έχει αποκτήσει σχεδόν 9 εκατομμύρια μετοχές αξίας περίπου 60 εκ. ευρώ. ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΓΙΟΚ ..................

Εντυπωσιακό είναι ότι τα 15,2 εκατ. ευρώ τοποθετήθηκαν σε δραστηριότητα αδιευκρίνιστη!

Το Βατοπέδι βάζει ως υποθήκη ακίνητα αξίας 40 εκατομμυρίων, ενώ για το υπόλοιπο ποσό (117 εκατομμύρια) μπαίνουν ως υποθήκη οι ίδιες οι μετοχές. Η ΑΞΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ 117.000.000 ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΣΤΙΣ 28/7/2010 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ αρχές της Κύπρου το άνοιγμα λογαριασμών της TORCASO που συνδέεται με το Βατοπέδι. Θέμα: Προανακριτική και η δανειοδότηση της μονής από την Marfin Bank

Την άρνηση της Κύπρου για άνοιγμα των λογαριασμών της εταιρείας TORCASO INVESTMENTS με το επιχείρημα πως δεν εμπλέκεται στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου και της λίμνης Βισθωνίδας, μετέφερε στην...
Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ο Στυλιανός Γκρόζος, πρόεδρος της Επιτροπής κατά της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. !!!!!!!!!!!!!!

13/2/2013
Στο αρχείο τέθηκε με απόφαση του εισαγγελέα Εφετών, Ι.Μωραϊτάκη, η δικογραφία που είχε σχηματιστεί για τα δάνεια της Μarfin Βank, συμφερόντων του Ανδρέα Βγενόπουλου, προς την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, καθώς δεν προέκυψε τέλεση αξιοποίνων πράξεων. ΧΑΧΑΧΑΧΑ :(

ΘΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΓΙΝΑΝ 17/2/2013 . ΟΤΙ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΕΙΧΕ ΠΡΤΙΕΣ ΣΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΚΑΙ Ο ΣΑΡΡΗΣ (ξεφωνημένη αδελφή άρα επικίνδυνος) ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ Ο ΣΑΡΡΗΣ ΕΙΧΕ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΒΙΕΝΟΠΟΥΛΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ............

Η Η ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΚΕ ΣΤΗΝ MARFIN POPULAR BΑΝΚ, με την υπ' αριθμ. 0040/5.2.2007 Σύμβαση χορήγησε στην Ι.ΜΟΝΗ ΕΜΜΑΟΥΣ δάνειο ποσού 17.000.000 €. Προέβη δε στην εγγραφή προσημειώσεως για ποσό 2.257.750 €. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημανθεί, ότι κατά τον χρόνο υπογραφής των ανωτέρω συμβάσεων δανείου, η Ι.Μ. ΕΜΜΑΟΥΣ δεν είναι ακόμα ιδιοκτήτρια των συγκεκριμένων ακινήτων που προσημειώθηκαν !!!!!!!!!!!!!!!!
Η MARFIN ΕΔΩΣΕ ΑΛΛΑ 35.000.000 ΔΑΝΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ !!!!!!!!!!!!!

Tον Φεβρουάριο του 2006 η Eλληνική Πολιτεία αναγνωρίζοντας !!!!!!!!!!!!!!! την κοινωνική και επιστημονική προσφορά του μοναστικού αυτού καθιδρύματος ΠΟΥ ΑΝΟΙΚΕΙ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑΣ του Αγίου Όρους και του Ιερού Κοινοβίου “Ευαγγελισμός της Θεοτόκου”, με την ψήφιση του Nόμου N. 3440/2006, ενέκρινε την σύσταση του ως κοινωφελές Ίδρυμα με την επωνυμία «ΙΔΡΥΜΑ ΟΡΜΥΛΙΑ» και τον τίτλο «ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΝΗ». Tο Ίδρυμα αναγνωρίστηκε ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου.
Το ίδρυμα ΟΡΜΥΛΙΑ (οδός Σκουφά αρ. 60Α) έχει δανειοδοτηθεί από την MARFIN για την απόκτηση 1.600.000 μετοχών....της MARFIN !!!!!!!!!!
Την ίδια επίσης διεύθυνση έχει και μία άλλη offshore με 1.800.000 μετοχές (αξίας μόλις !!!!!!!!! 12 εκατομμυρίων ευρώ) η οποία φέρεται ότι είναι συμφερόντων άλλης Μονής και συγκεκριμένα της Μονής Εμμαούς

Ένας άλλος από αυτούς που φέρονται να έχουν πάρει δάνειο περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ είναι η εταιρεία Modern Times. Η εταιρεία αυτή, εκτός από το ότι εκδίδει το κόμιξ ΜΙΚΡΗ ΛΟΥΛΟΥ, έχει και το 25% του ALTER. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΙΚΡΗ ΛΟΥΛΟΥ !!!!!!!

Ο κ. Βενιάμης ο οποίος φαίνεται να ελέγχει 17.396.000 μετοχές και να έχει λάβει δάνεια συνολικού ύψους 87.000.000 € περίπου, είναι Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και εκτός από αυτή την ιδιότητα είναι Πρόεδρος του ΔΣ της «OTESAT−Maritel» και έχει διατελέσει μέλος ΔΣ του ΟΤΕ. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Οι μέτοχοι που εξουσιοδότησαν τον κ. Βγενόπουλο προσωπικά να παραστεί στην Γενική Συνέλευση των μετόχων της 21/5/2010 και εμφανίζονται στον πίνακα μετόχων με αριθμούς 21, 22, 25, 58, 69, 70, 80, 133, 134, 140, 149, 155, 162, 172, 195, 208, 215, 223, 231, 251, 253, 268, 296, 276, 292, 311, 316, 323, 326, 335 και 344 έχουν λάβει δάνειο από την τράπεζα MARFINEGNATIA προκειμένου λάβουν μέρος στην αύξηση ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 5+ ΔΙΣ και να αποκτήσουν μετοχές.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


6/3/2009 ΜΕ ΠΟΣΟ ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, ολοκληρώνεται η αγορά απο την MIG συμφερόντων Βγενόπουλου, και η Ολυμπιακή Αεροπορία αλλάζει χέρια.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, υπήρξε μυστικό ραντεβού του ισχυρού άντρα της MIG Ανδρέα Βγενόπουλου με τον μεγαλομέτοχο της Aegean Ευτύχιου Βασιλάκη, όπου συζητήθηκε το θέμα της μεταβίβασης της Ο.Α. ΩΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠ
Παρέμβαση της τελευταίας στιγμής από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στο θέμα της Ολυμπιακής. Ο επίτιμος της Νέας Δημοκρατίας, που επισκέφθηκε σήμερα το Μαξίμου, φέρεται να έχει παρέμβει υπέρ του ενός εκ των μνηστήρων για την εξαγορά της Ολυμπιακής !!!!!!!!!!!!!!!!! Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

24/10/12 Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, σε σύσκεψη υψηλόβαθμων στελεχών της Olympic Air ανακοινώθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της κυρίας Μαλαματίνα ότι η εταιρεία πωλείται κατά 100% στην μέχρι πρότινος ανταγωνίστρια της εταιρεία Aegean Airlines κατά 100% αντί τπθ ποσού των 72 εκατ.ευρώ .
ΖΗΜΙΑ ΛΟΙΠΟΝ 130.000.000 + ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΙΧΕ (λέω εγώ) ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΟΝΤΡΗ

ΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ , ΣΑΛΛΑ, ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ, ΜΟΝΕΣ , ΟΜΟΛΟΓΑ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, ALTER,

ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ Η MARFIN;
Ράδιο Κορασίδης και το 58,78% της εταιρείας Elephant, που βρίσκονται σε διαδικασία συγχώνευσης, έναντι 22,2 εκατ ευρώ. Είκοσι μήνες μετά την εξαγορά της Ράδιο Κορασίδης από την Marfinη τελευταία αποφάσισε την πώληση της αλυσίδας ηλεκτρικών συσκευών στους παλαιούς μετόχους της.
Ετσι, χθες, η Marfin Investment Group, με επίσημη ανακοίνωσή της, ενημέρωσε τις χρηματιστηριακές αρχές και το επενδυτικό κοινό ότι αποχωρεί από τον κλάδο ηλεκτρικών συσκευών, καθώς προχώρησε στις 21 Δεκεμβρίου 2009 στη μεταβίβαση του ποσοστού της στην Ράδιο Κορασίδης, στην κυπριακή Lilavois Trading. ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟ ΚΟΡΑΣΙΔΗ !!!!!!!

ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;

ΝΑΙ ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vivartia (πρώην Δέλτα), Chipita, Μπαρμπα-Στάθης, Goody's, το ιδιωτικό νοσοκομείο Υγεία και τα μαιευτήρια Μητέρα και Λητώ, την Attica Holdings που έχει τα Super Fast Ferries και τα Blue Star Ferries, το Hilton Cyprus, τη Singular Logic !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Στη Singular Logic αναθέτει ο υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Μανιτάκης, το έργο της συγκέντρωσης, επεξεργασίας και παρουσίασης των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου.
Η εταιρία, η οποία «έχει εκτελέσει με επιτυχία το ίδιο έργο σε όλες τις προηγούμενες από το 1981 έως και σήμερα εκλογές», όπως αναφέρει η απόφαση του κ. Μανιτάκη, θα λάβει για το έργο της το ποσό των 2.152.500 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ, δηλαδή αμοιβή μειωμένη κατά 800.000 ευρώ σε σχέση με τις πρόσφατες εκλογές της 6ης Μαΐου. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΠΩΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
Για όλο αυτό το έργο, ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ, ΑΝ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ OFFSHORE, είναι ανώτερος των 500 ή κατώτερος !!!!!!!!!!!!!!!!


ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟ 51% ΤΗΣ MIG ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ
Έχει αποφασιστεί η γενική συνέλευση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και επιπλέον οι Pώσοι επέλεξαν να αγοράσουν μετοχές δίνοντας και Premium, θέμα γύρω από το οποίο παίχτηκε ένα «σκληρό» παρασκήνιο.

H VTB Bank, επί της ουσίας κρατική τράπεζα της Pωσίας που διοικείται από ανθρώπους του Πούτιν θα μετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 1,2 δισ. ευρώ, έχει προτείνει άλλο ένα δισ. για τις προβλέψεις.

Oι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Aλλαγή ονόματος σε Cyprus Popular Bank, καθώς το όνομα Marfin ανήκει στη Mig η οποία θέλει να το κρατήσει, παραίτηση των παλαιών μετόχων και αποφάσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το Xρηματιστήριο της Aθήνας και της Λευκωσίας και την εισαγωγή της νέας ρωσικής-μητρικής τράπεζας στο Xρηματιστήριο του Λονδίνου και της Mόσχας.


Ο πρόεδρος της Λαϊκής κ. Μιχάλης Σαρρής εξηγεί: «Η Λαϊκή τα προηγούμενα χρόνια αγόραζε, χωρίς έλεγχο, ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Περισσότερα από όσα σήκωνε το χαρτοφυλάκιό της». Επιπρόσθετα επισημαίνεται αρμοδίως ότι η τράπεζα δάνεισε με πάνω από 700 εκατ. ευρώ φυσικά πρόσωπα, τα οποία αγόρασαν μετοχές της MIG στην τιμή των 6,7 ευρώ. Η τιμή της μετοχής σήμερα έχει υποχωρήσει στα 20 λεπτά και τα δάνεια στα 510 εκατ. ευρώ. Οι εμπράγματες εγγυήσεις όμως δεν υπερβαίνουν τα 140 εκατ. ευρώ.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ Η ΛΑΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΗ;

2006 Η ελληνική Marfin Financial Group εξαγόρασε το ποσοστό της HSBC στη Λαϊκή Τράπεζα, αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό μερίδιο μειοψηφίας. Στη συνέχεια μέσω περαιτέρω εξαγορών η Marfin Group πέτυχε να αποκτήσει τον έλεγχο της Λαϊκής Τράπεζας, την οποία μετονόμασε σε Marfin Popular Bank

Στην Ελλάδα η Marfin Group συγχώνευσε τις τράπεζες Egnatia, Laiki και Marfin για να σχηματίσει τη Marfin Egnatia Bank, που είναι θυγατρική (με ποσοστό 95%) της Marfin Popular Bank. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2007 Η τράπεζα ανακοίνωσε την εξαγορά του 50,12% της εσθονικής AS SBM Βank.
Η MPB επίσης αγόρασε το 99.2% της ουκρανικής Marine Transport Bank έναντι US$ 156 εκατομμυρίων
Τέλος, η MPB αγόρασε το 43% της μαλτέζικης Lombard Bank για €48 εκατομμύρια από τη Banca della Svizzera Italiana του Λουγκάνο.
2008 Η Marfin Popular Bank ολοκλήρωσε την αγορά του 50,4% της CJSC RPB Holding, μητρικής εταιρίας της Rossisysky Promishlenny Bank (Rosprombank), έναντι 83 εκατομμυρίων € , καθιστώντας την έτσι την πρώτη ελληνική ή κυπριακή τράπεζα που απέκτησε έλεγχο τράπεζας στη Ρωσία.
2010 Η MPB πωλεί το 85% της Laiki Bank Αυστραλίας σε Τράπεζα της Βηρυτού, με νέο όνομα: Ελληνική Τράπεζα Βηρυτού. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2011 Η MPB πωλεί την πλειοψηφία των μετοχών της στην εσθονική θυγατρική της, και επιστρέφει στο ιστορικό της όνομά: Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου (Cyprus Popular Bank).

21/8/2012 Η Cyprus Popular Bank Public Co Ltd ανακοινώνει ότι τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με τον όμιλο της Marfin Investment Group ή / και τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο για την πώληση της Marfin Egnatia Bank δεν ευσταθούν", τονίζεται σε ανακοίνωση της τράπεζας στο Χρηματιστήριο της Κύπρου. !!!

ΠΟΣΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ; ΑΠΕΙΡΕΣ

ΠΟΣΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ;
Ο πρόεδρος (ΤΟΤΕ) της Λαϊκής κ. Μιχάλης Σαρρής εξηγεί: «Η Λαϊκή τα προηγούμενα χρόνια αγόραζε, χωρίς έλεγχο, ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Περισσότερα από όσα σήκωνε το χαρτοφυλάκιό της». Επιπρόσθετα επισημαίνεται αρμοδίως ότι η τράπεζα δάνεισε με πάνω από 700 εκατ. ευρώ φυσικά πρόσωπα, τα οποία αγόρασαν μετοχές της MIG στην τιμή των 6,7 ευρώ. Η τιμή της μετοχής σήμερα έχει υποχωρήσει στα 20 λεπτά και τα δάνεια στα 510 εκατ. ευρώ. Οι εμπράγματες εγγυήσεις όμως δεν υπερβαίνουν τα 140 εκατ. ευρώ. ΛΕΣ ΨΕΜΑΤΑ ΣΑΡΡΗ Η ΤΡΥΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗ

ΤΗΝ μαύρη τρύπα, την οποία δεν θέλησαν να ελέγξουν ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος ούτε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, θα την ρίξουν μέσα στο πηγάδι της υποτιθεμένης αστάθειας των τραπεζών που θα κληθούμε να πληρώσουμε όλοι.

ΤΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟΤΕ;

ΕΝΑ ΒΑΡΕΛΙ ΔΙΧΩΣ ΠΑΤΟ. ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΑΜΟΙΒΑΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ , ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΝΑΥΤΗΛΙΑΚΕΣ , ΤΡΟΦΊΜΩΝ , ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΡΙΑ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΊΑ ΚΛΠ ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΑ ΦΕΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

ΠΟΥ ΜΠΛΕΚΕΤΑΙ Η ΣΑΡΡΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.;

ΔΕΝ ΞΕΡΩ. ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΣΑΡΡΗΣ, Ο ΒΙΕΝΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΣΑΛΛΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ. ΕΓΩ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ ΕΣΘΟΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΓΡΑΦΕΙ:

Ιn March 29, 2012 Ukrainian investors became the main shareholders of Versobank AS. The majority part of the Bank belongs to the Ukrainian agro-industrial company UKRSELHOSPROM PCF LLC.Versobank AS owners (at the time of 05.03.2013):

- UKRSELHOSPROM PCF LLC 85,2622%
- Nikolaos Sarros 9,8327% !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- No other shareholder's participation does not exceed 2%

ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ;
Correspondent banks
Versobank AS
Address: Pärnu mnt. 12, 10148 Tallinn, Estonia.
BIC/SWIFT code SBMBEE22.
Deutsche Bank AG, Frankfurt am Main ΦΥΣΙΚΑΑΑΑΑΑΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DEUTDEFF
Commerzbank AG, Frankfurt am Main ΦΥΣΙΚΑΑΑΑΑΑΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
COBADEFF
Raiffeisen Bank International AG, Vienna ΦΥΣΙΚΑΑΑΑΑΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
RZBAATWW

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕΕΕΕΕΕΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙ Ο ΣΑΛΛΑΣ;
ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΑΤΕ;
ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΙΣ ΘΑ ΦΟΡΤΩΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ;

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΤΙ Ως ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ ΟΛΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΡΩΜΙΑ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ;
ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΦΗΜΙΣΜΕΝΑ ΚΑΜΠΑΡΕ ΤΗΣ ΒΗΡΥΤΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ;

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ;

ΤΟ ΕΙΠΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΠΟ ΣΚΑΝΔΑΛΑ
ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ. ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΟΜΩΣ ΛΕΞΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ.... ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΑΚΟΜΑ



ΠΗΓΗ.ΚΟΜΠΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου