Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

(BINTEO-ΦΩΤΟ)Ένταση και χημικά έξω από τη Βουλή - Φοιτητές έκαψαν τη σημαία της ΕΕ


Ένταση στην πορεία  των φοιτητών έξω από τη Βουλή, όπου πραγματοποιείται συγκέντρωση...
διαμαρτυρίας για το σχέδιο “Αθηνά”. Σπουδαστές έκαψαν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έγινε ρίψη χημικών. Κλειστοί οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.





Περίπου 2.000 φοιτητές βρίσκονταν στα Προπύλαια, από όπου άρχισαν πορεία.

Σπουδαστές του Παντείου Πανεπιστημίου, του Πολιτικού τμήματος της Νομικής, του Μαθηματικού, καθώς και από σχολές της Πάτρας και άλλων πόλεων συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.
Σήμερα ψηφίστηκε η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για τη δημιουργία κατευθύνσεων στα Τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. 



Οι κατευθύνσεις μπορεί να είναι είτε εισαγωγικές είτε προχωρημένου εξαμήνου. Με την τροπολογία παρέχεται η δυνατότητα ίδρυσης, συγχώνευσης, κατάτμησης, μετονομασίας και κατάργησης Εισαγωγικών Κατευθύνσεων αλλά και Κατευθύνσεων προχωρημένου εξαμήνου σε Τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ με τα Π.Δ. τα οποία προβλέπονται για την ίδρυση, συγχώνευση, μετονομασία Σχολών και Τμημάτων Πανεπιστημίων κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4009/2001 (σ.σ. τα ΠΔ για την προώθηση του σχεδίου Αθηνά).


Επίσης με την τροπολογία ρυθμίζονται θέματα σχετικά με τον καθορισμό του αριθμού εισακτέων και τη διαδικασία επιλογής υποψηφίων για την εισαγωγή σε Κατευθύνσεις καθώς και λοιπά συναφή θέματα (τίτλοι σπουδών εισαχθέντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έως και το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 κλπ).


Ακολουθεί ΒΙΝΤΕΟ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου