Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΜΙΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ.ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ..... Ρίχνει τους τόνους η γερμανική κυβέρνηση - Καμία πρόθεση να υποδείξει στους Έλληνες τι θα ψηφίσουν - Αφορμή η παρέμβαση των FT Deutschland που καλούσαν τους Έλληνες να ψηφίσουν ΝΔ και να απορρίψουν ΣΥΡΙΖΑ

 
Η αντίδραση που προκλήθηκε στην Ελλάδα και οι επιπτώσεις που μπορεί να είχε στο εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής το δημοσίευμα των Financial Times Deutschland που καλούσε τους Έλληνες να καταψηφίσουν το ΣΥΡΙΖΑ και να αναδείξουν νέα κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία, υποχρέωσε την γερμανική κυβέρνηση να παρέμβει και να διαχωρίσει τη θέση της τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση να υποδείξει στους Έλληνες τι θα ψηφίσουν.
Ο εκπρόσωπος τύπου της Angela Merkel, Steffen Seibert, σε μία προσπάθεια να διαχωρίσει την επίσημη θέση της Γερμανίας από τα δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου, διαβεβαίωσε ότι η Καγκελάριος δεν θα υποδείξει στους Έλληνες πολίτες την ψήφο τους την Κυριακή.
Προς επίρρωση των προθέσεων της γερμανικής κυβέρνησης, ο Seibert ανέφερε ότι η Γερμανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνεργαστεί με οποιαδήποτε κυβέρνηση της ευρωζώνης, ενώ ξεκαθάρισε ότι ούτε στις γαλλικές εκλογές η καγκελάριος δεν είχε υποδείξει στους Γάλλους τι να ψηφίσουν. «Απλά λόγω της καλής συνεργασίας που είχε με τον Nicolas Sarkozy στην Ευρώπη, υποστήριζε την επανεκλογή του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Seibert.
Η παρέμβαση αυτή της γερμανικής κυβέρνησης ήταν αποτέλεσμα των σχετικών ερωτήσεων που δέχτηκε μετά την απροκάλυπτη παρέμβαση των Financial Times Deutschland, οι οποίοι δημοσίευσαν πρωτοσέλιδο σήμερα, στα ελληνικά (!), προτρέποντας τους Έλληνες να αντισταθούν στη δημαγωγία του Αλέξη Τσίπρα.
Κατηγορεί τον Τσίπρα ότι θέλει να «γυρίσει πίσω τον τροχό της ιστορίας», ενώ «με βαριά καρδιά», όπως λέει, συστήνει τη Νέα Δημοκρατία, η οποία είναι «η καλύτερη επιλογή για τη χώρα» μας, παρά την συνυπευθυνότητα της για «τη σημερινή μιζέρια».

Αναλυτικά το κείμενο – παρέμβαση της γερμανικής έκδοσης των FT (δεν αποτελεί μετάφραση. το κείμενο δημοσιεύτηκε στα ελληνικά):

«Σύσταση προς τους ψηφοφόρους - Η Financial Times Deutschland (FTD) και η πλειοψηφία των Ελλήνων έχουν ένα κοινό συμφέρον: Η χώρα σας πρέπει να παραμείνει στο ευρώ. Την Κυριακή γίνονται ιστορικές εκλογές, οι οποίες θα είναι καθοριστικές ακριβώς επ’ αυτού, αλλά και για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης. Γι’ αυτό η FTD κάνει σήμερα κατ’ εξαίρεση μία σύσταση στους Έλληνες ψηφοφόρους, κάτι που συνηθίζει πριν τις εκλογές για το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο και για το Ευρωκοινοβούλιο. Αγαπητές Ελληνίδες, αγαπητοί Έλληνες, φροντίστε για ξεκάθαρες πολιτικές συνθήκες. Ψηφίστε θαρραλέα υπέρ της μεταρρυθμιστικής πορείας και όχι οργισμένα κατά της αναγκαίας και επίπονης αναδιάρθρωσης. Μόνο με τα κόμματα που αποδέχονται τους όρους των διεθνών χρηματοδοτών, η χώρα σας θα μπορέσει να παραμείνει στο ευρώ. Αντισταθείτε στη δημαγωγία του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Μην εμπιστεύεστε τις υποσχέσεις τους, ότι δηλαδή είναι δυνατή η χωρίς συνέπειες καταγγελία όλων των συμφωνιών. Η χώρα σας έχει επιτέλους ανάγκη από ένα κράτος που λειτουργεί. Για την ομαλή διακυβέρνησή της συνιστούμε τη Νέα Δημοκρατία, κάτι που κάνουμε με βαριά καρδιά. Η Νέα Δημοκρατία άσκησε επί δεκαετίες λάθος πολιτική και είναι συνυπεύθυνη για τη σημερινή μιζέρια. Παρ’ όλα αυτά η καλύτερη επιλογή για τη χώρα σας θα ήταν μία κυβέρνηση συνασπισμού με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και όχι τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θέλει να γυρίσει πίσω τον τροχό της ιστορίας και σας βαυκαλίζει με έναν κόσμο που είναι εκτός πραγματικότητας».

ΝΔ: Στημένες προκλήσεις, λίγο πριν τις εκλογές, αλλού!

Στημένη πρόκληση χαρακτηρίζει το δημοσίευμα των Financial Times της Γερμανίας, που καλεί τους Έλληνες να ψηφίσουν ΝΔ.
Σε ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Μιχελάκης αναφέρει: «Οι Έλληνες είμαστε υπερήφανος λαός. Ξέρουμε τι ψηφίζουμε. Υποδείξεις αλλού! Η Νέα Δημοκρατία είναι μια μεγάλη Παράταξη. Αντλεί τη δύναμή της από το λαό. Στημένες προκλήσεις, λίγο πριν τις εκλογές, αλλού!».

Παπαδημούλης: Σε λίγο Μέρκελ και Σόιμπλε θα μοιράζουν ψηφοδέλτια της ΝΔ


«Πρόκειται για μια προκλητική, προσβλητική για όλους του Έλληνες και χοντροκομμένη παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας από το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο της Γερμανίας που εκφράζεται παγίως από την γερμανική έκδοση των Financial Times» σχολίασε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφερόμενος στο προβοκατόρικο δημοσίευμα των Financial Times Deutschland με τίτλο «Αντισταθείτε στον δημαγωγό».
«Το μόνο που μένει μετά απ’ αυτή την χοντροκομμένη παρέμβαση, που θα έπρεπε να προσβάλει και τους νεοδημοκράτες και περιμένω να προκαλέσει την αντίδραση και του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά, είναι να έρθει εδώ η κ. Μέρκελ με τον κ. Σόιμπλε και να μοιράζουν ψηφοδέλτια της ΝΔ έξω από τα εκλογικά κέντρα την Κυριακή» πρόσθεσε ο κ. Παπαδημούλης, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, κάνοντας παράλληλα λόγο για κλίμα «Μπανανίας», «όταν ο Aμερικάνος τότε Πιουριφόι έβαζε τα πόδια πάνω στο τραπέζι την δεκαετία του ‘50 και έβριζε και διέταζε του έλληνες υπουργούς».

ΠΑΣΟΚ: Προσβλητικό το κείμενο των FTD
Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες γερμανικών εντύπων είναι προσβλητικές για τον ελληνικό λαό και προσφέρουν αρνητική υπηρεσία στην Ελλάδα, τη Γερμανία και τις προοπτικές της Ευρωζώνης.

ΚΚΕ για FTD:
Αυτή είναι η λυκοσυμμαχία της ΕΕ

Προκλητικό και απαράδεκτο χαρακτήρισε το δημοσίευμα των «Financial Times Deutschland» το ΚΚΕ.
Σε ανακοίνωσή του, υποστήριξε ότι στόχος του είναι να ενισχύσει «τα ψεύτικα διλήμματα που παγιδεύουν το λαό» και να διαμορφώσει το νέο διπολισμό.
«Αυτή είναι η λυκοσυμμαχία της ΕΕ, οι κυβερνήσεις της και τα έντυπά της», επισημαίνει η ανακοίνωση.
Η ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ.....ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ
ΠΗΓΗ.ΚΟΜΠΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου