Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Δάνεια υπόσχεται σε Έλληνες αγρότες η τουρκική ΑΤΕ

H τράπεζα εμφανίζεται έτοιμη να ξεκινήσει τη χορήγηση δανείων σε γεωργούς,κατά πρώτο λόγο, αλλά και σε επιχειρηματίες γενικότερα. 
H τράπεζα εμφανίζεται έτοιμη να ξεκινήσει τη χορήγηση δανείων σε γεωργούς,κατά πρώτο λόγο, αλλά και σε επιχειρηματίες γενικότερα. Το χρηματοδοτικό κενό που έχει δημιουργήσει στην ελληνική αγορά και τον αγροτικό κόσμο ειδικότερα η σφικτή πιστωτική πολιτική των εγχώριων τραπεζών φιλοδοξεί να καλύψει η Ziraat Bank υποσχόμενη δάνεια συνολικού ύψους έως και 50 εκατ. ευρώ σε παραγωγούς και επιχειρηματίες.


Πρόκειται για την "τουρκική Αγροτική Τράπεζα" η οποία είχε απασχολήσει και πριν από δύο χρόνια την επικαιρότητα λόγω της "προθυμίας" της- σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής- να δανειοδοτήσει Έλληνες επιχειρηματίες που είχαν ανάγκη καθώς επίσης και λόγω της προσπάθειας προσέλκυσης καταθετών με ιδιαίτερα χαμηλά για την εποχή επιτόκια. Η εν λόγω τράπεζα έχει υποκαταστήματα στην Κομοτηνή αλλά και στην Αθήνα και για τα σχέδιά της φέρεται να έχει ενημερωθεί και η ελληνική κυβέρνηση!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ (Hurriyet), η Ziraat Bank έχει υποβάλει στην Αθήνα σχέδιο για τη χορήγηση πιστώσεων 40-50 εκατ. ευρώ. Εάν το σχέδιο εγκριθεί, δηλώνει έτοιμη να ξεκινήσει τη χορήγηση δανείων σε γεωργούς, ενώ αιτήσεις θα μπορούν να κάνουν και επιχειρηματίες.
Εμφανίζεται μάλιστα πρόθυμη να συνεργαστεί στο συγκεκριμένο πρότζεκτ με μια ελληνική τράπεζα.
Η εφημερίδα κάνει λόγο για  "δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από την τρέχουσα δυσκολία δανεισμού οι Έλληνες γεωργοί και επιχειρηματίες λόγω της κρίσης".

Ποια είναι η Ζιraat Bank 

H Ziraat Bank είναι ένας χρηµατοπιστωτικός οργανισµός µε παρουσία σε όλες τις κρίσιµες για την Τουρκία περιοχές (καυκάσιες δηµοκρατίες, Βοσνία, Βουλγαρία, Σκόπια, τουρκοκυπριακός τοµέας κ.ά.), µε έδρα στη xώρα μας την Κοµοτηνή αλλά και υποκατάστηµα στην Αθήνα. Πρόκειται για την τουρκική ATEbank με εξειδίκευση στις πιστώσεις του αγροτικού τομέα.
Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Ι. Κοραντή, "η εν λόγω τράπεζα ξεκίνησε την επιχειρηματική της δραστηριότητα στην Ελλάδα το 2008, με την ίδρυση υποκαταστημάτων διαδοχικά σε Αθήνα, Κομοτηνή και Ξάνθη, αποκτώντας ταχέως πελάτες, στους οποίους προσφέρει, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, καταναλωτικά δάνεια με χαμηλό επιτόκιο, μόλις 3% ετησίως, τη στιγμή που οι ελληνικές τράπεζες απαιτούν επιτόκια 12%-16%».
Η τράπεζα εμφανιζόταν έτοιμη να επεκτείνει της εν Ελλάδι δραστηριότητές της δημιουργώντας νέα υποκαταστήματα στα Δωδεκάνησα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου