Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Δολιοφθορά «δείχνει» το πόρισμα ΕΔΕ για τη βλάβη σε τομογράφο στη Λήμνο

Δολιοφθορά «δείχνει» το πόρισμα ΕΔΕ για τη βλάβη σε τομογράφο στη Λήμνο 
Καταπέλτης είναι το πόρισμα Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που κατατέθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης για τη βλάβη που παρουσιάστηκε στον αξονικό τομογράφο του νοσοκομείου της Λήμνου.

Σύμφωνα με το πόρισμα, η ζημιά στον τομογράφο δεν ήταν αποτέλεσμα χρήσης αλλά δολιοφθοράς. Στο ίδιο πόρισμα γίνεται εκτενής αναφορά στους λόγους αυτής της δολιοφθοράς που αφορούν άλλο ιδιωτικό αξονικό τομογράφο που λειτουργεί στο νησί.

Η υπόθεση ξεκίνησε πριν από περίπου 10 μήνες, όταν διαπιστώθηκαν μεγάλες οφειλές του νοσοκομείου Λήμνου προς διαγνωστικό εργαστήριο του νησιού λόγω αξονικών τομογραφιών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας.
Ο τότε πρόεδρος των νοσοκομείων Μυτιλήνης και Μύρινας Λήμνου, Δ.Κατσιφαράκης, μαθαίνοντας ότι ο τομογράφος της Λήμνου δε λειτουργεί έστειλε συνεργείο για να διορθώσει τη βλάβη.
Σύμφωνα με τις τότε δηλώσεις του κ. Κατσιφαράκη διαπιστώθηκε ότι το μηχάνημα «υπέστη βανδαλισμούς και δολιοφθορές ενώ ήταν κλειδωμένο και χωρίς να έχει παραβιαστεί η πόρτα του δωματίου».
Οι γιατροί του νοσοκομείου απαντούσαν ότι ο αξονικός τομογράφος είναι ένα παλιό μηχάνημα που ήρθε ως δωρεά όταν βγήκε εκτός λειτουργίας στο ιδιωτικό νοσοκομείο για το οποίο είχε αρχικά αγοραστεί.
Ο συγκεκριμένος τομογράφος λειτουργούσε από τον ίδιο άνθρωπο, ακτινοφυσικό, που εργαζόταν με δελτίο παροχής υπηρεσιών στο κρατικό νοσοκομείο αλλά και στον ιδιωτικό τομογράφο.
Όταν ο αξονικός του νοσοκομείου βγήκε εκτός λειτουργίας το 51% της Ανώνυμης Εταιρείας στην οποία ανήκε ο εν λειτουργία ιδιωτικός τομογράφος πουλήθηκε έναντι πολύ μεγάλου ποσού για τα δεδομένα τέτοιου μεγέθους επιχείρησης
www.sofokleous10.gr/portal2/politiki


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου