Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ

kreas-alogou 

Ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνει το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου, αφού όπως έγινε γνωστό η Nestle απέσυρε από τα ράφια σε Ιταλία και Ισπανία, κατεψυγμένα γεύματα με ζυμαρικά και «μοσχαρίσιο» κρέας που έπειτα από τεστ DNA αποδείχθηκε ότι περιείχε και κρέας αλόγου.
Εκπρόσωπος της Nestle δήλωσε ότι το ποσοστό κρέατος αλόγου που εντοπίστηκε ήταν πολύ μικρό, ωστόσο ξεπερνούσε το 1%.
Δυο κατεψυγμένα γεύματα, τα «Buitoni Beef Ravioli» και «Beef Tortellini», έχουν ήδη αποσυρθεί από Ιταλία και Ισπανία, ενώ τα «Lasagnes a la Bolognaise Gourmandes», που απευθύνονται σε εταιρείες catering, αναμένεται επίσης να αποσυρθούν από την Γαλλία.
Η Nestle έχει σταματήσει τις εισαγωγές προϊόντων από τον προμηθευτή HJ Schypke στην Γερμανία, που συνεργάζεται με την JBS Toledo, μεγάλη εταιρεία επεξεργασίας κρέατος με έδρα το Βέλγιο.
Σε ανακοίνωση της Neste αναφέρεται ότι «δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας, ωστόσο η τοποθέτηση στα προϊόντα ετικετών που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, σημαίνει ότι δεν ανταποκρίνονται στα πολύ υψηλά στάνταρ που οι καταναλωτές περιμένουν από εμάς». Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης την διεξαγωγή περαιτέρω τεστ DNA πριν το στάδιο της παραγωγής σε ευρωπαϊκό έδαφος.
Το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου έχει ήδη επηρεάσει 12 ευρωπαϊκές χώρες και διευρύνεται συνεχώς.
ethnos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου