Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΥΥΠΕΡΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ΕΥ+ΥΠΕΡ+ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)





Η αιτία έκαστου Κυβερνητικού Σχηματισμού είναι η εξυπηρέτηση όσων περισσότερων συγκόμματων, συνεργατών, συνιδεολογών και εν συμπερασμάτι έκαστου συνωμότη εντός της πολιτικής σκηνής.
Εν καιροίς χάλεποις όπου οδηγούμαστε από την ύφεση στην κρίση και από την κρίση στην συμφορά και από την συμφορά στην τραγωδία και από την τραγωδία στην αληθινή προδοσία τι εξυπηρετεί ο Ανασχηματισμός από το να αμοίβονται περισσότεροι καρεκλοκένταυροι με μισθούς και εσαεί παχουλές συντάξεις;
Εάν αυτός είναι ο πατριωτισμός των κομματαρχών τότε ευτυχύως που δεν έχουμε τον νου τους!  Εάν θα γίνεται Κυβερνητικός Ανασχηματισμός τουλάχιστον δεν πρέπει να αμοίβονται με αυτές τις παχουλές συντάξεις ακόμη και αν υπηρετήσουν μία ημέρα.
Η κυβερνητική σύνταξη θα έπρεπε να ήταν ανάλογη με τις ημέρες υπηρεσίας και μέχρι τινός χρονικού πλαισίου, απ’ εκεί και πέραν η περαιτέρω υπηρεσία να μην τους εξαμοίβει με περισσότερη σύνταξη και μισθόν. Ούτως ώστε οι καρεκλοκένταυροι να αποχωρούν από μόνοι τους αφού ο πατριωτισμός τους στηρίζεται στην ωμή ιδιοτελή αμοιβή παντιοτρόπως και ποικιλοτρόπως. Εάν έχουν την ευχέρεια να εξαγοράζονται ή να παίρνουν προμήθειες θα τους αντικρύσετε σε μία έξαρση ψευδοπατριωτισμού και ψευδοανιδιοτέλειας για να σας πείσουν για την καλώς νοούμενη πατριωτική τους ευθειξία, μην τους πιστεύετε, είναι οι καλύτεροι ηθοποιοί, οι πιο περίτεχνοι κορεοί και οι πιο εξελιγμένες εκλεπτυσμένες αλεπούδες, μην τους εμπιστεύεστε, είναι ως να εμπστεύεστε την ψυχή της απάτης.
Ο Κυβερνητικός Ανασχηματισμός είναι περιττός και ζημιογόνος για το Κράτος και τον Λαό και εξυπηρετεί εκ των πραγμάτων μόνον κομματικές σκοπιμότητες, είναι ολοφάνερο και μπορεί να ευδιακριθεί ευκόλως τόσον στο δικαστήριο της συνείδησης και της ευκρισίας όσον και στο δικαστήριο του κρατικού νόμου. Οι διορισμένοι του Ανασχηματισμού πρέπει αν θα συμμετάσχουν να το κάνουν διά δωρεάς και αγόγγυστα. Ο Ανασχηματισμός της Κυβέρνησης είναι άχρηστος και αντιδημοκρατικός, χρεώνει το Κράτος με νέες δαπάνες και εσαεί συντάξεις ενώ το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της Κυβέρνησης, η νοοτροπία της και η πολιτική και κομματική της ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ και ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ δεν αλλάζει, απεναντίας ο Ανασχηματισμός επιβεβαιώνει την ΦΙΛΟΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ εξού και η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στην πραγματικότητα καλύπτει τους ΕΜΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ διότι είναι συνεννοημένοι ν’ αλλάζουν ρόλους όπως οι χορευτές στους κυκλικούς και αντικρυστούς χορούς.





Το ότι ο Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός χηματαμοίβεται και δη εν καιρώ κρίσης και ενώ συνάμα έχει τα προς το ζην πλουσιοπάροχως αποδεικνύει την ΦΘΗΝΟΤΗΤΑ του. Πόσον ακριβά μπορεί να διοικήσει και πόσον εθνικώς ακριβοδίκαια έχει την διάθεση να προσπαθήσει ένας Πρόεδρος/Πρωθυπουργός που χρηματαμοίβεται;  Το μειδίασμα της ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ είναι τ’ολιγότερο που τους αξίζει, αφού για δεκαετίες οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ εκμεταλλεύονται την ματαιοδοξία και τη φήμη που τους προσδίδει η Ψευδοδημοκρατία για να κερδίζουν τον μόχθον που ανήκει στον κόπον του ΑΓΡΟΤΗ του κάθε αγρότη ή και του κάθε εργάτη.
 Εάν γίνεται Κυβερνητικός Ανασχηματισμός θα έπρεπε σ’ αυτόν να συγκατελέγεται και  η αυτοαντικατάσταση του Προέδρου/Πρωθυπουργού. Ή καλύτερα ο Ανασχηματισμός Προέδρου/Πρωθυπουργού και Κυβέρνησης να γίνεται από την Βουλή και αυτή να μην διαθέτει οίον άσυλον προς τα μέλη της όπως και οιονδήποτε άσυλον προς τα μέλη της Κυβέρνησης. Κανένας αξωματούχους δεν πρέπει να είναι ανώτερος από τον αγρότη και αυτόν δεν είναι μήδ’ αριστερόν μήδε δεξιόν αλλά δίκαιον και αρχαιοπολικρατικό!  Αφού εν καιρώ ύφεσης/κρίσης οι Δ/Υ πρέπει να μειόνονται τότε προς τι ο Ανασχηματισμός; Κάλλιστα η Κυβέρνηση σε μία ένδειξη ισχυρούς σοφίας δύναται ν’ αντικαταστήσει τους εκάστοτε κυβερνόντες με διάφρους τεχνοκράτες Δ/Υ και οι τέοντες/αποχωρούντες διορισθέντες αξιωματούχοι της να παίρνουν τις θέσεις των τεχνοκρατών ως αντικαταστάτες των αντικαταστατών και όχι να πηγαίνουν στον ιδιωτικό τομέα περιφρονόντας τις κατώτερες θέσεις της Διακυβέρνησης. Για να είσαι άξιοςστρατηγός πρέπει ανά πάσα στιγμή να αποδείξεις ότι δέχεσαι να είσαι πιστός και πειθαρχημένος οπλίτης και το αντίστροφον.  Δεν είναι σοβαρόν ένας οίος υπουργός να ζητεί μόχθον και «αυτοθυσία» από τους Δ/Υ κατώτερων θέσεων και με κατώτερον μισθόν δηλαδή να περιπατούν ξυπόλυτοι στα αγκάθια (μαζί και οι Πολίτες) ενώ εκείνος να περιπατάει πότε με παντόφλες και πότε με ερπύστριες στους μαλακούς περσικοτάπητες! Η υποκρισία είναι η αίτια όπου η αντίσταση εναντίον της όσον πιο παράνομη είναι τόσον ιερότερη.
Εφόσον ο Ανασχηματισμός είναι κρατοζημιογόνος και δεν πρέπει να αμοίβεται καταλάβουμε πως ούτε ο Πρωτοσχηματισμός της Κυβέρνησης πρέπει να αμοίβεται. Οι Πρωτοκλασάτοι έκαστης Κυβέρνησης από Υπουργούς μέχρι Πρωθυπουργούς/Πρέδρους και άλλους έκτακτους Διορισμένους δεν τους αξίζει μισθός εφόσον τους αξίζει το βάρος της δόξας της διακυβέρνησης. Ο μισθοτός δεν έχει τιμήν, αναλογιστείτε τον μισθοτόν στρατιώτη είναι ο πρώτος προδότης! Τώρα αναλογιστείτε τους άμισθους πτωχούς αντάρτες ή τακτικούς στρατιώτες, όσον μακραίνει η ελευθερία του Έθνους ή του Κράτους τόσον πιο πολύ ευθύνεται σ’ αυτούς!






Ο Εθελοντισμός είναι έμφυτος στον άνθρωπο διότι γνωρίζει ασυνείδητα άνθρωπο, τον συγκρατεί στην ευανθρωπία/ανθρωπισμό. Παρατηρείστε τους εθελοντές στις διασώσεις, στον καθαρισμό του περιβάλλοντος, στις ιατρικές περιθάλψεις, στους σεισμόπληκτους και αλλού, πρόκειται περί υπέροχων και υπερέχοντων ανθρώπων ανώτερης συνείδησης. Δώστε στους Εθελοντές την ευκαιρία να αποδείξουν την αξία τους, δώστε τους εκείνον που τους ανήκει, την αληθινή Δημοκρατία με Βουλές ανά Κλάδον και άνευ προσυγκαλύψεως εκ προνομίων του τύπου ασύλου κ.α..  Ο σωστός άνθρωπος εκ φύσεως θέλει να προσφέρει δωρεάν αλλά δεν τον αφήνουν, του πήραν το δικαίωμα εκείνοι όπου θέλουν ν’ αμοίβονται περί τούτου.
Κάνετε μία προσωπική δημοσκόπιση πόσος κόσμος θα ήθελε να συμμετάσχει σε μία δημοκρατική διακασία πολλαπλών Βουλών αναλόγως της ειδικότητος έκαστου ενός, άνευ ασύλου και μισθού και πέντε συνεχές ή μη μονοετίες όπως ίσχυε εν τω Αρχαίων Αθηναίων Δημοκρατικό Πολίτευμα.  Στην διερώτηση πότε επετυγχαίνει περισσότερα ένας άνθρωπος όταν έχει χρονοδιάγραμμα εξετάσεων ως προς τις επιτεύξεις των στόχων του ανά έτος ή ανά πενταετία ερωτήστε τις μεγάλες κατασκευαστικές και υπηρεσιακές διεθνείς και εθνικές εταιρείες. Όταν το αφεντικό δώσει χρονοδιάγραμμα ενός έτους στον διευθυντή για να δείξει τις ικανότητες του καταφέρνει καλύτερα αποτελέσματα γνωρίζοντας πως σύντομα θα κριθεί ενώ όταν το χρονοδιάγραμμα είναι από δύο έτη και επάνω τότε ασυνείδητα αχρηστεύεται ο αξιωματούχος διά της ασυνείδητης εκκυφηνοποιήσεως του! Τραντακτό παράδειγμα είναι ο Ερρίκος Φόρντ ο μεγιστάνας της ομώνυμης αυτοκινητοβιομηχανίας, ο οποίος έδωσε με αυστηρό κοφτό ύφος χρονοδιάγραμμα τριών μηνών στους αρχιμηχανικούς του να φκειάξουν οκτακυλινδρη μηχανή. Όταν τους επισκέφτηκε στους τρεις μήνες του είπαν πως ήταν αδύνατον κάτι τέτοιον εκ φύσεως τους νόμους. Θύμωσε πολύ και τους έδωσε διορία ακόμη τρεις μηνές αλλά ούτε σ’ αυτό το μεσοδιάστημα κατάφεραν κάτι σημαντικό. Ο Φόρντ υποσχέθηκε στον εαυτόν τους μπροστά στους μηχανικούς πως εάν στους επόμενους έξι μήνες δεν είχαν ετοιμοπαράδωτο άνευ προβλημάτων το οκτακύλινδρο όχημα θα τους απέλυε ούτως ή άλλως! Για έξι μήνες  δεν τον είδαν μπροστά τους όταν όμως ήρθε η ώρα και η στιγμή του έκαναν έκπληξη όπισθεν του παραπετάσματος, αποτραβώντας το κοίταξε την πρώτη οκτακύλινδρη μηχανή και ήταν Φόρντ! Ακόμη καλύτερα ο Αριστοτέλης Ωνάσης στην Νορβηγία απαίτησε από ναυπηγοκατασκευαστική εταιρεία πετρελαιοφόρο τρεις φορές όσον τα συνήθες της εποχής, οι αρχιμηχανικοί γέλασαν και του απάντησαν πως κάτι τέτοιον είναι αδύνατον το μεγάλο βάρος δεν θ’ αντέξει στον ίσαλο και θα βυθιστεί, το απαγορεύουν του πρόσθεσαν οι νόμοι της Φυσικής. Ο Ωνάσης απάντησε πως αν δεν ήταν έτοιμο σε έξι μήνες θα αγόραζε την εταιρεία και θα τους έδιωχνε. Υπέγραψε δε έγγραφον όπου έπαιρνε την ευθύνη σε περίπτωση όπου κατά την ναυπήγιση αυτόν καταβυθιζόνταν ενώ συνταυτοχρόνως του υπέγραψαν σχετικόν έγγραφον πως η ευρεσυτεχνία θα εγγράφετο στο όνομα του όπερ και έγινε, για 25 έτη καμμία άλλη εταιρεία δεν μπορούσε να χρησιμοποιεί αυτού του μεγέθους πετρελαιοφόρο ενώ σε κάθε αποστολή αυτών των πλοίων το φορτίο από την Αραβικές Χώρες και το κέρδος ήταν τριπλάσιο.
Σημειώνεται πως οι θεωρίες εκείνες όπου πρώτη φορά εκτίθενται στο κοινόν αποτελούν ιδέες και θεωρίες του συγγραφέως στην γενικότερη ανέκδοτη ιδεολογική βιβλιογραφία του Ευυπερδημοκρατία (ευ+υπέρ+δημοκρατια) και αφορεί έναν πολυβουλευτικόν σύσστημα διακυβέρνησης όπου ο υποψήφιος πρέπει να κατέχει εμπεριστατωμένα το θέμα της Βουλής ή δε αλλέως δεν θα δικαιούται να λάβει μέρος στην εκλογική διαδικασία. Οι Βουλές κατά των συγγραφέα όπως έχουν καταρτιστεί μπορούν μέχρι στιγμής να φτάσουν τις ογδόντα ειδικότητες. Οι βουλευτές θα είναι άμισθοι και άνευ ασυλίας οίας τινής! Ως εκ τούτου να είναι αληθής Δημοκρατία και όχι Ολιγαρχική Δημοκρατία. Η ανάπτυξη της Ευυπερδημοκρατίας θα φέρει την αναμενόμενη Ευδικαικρατία σε κάθε χώρα, έθνος και λαόν, αρκεί εμείς να την ενστερνιστούμε, να την στοχαστούμε και να την μεταλαμπαδίσουμε!
ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΕΙ ΩΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου