Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΜΠΡΑΒΟ: «Σχολές Γονέων» στον Δήμο Λήμνου



Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του  Δήμου Λήμνου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης  του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων πρόκειται να θέσει σε λειτουργία Σχολές Γονέων σε όλες τις δημοτικές ενότητες του νησιού.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Διά Βίου Μάθησης) του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9″ και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Σκοπός του  έργου των Σχολών Γονέων είναι  η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.
Τα προγράμματα που  παρέχονται στις Σχολές Γονέων είναι  τα εξής:
  1. Η οικογένεια στην σύγχρονη εποχή, διάρκειας 50 ωρών
  2. Διαφυλικές σχέσεις, διάρκειας 25 ωρών
  3. Ανάπτυξη στην Τρίτη ηλικία, διάρκειας 25 ωρών
  4. Συνεργασία εκπαιδευτικών-οικογένειας, διάρκειας 25 ωρών
  5. Ψυχολογική υποστήριξη και αγωγή υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, διάρκειας 25 ωρών
  6. Συμβουλευτική γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, διάρκειας 50 ωρών
  7. Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια, διάρκειας 25 ωρών
Το πρόγραμμα  απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών. Απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης για την ένταξη των γονέων στα τμήματα. Ο κύκλος των σεμιναρίων πραγματοποιείται απογευματινές ώρες.
Για πληροφορίες απευθυνθείτε στην ψυχολόγο, Υπεύθυνη Σχολής Γονέων νομού Λέσβου, Ταμτάμη Γιώτα τηλ. 6945199064  και για εγγραφές στη  διεύθυνση του σχολείου που φοιτά το παιδί σας. Εγγραφές θα γίνονται μέχρι την Παρασκευή 1η Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου