Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Κανάλ 5: Πυροβολείται στην Ελλάδα όποιος πει τα Σκόπια, Μακεδονία



Απειλές και πιέσεις στην Ελλάδα έχουν φθάσει σε τέτοιο σημείο που θέτουν σε αμφισβήτηση και τη ζωή των Σλάβων, δημοσιεύει το Κανάλ 5 των Σκοπίων.

 Οι Σλάβοι που ζουν στην Ελλάδα προειδοποιούν ότι η φωνή τους γίνεται δυστυχώς ολοένα και πιο αθόρυβη.   
Η Ευγενία Νατσουλίδου κουβεντιάζοντας με τους δημοσιογράφους μαρτυρά τα βασανιστήρια που υπόκεινται εκεί σε καθημερινή βάση. 

 «Αν μιλάτε για τα Σκόπια και τα αναφέρεται ως «Μακεδονία» στην Ελλάδα, μπορεί να φάτε μία σφαίρα στο κεφάλι. Οι Έλληνες εθνικιστές μέσω των εφημερίδων τους, εκφράζουν απειλές για να μας σωπάσουν. Υπάρχει μεγάλος φόβος σε εκείνους που μιλούν σλαβικά και ακόμη περισσότερο πιέσεις για να μην αναγνωριστούν ως μειονότητα.
 Για το λόγο αυτό η Σλαβική Διασπορά εντείνει τη στρατηγική της επικοινωνίας με τις ευρωπαϊκές χώρες για να αποφευχθεί αυτό».
 «Το βασικότερο μήνυμα που πήραμε από τις Βρυξέλλες είναι ότι χρειαζόμαστε περισσότερη άσκηση πίεσης στις ευρωπαϊκές χώρες, όπως είναι η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία, για περισσότερη υποστήριξη. 
»Με συναντήσεις στις εν λόγω αντιπροσωπείες δίνεται η δυνατότητα προώθησης του σκοπιανού ζητήματος καθώς και το ενδιαφέρον της Σλαβικής Διασποράς και των Σκοπίων στην ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ώστε να ληφθεί περισσότερη υποστήριξη από τους διεθνείς οργανισμούς τα δικαιώματα των Σλάβων στην «Αιγαιακή Μακεδονία» και σε όλη την Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος των Σλάβων της Διασποράς, Μέτο Κολόφσκι υπενθυμίζοντας ότι παρέχει την υποστήριξή του στους Σλάβους που ζουν στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα.

ΑΠΌΔΟΣΗ:  Βαλκανικό Περισκόπιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου