Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Έρευνα: Το 50% των Ρώσων δεν πιστεύουν πως ήταν μετεωρίτης αυτό που έπεσε στη Γη

 


Τι και αν οι αρχές της Ρωσίας ανακοίνωσαν πως ήταν μετεωρίτης αυτό που έπεσε στο Chelyabinsk, τι και αν αστροφυσικοί και λοιποί επιστήμονες επιβεβαιώνουν το γεγονός; Ο Ρώσος πολίτης είναι ιδιαίτερα καχύποπτος και δεν «μασάει» από τέτοιου είδους «συγκαλήψεις».
Η ρωσική εφημερίδα Noviye Izvestia, ρώτησε τους αναγνώστες της, αν η έκρηξη που συγκλόνισε τα κεντρικά Ουράλια, νωρίτερα αυτό το μήνα, προκλήθηκε από την πτώση μετεωρίτη ή από κάτι… άλλο.

Σχεδόν οι μισοί αναγνώστες που απάντησαν στο ερώτημα, πιστεύουν την «επίσημη» εξήγηση των θεαματικών γεγονότων, της Παρασκευής 15 Φεβρουαρίου 2013, που οδήγησαν στον τραυματισμό χιλιάδων ανθρώπων.
Οι άλλοι μισοί όμως, πιστεύουν πως η αλήθεια συγκαλύφθηκε από την κυβέρνηση. Όμως αφού δεν υπήρξε πτώση μετεωρίτη στη Γη, τι ήταν αυτό που προκάλεσε τόσο μεγάλο πανικό; Εδώ, οι «συνομωσιολόγοι» αναγνώστες της εφημερίδας, δεν έχουν κοινή απάντηση. Οι θεωρίες εκτείνονται σε μια ευρεία γκάμα. Θεϊκό σημάδι, εξωγήινο σκάφος, μυστικό υπερόπλο είναι μερικές μόνο από της «αντισυμβατικές» λύσεις του μυστηρίου, που διαδίδουν μέσα από το διαδίκτυο, οι «άπιστοι Θωμάδες». Όμως αυτή δεν είναι μια νέα μόδα στη Ρωσία.

“Ο λαός μας θυμάται το Σοβιετικό παρελθόν, τότε που τα νέα σχετικά με τις καταστροφές, συγκαλύπτονταν από την κυβέρνηση, αναφέρει ο Alexei Grazhdankin, υπεύθυνος σε ρωσική εταιρεία δημοσκοπήσεων.
“Σε προηγούμενες δημοσκοπικές έρευνες που είχαμε πραγματοποιήσει, είχε φανεί πως το 25% των Ρώσων πιστεύουν στα UFO.Μεγάλο μέρος του πληθυσμού προτιμά να μην αποδέχεται τις ερμηνείες που μαθαίνουν στο σχολείο. Ακόμη και όταν παρουσιάζονται ακράδαντες αποδείξεις, απλά αρνούνται να το αποδεχτούν”, τονίζει στους Times of India, ο Grazhdankin.
Όμως για να είμαστε δίκαιοι, οι Ρώσοι δεν είναι οι μόνοι που είναι καχύποπτοι σχετικά με την πτώση του μετεωρίτη. Ο συγγραφέας Gary C. Daniels, οπαδός της θεωρίας σχετικά με το τέλος του κόσμου, πιστεύει πως ο μετεωρίτης είναι ένα γεγονός που έρχεται να επιβεβαιώσει την «προφητεία των Μάγιας». Δεν είναι λίγοι οι δυτικοί που πιστεύουν πως σύντομα θα ξεκινήσει εισβολή εξωγήινων στον πλανήτη. Εξάλλου, όπως οι ίδιοι λένε, «τα πάντα ξεκινούν με ένα μετεωρίτη που πέφτει στη Γη».
Πηγή: huffingtonpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου