Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ο πρώην πρωθυπουργός βιώνει τα αποτελέσματα της πολιτικής του

Χλευασμός και διακωμώδηση του Γ. Παπανδρέου σε Ελλάδα και Ευρώπη
Ειρωνεία, χλευασμό και διεθνή διασυρμό για την Ελλάδα προκαλούν τα… κατορθώματα του πρώην πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου.
Ο άλλοτε «άνθρωπος της χρονιάς» σύμφωνα με το αυστριακό περιοδικό “Profil” έχει εξελιχθεί σε «καρικατούρα» που περιφέρεται ανάμεσα στους Ευρωπαίους εταίρους.
Ο πρώην πρωθυπουργός δεν τα «ακούει» πλέον μόνο από τους Έλληνες, αλλά η κριτική έχει πάρει διεθνής διαστάσεις κατηγορώντας τον ως τον κύριο υπεύθυνο για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

Ο κ. Παπανδρέου είναι ο "πρωταγωνιστής" της θεατρικής παράστασης Vive la crise που παίζεται στα θέατρα της Γαλλίας και σημειώνει μεγάλη επιτυχία.
Ο πρώην πρωθυπουργός διακωμωδείται ως… «κονφερανσιέ», ενώ στο έργο συμπρωταγωνιστούν Μέρκελ, Σαρκοζί και Λαγκάρντ. Όλοι τους βρίσκονται σε ψυχιατρική κλινική όπου έχουν πλέον αποτρελαθεί μετά τις προσπάθειες να διαχειριστούν την κρίση.
Ο κ. Παπανδρέου θεωρείται πλέον ο μεγάλος υπεύθυνος για την οικονομική κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα. Για τους Έλληνες από το… «παιδί της αλλαγής» εξελίχτηκε σε «προδότη», «δοσίλογο» και «παιδί των Αμερικάνων».
Όπου και αν σταθεί οι πολίτες τον αποδοκιμάζουν ή τον κοροϊδεύουν με αποτέλεσμα ο ίδιος να προσπαθεί να κρυφτεί βάζοντας ως ασπίδα την αστυνομική προστασία.
«Ρε συυυ, εδώ κρύβεσαι;», φώναξε ο Έλληνας τουρίστας, όταν είδε τον Γιώργο Παπανδρέου να βολτάρει στην Κωνσταντινούπολη συνοδευόμενος από τον Γιώργο Πεταλωτή.
Ο Γ. Παπανδρέου φυσικά τον αγνόησε και απομακρύνθηκε με γρήγορο βήμα προς την πλατεία Ταξίμ.
Στην Ελλάδα ο πρώην πρωθυπουργός δεν μπορεί να κυκλοφορήσει πλέον ούτε στην Κηφισιά.
Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που σημειώθηκε πριν λίγο καιρό, όταν ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να δειπνήσει σε γνωστό εστιατόριο των βορείων προαστίων.
Θαμώνας του μαγαζιού τον πλησίασε και του είπε: «Κύριε πρόεδρε, θερμή παράκληση ολοκληρώστε γρήγορα το δείπνο σας και αποχωρήστε πριν χαλάσετε και τη δική μας βραδιά».
Λίγο αργότερα ο πρώην πρωθυπουργός αποχώρησε εμφανώς στενοχωρημένος από το εστιατόριο.
Ο κ. Παπανδρέου βιώνει τα αποτελέσματα της πολιτικής του! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου