Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Το μεγάλο...μυστικό που κρύβει η λίστα Λαγκάρντ, ακούει στο όνομα Σάμπυ Μυωνής!


lagardeΟ ελληνοισραηλινός επιχειρηματίας Σάμπυ Μυωνής βγήκε στο προσκήνιο, όταν ο ειδκός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Στέλιος Στασινόπουλος, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κατέθεσε στους οικονομικούς εισαγγελείς, ότι πίσω από το λογαριασμό με τα 550 εκατ. $ της λίστας Λαγκάρντ κρύβεται η κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου.


Ο κ. Μυωνής από το Τελ Αβίβ, έκανε δηλώσεις σε έντυπο... φίλου του, και υποστήριξε ότι τα 550 εκατ. $ είναι αμοιβαία κεφάλαια, και δεν κρύβεται από πίσω η κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου, ούτε γνωρίζει κάποιον από την οικογένεια Παπανδρέου. Στις δηλώσεις του ήταν κατηγορηματικός, ότι τα 550 εκατ. $ είναι χρήματα αμοιβαίων κεφαλαίων, κατατεθειμένα στην HSBC.

Προφανώς οι αποκαλύψεις του Εκ Κεντρικού δελτίου για τη λίστα Λαγκάρντ, τον επίμαχο λογαριασμό, και τον ρόλο του συμβούλου του πρωθυπουργού σ΄αυτόν, προκάλεσε το ενδιαφέρον των οικονομικών εισαγγελέων, οι οποίοι άρχισαν να αναζητούν στοιχεία και να ρωτούν μάρτυρες, σχετικά με τους κ. Μυωνή και Παπασταύρου.

Ο ελληνοισραηλινός επιχειρηματίας, ενόψει της κλήτευσής του από τους οικονομικούς εισαγγελείς, έσπευσε με... «φιλική» συνέντευξη στην εφημερίδα Ναυτεμπορική την Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013, να ανασκευάσει την αρχική του κατηγορηματική θέση, και να πει, ότι ο επίμαχος λογαριασμός μπορεί να έχει και καταθέσεις ιδιωτών, τους οποίους δεν γνωρίζει. Συγκεκριμένα τονίζει, ότι «υπήρχαν και ιδιώτες πελάτες οι οποίοι ήταν κάτοχοι μεριδίων των funds της CMA αλλά αυτοί δε ήταν γνωστοί στην εταιρεία, καθώς αγόραζαν μερίδια μέσω της UBS ή άλλων τραπεζών που εμφανίζονταν ως μεριδιούχοι».

Ε λοιπόν, στην υπόθεση αυτή, συμβαίνουν περίεργα πράγματα. Ενώ αναφέρονται οι πρωταγωνιστές του λογαριασμού, αποκρύπτεται ένα όνομα. Συγκεκριμένα, στα funds του κ. Μυωνή πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν τέσσερα πρόσωπα:

α) Ο κ. Νισίμ Μιονί, κατά τρία χρόνια μεγαλύτερος αδελφός και συνεταίρος του Σάμπι Μιονί σε διάφορες εταιρίες έως σήμερα.

β) Ο κ. Αγγελος Μεταξάς, συνδιαχειριστής της CMA Βερμούδων, εκτελεστικός πρόεδρος της CMA Γενεύης και της CMA Λουξεμβούργου, καθώς και στενός προσωπικός φίλος του Σ. Μιονί.

γ) Ο κ. Αλέξανδρος Ματαθίας, τεχνοκράτης της άμεσης εμπιστοσύνης των κ. Σ. Μιονί και Αγγ. Μεταξά και οικονομικός διευθυντής του CMA Βερμούδων, που σήμερα δραστηριοποιείται στον χώρο της ενέργειας.

δ) Ο «γνωστός» Ελληνας δικηγόρος που κατείχε τη θέση αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου στη CMA Βερμούδων και τη θέση αναπληρωτή εκτελεστικού διευθυντή στο CMA Global Hedge με δραστηριότητα στις Μπαχάμες, τα νησιά Κέϊμαν, την Ιρλανδία, τη Νορβηγία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ . ΝΑΚΟΣ ΜΑΡΟΥΓΚΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου