Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.Ο Αντώνης, οι σαράντα «ολιγάρχες» και το Κατάρ-α



Με σαράντα επιχειρηματίες και εκπροσώπους φορέων από τη χώρα μας έφτασε στο Εμιράτο του Κατάρ ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Ο Πρωθυπουργός συνοδεύεται, από τους υπουργούς, Εθνικής Άμυνας, κ. Π. Παναγιωτόπουλο (είχε επισκεφθεί το Κατάρ πριν πολλές εβδομάδες, στα πλαίσια της προεργασίας για την επίσκεψη), Ανάπτυξης, κ. Κ. Χατζηδάκη και Τουρισμού, την κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη
.
Στόχος της αποστολής είναι η σύναψη στρατηγικών συμφωνιών σε μια σειρά τομέων αλλά και η προσέλκυση επενδύσεων προς την Ελλάδα.
Τι περιμένει...
Στην ελληνική αποστολή τηρούν χαμηλούς τόνους και δεν καλλιέργησαν υψηλές προσδοκίες για το συγκεκριμένο ταξίδι, καθώς δεν θα ήθελαν, όπως και επί κυβερνήσεων των κκ. Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου, να υπάρχουν υποσχέσεις και τελικά να μην έχει γίνει απολύτως τίποτα και να αποδειχθούν «φούσκα» οι αποστολές στο Κατάρ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσκεψη δεν είναι ανέφελη, καθώς πριν λίγο καιρό, το Κατάρ απέσυρε το ενδιαφέρον του για επένδυση στο Ελληνικό, ενώ υπάρχουν πολλά σύννεφα, αφού οι...Σεϊχηδες, επιθυμούν να μην υπάρχουν εμπόδια, ενώ αυτό που τους ενδιαφέρει περισσότερο είναι επένδυση στο Λαιμό Βουλιαγμένης.
Ο κ. Σαμαράς στις συναντήσεις του, θα υποστηρίξει ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα επιταχυνθούν και είναι κεντρική απόφαση της κυβέρνησης να αρθούν τα όποια τεχνικά εμπόδια για την πώληση ακινήτων του δημοσίου.
Ποιους θα δει σήμερα...
Κατά τη σημερινή ημέρα, ο κ. Σαμαράς, θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Σεΐχη Hamad bin Jassim bin Jabr Al Thani, ενώ θα ακολουθήσει υπογραφή διακρατικής πολιτιστικής συμφωνίας και αύριο θα πέσουν οι υπογραφές για τη σύσταση επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας – Κατάρ.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο επιχειρηματιών, που έστω και αυτό, όπως λένε κυβερνητικοί αξιωματούχοι, είναι ένα πρώτο βήμα, αλλά θα χρειαστεί να γίνουν πολλά περισσότερα στο μέλλον.
Ποιοι είναι οι επιχειρηματίες που τον συνοδεύουν...

Πιο συγκεκριμένα, η πλήρης λίστα, περιλαμβάνει τον Δημήτρη Καλλιτζάντση της ΑΚΤΩΡ, τον Γιώργο Περιστέρη της ΓΕΚ, τον Χρήστο Ιωάννου της JP ΑΒΑΞ, τον Νίκο Θεοδωρίδη της Αρχιρόδον, τον Χάρη Σαχίνη της ΔΕΠΑ, τον Δημήτρη Κοπελούζο, τον Πέτρο Χριστοδούλου, τον Δημήτρη Μαντζούνη και τον Αρτέμη Θεοδωρίδη από την Alpha Bank, τον Νίκο Νανόπουλο, τον Σταύρο Λεκκάκο από την Πειραιώς, τον Νίκο Μάνεση της Ελληνικής Χαλυβουργίας, τον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο του Τιτάνα, τον Γιώργο Μιλωνά της Αλουμίλ, τον Αθανάσιο Τριανταφύλλου της ORBIT, τον Κυριάκο Λινάκη της ΕΑΒ. τον Ευτύχη Βασιλάκη, τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Γιώργο Προκοπίου, τον Νίκο Τσάκο και τον Γιάννη Αγγελικούση καθώς και τον Νίκο Ευθυμιάδη.
Επίσης θα παραβρεθεί ο Γιώργος Αποστολόπουλος, ο Στέλιος Σταυρίδης της ΕΥΔΑΠ, ο Θόδωρος Βάρδας, ο Κωνσταντίνος Τσουβελεκάκης, μέλος της οικογένειας Πλακόπητα, καθώς και ο Δημήτρης Παντέρμαλης από το Μουσείο Ακροπόλεως. Εκτός των άλλων θα παραβρεθούν και ο κ. Θανάσης Λαβίδας από τον ΣΕΒ καθώς και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΝΑΚΟΣ ΜΟΥΡΑΓΚΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου