Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Τούρκοι διπλωμάτες στο κατασκοπευτικό δίκτυο με πόρνες/γκέι


Και διπλωμάτες που έδιναν απόρρητα έγγραφα από το τουρκικό ΥΠΕΞ εμπλέκονται στο δίκτυο στρατιωτικής κατασκοπείας που συγκλονίζει την Τουρκία καθώς το κύριο '' όπλο'' των μελών του δικτύου για την συλλογή των πληροφοριών ήταν εκβιασμοί από ερωτικές συνευρέσεις με πόρνες και γκέι.

Στα απόρρητα έγγραφα που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο του «τουρκικού ΄Wikileaks¨» - όπως αναφέρει ο Abdullah Bozkurt στην Today’ς Zaman - τα οποία φέρεται πώς έδωσαν κάποιοι διπλωμάτες του τουρκικού ΥΠΕΞ στο δίκτυο κατασκοπείας. Μεταξύ αυτών βρέθηκαν και ντοκουμέντα που αφορούσαν την Κύπρο και την Τένεδο.

Αν και τα περισσότερα ντοκουμέντα που κατάσχεσαν οι αρχές αφορούν διαρροές στρατιωτικών πληροφοριών, ωστόσο αποκαλύφθηκε ότι το δίκτυο κατασκοπείας είχε στην κατοχή του και διπλωματικά έγγραφα του τουρκικού ΥΠΕΞ εκ των οποίων κάποια ήταν διαβαθμισμένα . Τα ντοκουμέντα αυτά, αναφέρει η εφημερίδα, αποκαλύπτουν τον εσωτερικό τρόπο σκέψης του τουρκικού ΥΠΕΞ για διάφορα ζητήματα και πιθανότατα, επισημαίνει, είχαν περάσει σε τρίτα πρόσωπα που δούλευαν για λογαριασμό ξένων χωρών .

Όσον αφορά την Κύπρο αναφέρει ότι η διαρροή είχε γίνει από τον διπλωμάτη T.B που υπηρετούσε ως Γενικός Πρόξενος στην Αγία Πετρούπολη από το 2011, όπως και τον διπλωμάτη Ε.Β.Ο.

Και υπόθεση περιουσίας ελληνικού Βακουφίου

Μεταξύ άλλων, ο αρθρογράφος αναφέρει ότι διπλωμάτης S.A διέρρευσε στο δίκτυο κατασκοπείας- που εξαρθρώθηκε στην Σμύρνη - έγγραφα που αφορούσαν υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) για το θέμα της περιουσίας του Ιδρύματος Κοιμήσεως Θεοτόκου της Τενέδου. Το ΕΔΑΔ καταδίκασε της Τουρκία για αυτήν την υπόθεση επιδικάζοντας αποζημίωση 105.000 ευρώ .

Το OnAlert έχει ήδη παρουσιάσει με λεπτομέρειες την τουρκική υστερία για δήθεν εμπλοκή της Ελλάδας στο δίκτυο από άλλο άρθρο του ίδιου δημοσιογράφου όπου αναφέρει ότι το δίκτυο υπέκλεπτε:
 
  • Tα σχέδια πτήσεων των τουρκικών αεροσκαφών που περιπολούν στο Αιγαίο και τα έστελνε εντός 7 λέπτου στις ελληνικές αρχές.
 
  • Tις περιοχές κάλυψης του τουρκικού εναέριου χώρου από τα σταθερά και κινητά τουρκικά ραντάρ καθώς και την πιθανή κάλυψη από τα αεροσκάφη AWACS που θα αποκτήσει σύντομα η Τουρκία. Τα ντοκουμέντα με χάρτη που περιείχε τα «τυφλά σημεία» των ραντάρ προωθούνταν σε συνταγματάρχη που ήταν επικεφαλής των επιχειρήσεων της Αεροπορικής Βάσης Λάρισας.
 
  • Eγγραφα για αριθμό προσωπικού, αεροσκαφών και στρατιωτικών πρωτοκόλλων των μονάδων της 192ης Μοίρας Αεροσκαφών του αεροδρομίου Milas-Bodrum που βρίσκεται κοντά στα ελληνικά νησιά . Τα ντοκουμέντα που περιείχαν και την προβλεπόμενη διάταξη των πολεμικών αεροσκαφών στο αεροδρόμιο εν καιρώ πολέμου.
 
  • Αντίγραφο απόρρητων εγγράφων για τις δυνατότητες του Ελληνικού Στρατού που προφανώς είχε ετοιμάσει ο Τούρκος Στρατιωτικός Ακόλουθος στην Αθήνα.

Κατά τον αρθρογράφο το δίκτυο κατασκοπείας ζητούσε από τους συνδέσμους του να γίνει επαφή με τον Ελληνα Στρατιωτικό Ακόλουθο στην Άγκυρα για να πουληθούν αυτά τα απόρρητα έγραφα

ΠΗΓΗ OnAlert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου