Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

«Το 2013 θα ναι μια πολύ δύσκολη χρονιά, υπάρχει όμως σαφέστατα φως στην άκρη του τούνελ» δήλωσε ο Γ.Στουρνάρας...






Τι και αν από τα πλέον επίσημα χείλη της συγκυβέρνησης έχει ακουσθεί ότι τα μέτρα που θα εφαρμοσθούν το 2013 θα είναι τα τελευταία, στο πλαίσιο του τρίτου Μνημονίου, σήμερα ο υπουργός Οικονομικών μάς ενημερώνει ότι "αν είμαστε καλά παιδιά" τα μέτρα του 2014 δεν θα είναι και τόσο σκληρά!


«Αυτά είναι τα τελευταία μέτρα», διακηρύττε ο κ.Σαμαράς. «Αυτά πρέπει να είναι τα τελευταία μέτρα», κραύγαζε ο κ.Βενιζέλος, ακολουθούμενος από τον κ.Κουβέλη.

«Αν δεν είναι τα τελευταία μέτρα δεν πρόκειται να ξαναψηφίσω», δηλώναν συντετριμμένοι διάφοροι δήθεν διαφωνούντες βουλευτές, που έχουν συνηθίσει να λένε κάθε φορά «αυτή είναι η τελευταία φορά».

Ειδικότερα σε δηλώσεις του στο CNN, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εκτίμησε ότι εφόσον το πρόγραμμα προσαρμογής εφαρμοστεί σωστά τα μέτρα δεν θα είναι τόσο σκληρά το 2014.

Εμφανίζεται, δε, αισιόδοξος, καθώς η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2013 πήγε καλύτερα από τις εκτιμήσεις.

Ο κ. Στουρνάρας αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία έκανε λόγο για «την τελευταία σοβιετικού τύπου οικονομία της Ευρώπης» και εξήγησε ότι για το λόγο αυτό προωθήθηκε η απελευθέρωση των αγορών, συμπεριλαμβανομένου «μιας λελογισμένης απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας».
 !!!
Πατριωτισμὸς ἔ; Θὰ τρίζουν τὰ κόκκαλα μέσα στοὺς τάφους, ὅλων ἐκείνων τῶν Ἑλλήνων ποὺ ἐπολέμησαν ἐναντίον τῆς ὀθωμανικῆς αὐτοκρατορίας κατὰ τὴ διάρκεια τοῦ ἀπελευθερωτικοῦ ἀγῶνος.
Φυσικὰ σὲ μᾶς, ἕνα πρᾶγμα μόνο μᾶς ἔρχεται στὴ μνήμη τώρα. Ἐκεῖνο τὸ ἀλησμόνητο τοῦ Θεοδώρου Κολοκοτρώνη: ''Φωτιὰ καὶ τσεκούρι στοὺς προσκυνημένους''.
Ἀκολουθεῖ τὸ video μὲ τὸ σχετικὸ ἀπόσπασμα ἀπ᾿ αὐτὴν τὴν συνέντευξή του.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου